همايش بزرگ بهبوديافتگان استان قم با هدف حساسسازي مسئولين و خيرين در جهت حمايت مادي و معنوي از بهبوديافتگان و تسريع در اجراي آئيننامههاي مربوطه در خصوص ارائه تسهيلات اشتغالزائي و كارآفريني برگزار شد.
به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان قم؛ حجتالاسلام و المسلمين انصاري معاون سياسي امنيتي استاندار و دبير اين شورا در اين همايش، موضوع مواد مخدر و روانگردان را يك خطر جدي و بحران جهاني ذكر كرد و خاطر نشان كرد: بحران مواد مخدر در كنار سه بحران جهاني «فقر و رشد جمعيت، نابودي محيط زيست و تهديدات هستهاي» بهعنوان بحران چهارم و بزرگترين شوك هزاره سوم باعث شد كه ۱۷۰ كشور در جهان با اين معضل مواجه باشند.
وي بيان داشت: وجود نزديك به هزار كيلومتر مرز مشترك با كشور افغانستان كه بيش از ۹۰ درصد مواد افيوني دنيا در اين كشور توليد ميشود باعث شده لطمات و خسارتهاي جبرانناپذير زيادي به كشور ما وارد شود و امروزه مواد مخدر بهعنوان يكي از مصاديق جنگ نرم تلقي شود چرا كه از زمان حضور كشورهاي ناتو و در راس آنها آمريكا در افغانستان توليد مواد مخدر در اين كشور به بيش از ۴۰ درصد افزايش يافته است.
دبير شوراي هماهنگي استان در ادامه، علمي كردن درمان معتادين و حمايت اجتماعي از اين قشر جامعه را بهمنظور پيشگيري از عود مجدد جهت كامل كردن چرخه درمان اعتياد به مواد مخدر و روان گردان را امري مهم و ضروري دانست و خاطر نشان كرد: مسئولين عالي نظام نگاه ويژهاي به اين مقوله دارند بهطوريكه هيات وزيران در جلسه هيات دولت ۵ درصد از اعتبارات اشتغال استانها را به اشتغال بهبوديافتگان اختصاص داده و به تصويب رسانده است.
حجتالاسلام و المسلمين انصاري همچنين از وجود ۴۰۰ هزار معتاد بهبوديافته در كشور خبر داد و بيان داشت: از اين تعداد ۷۲ درصد شاغل و ۶۰ درصد متاهل هستند.
همچنين در ادامه دكتر حاجي مظفري، مديركل سازمان بهزيستي استان ضمن بيان آمار و اطلاعات در خصوص تعداد بهبوديافتگان استان، تعداد مراكز درمان سوء مصرف مواد و تعداد مراكز درمان و بازتواني تيپ B و تعداد مراكز كاهش آسيب يك خبر خوش براي بهبوديافتگان با پاكي بالاي يكسال داشت و از ثبت نام آنها براي تسهيلات اشتغالزائي و همچنين آموزش فني و حرفهاي آنها بهصورت رايگان در حاشيه همايش خبر داد.
منبع خبر:روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان قم۹۲/۷/۲۰