یک پژوهشگر حوزه اعتیاد بر این باور است که برای تحقق رویکرد اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر باید طرح ها و برنامه های اجتماعی بطور مستمر مورد ارزیابی قرار گیرد و هماهنگی کامل بین سازمانها و نهادهای اجتماعی و فرهنگی برای ارایه خدمات حمایتی و انجام اقدامات پیشگیری از اعتیاد ایجاد شود.
مصطفی میرزا آقایی در گفت و گو با روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: در حال حاضر مهمترین راه مبارزه اجتماعی با مواد مخدر ، سياست گذاري مشخص در حوزه حمايتي و آسيب هاي اجتماعي، جدي گرفته شدن امور اجتماعي بويژه آسيب ها، توجه کافي به برنامههاي اجتماعمحور برای مقابله با اعتیاد است که باید تحقق یابد.
میرزا آقایی اظهار کرد: فعال شدن سازمانهاي مردمنهاد قدم مثبت دیگری براي کاهش اعتياد به مصرف مواد مخدر صنعتی و شیمیایی است، مردم ما آشنايي کمي با سازمانهاي مردمنهاد دارند و رسانهها بايد نقش پررنگ تري براي اطلاع و آگاهی مردم با اين سازمانها ايفا کنند تا آنان و ارگان هاي مربوطه تشکل های مردمی را بپذیرند و اقدامات پیشگیرانه را به اجرا درآیند.
وی ادامه داد: اگر بتوانيم آسيب هاي اجتماعي را واقعا اجتماعي کرده و براي کاهش اين آسيبها مردم را درگير و دغدغه مند کنيم، به نتايج بهتري دست پيدا خواهيم کرد.
این پژوهشگر اجتماعی تصریح کرد: آسیبهای اجتماعی مانند فقر، طلاق، نارضايتي از زندگي، نبود نشاط اجتماعي بسترساز رشد اعتياد به مصرف مواد مخدر صنعتی و شیمیایی در جامعه هستند و در يک تسلسل بي پايان اعتياد مي تواند معضلات دیگری را به وجود آورد .
میرزا آقایی خاطرنشان کرد: متاسفانه باندهاي مافيايي از توليد و توزيع مواد مخدر سودهاي کلاني به جيب زده و چرخه اقتصادي بزرگي به وسيله اين مواد افيوني نه تنها در ايران که در کل جهان به وجود آمده و مبارزه با آن را مشکل ميسازد، اگر در گذشتهها چند ماده مخدر در بازار وجود داشت و مصرف کننده مجبور بود به همان مواد سنتي اکتفا کند، اما امروز انواع مواد مخدر صنعتي بازاري متنوع و حق انتخابي گسترده را براي فرد معتاد فراهم کرده است .
به گفته وی، رابطه اعتیاد با جامعه دو سویه است و همه مردم برای مبارزه اجتماعی با آن باید احساس وظیفه و تکلیف کنند تا نسل های امروز و آینده در امان بمانند.
میرزا آقایی افزود: اين معضل چالش برانگیزترین مسئله اجتماعی است که ابعاد فرهنگی ، سیاسی ، اقتصادی و غیره را نیز تحت الشعاع قرار می دهد و زنگ خطري براي خانواده و جامعه است ، باید با عزمی راسخ در برابر مواد مخدر ایستاد و با تکنیک کارشناسانه بستر جامعه را برای پیشگیری از این معضل آماده کرد.
منبع: روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر۹۶٫۰۱٫۲۷