دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان خراسان رضوي بر اهميت و نقش ويژه سازمانهاي مردم نهاد به منظور تحقق رويكرد اجتماعي شدن مبارزه با مواد مخدر تاكيد كرد.
به گزارش روابط عمومي شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوي، ابراهيم قربان زاده در جلسه كميته تخصصي توسعه مشاركتهاي مردمي كه در دفتر معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندارخراسان رضوی برگزار شد، بر اهميت و نقش ويژه سازمانهاي مردم نهاد به منظور تحقق رويكرد اجتماعي شدن مبارزه با مواد مخدر تاكيد كرد.
وي با تاکید بر این نکته که مشکلات عدیده اجتماعی ریشه در معضلات فرهنگی دارد و اعتیاد به مواد مخدر نیز یکی از نتایج معضلات فرهنگی است ، گفت: در حال حاضر اعتیاد به مواد مخدر به عنوان یکی از مسائل پیچیده اجتماعی در بروز بسیاری از آسیبها و انحرافات اجتماعی می باشد و فعال نمودن و گسترش سازمانهای غیردولتی برای مبارزه با اعتیاد و استفاده از ظرفیتهای سمنها، صاحبنظران حوزه و دانشگاه در امر مبارزه با مواد مخدر ضرورت دارد.
دبير شورا با اشاره به همسايگي استان با كشور افغانستان به عنوان بزرگترين توليدكننده مواد مخدر سنتي و بزرگترين توليد كننده هرويين دنيا گفت: توليد مواد مخدر در افغانستان افزايش يافته است ، و بخشي از آن از طريق استان به اروپا ترانزيت مي شود كه قطعا در راه مبارزه قاطع با قاچاقچيان مواد مخدر و سوداگران مرگ، که منفعتشان در افزايش گرايش جوانان به مواد مخدر است، نيروي انتظامي و دستگاه هاي مقابله اي با تمام قوا و با همفکري، همگرايي و برخورد قاطع و عزم ملي تلاش خواهند كرد تا اين بلاي خانمانسوز را کاهش دهند.
قربان زاده افزود: رويكرد اجتماعي شدن مبارزه با مواد مخدر داراي ابعاد عميق علمي و عملي است و براي تحقق رويكرد اجتماعي ميتوان در همه عرصههاي اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي و به ويژه كاهش آسيبهاي اجتماعي از سرمايه هاي اجتماعي و گروه هاي مردمي بهره برد.
وي بيان داشت: امروز مواد مخدر و اعتياد به عنوان يكي از آسيبهاي نخست كشور است در استان هم اولين اولويت اعتياد مي باشد و موفقيت در اين امر نیازمند مشارکت جدی مردم و استفاده دولت از اين ظرفيت ارزشمند است.
دبير شورا گفت: اگر پيشگيري از اعتياد به نحو احسن انجام شود، اثربخشي برنامه نيز بيشتر خواهد بود و ستاد مبارزه با مواد مخدر از هيچ كمكي در تسهيل امور سازمان هاي مردم نهاد براي تحقق دستاوردهاي رويكرد اجتماعي شدن دريغ نخواهد كرد تا شاهد رشد و ترقي در اين حوزه باشيم.
قربان زاده افزود: شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان با هدف انسجام دهی به سیاستها و ارائه فعالیتهای سازمان های غیر دولتی فعال در حوزه اعتیاد با رویکرد پیشگیری، درمان و حمایتهای اجتماعی از آسیب دیدگان و افراد در معرض آسیب های اجتماعی از جمله اعتیاد اقدامات خوبي را با همكاري سمن ها و دستگاه هاي اداري استان در خراسان رضوي اجرا نموده است.
وي در ادامه خاطر نشان كرد: در حال حاضر تعداد ۸۰ سمن در استان مشغول فعاليت مي باشند كه به منظور افزايش اعتماد اجتماعي نسبت به برنامه ها و مشاركت سمن ها در همكاريهاي داوطلبانه ، بخش زيادي از برنامه هاي پيشگيري و درمان و كاهش آسيب و اشتغال بهبوديافتگان توسط سمن ها برنامه ريزي و اجرا مي شود.
دبير شورا گفت: ظرفيتسازي و استفاده از مشاركت همهجانبه فعالان اجتماعي در حوزه مبارزه با مواد مخدر به منظور صيانت و حمايت از خانوادههاي آسيبديده از اعتياد و همچنين رهايافتگان از اين بلاي خانمانسوز امري ضروري است كه نياز به همراهي همه اقشار مردم دارد.
وي افزود: ما فرمانداران را در خصوص طرحهاي حمايت از سمن ها پاي كار آورده ايم و نتايج خوبي را در اين زمينه كسب كرديم و خواهش داريم كه براي اين بلاي بزرگ و پر آسيب همه دستگاهها پاي كار باشند تا بتوانيم قدمي در راستاي كاهش آسيب اعتياد برداشته باشيم.
قربان زاده تصريح كرد: مشاركت همه جانبه و همگاني مردم و افراد تاثيرگذار جامعه ما را در رسيدن به اهداف مهم پيشگيري از اعتياد هدايت ميكند و در حل و كنترل آسيبهاي اجتماعي و اعتياد و تحقق رويكرد اجتماعي شدن مبارزه با مواد مخدر ميبايست از اين ظرفيت استفاده كرد تا رويكرد اجتماعي به موج اجتماعي مصونسازي و پيشگيري از اعتياد تبديل شود.
منبع: روابط عمومي شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوي۹۵٫۱۲٫۲۶