فرمانده انتظامی چهارمحال وبختیاری از افزایش ۶۳ درصدی کشفیات مواد مخدر از ابتدای سال جاری تاکنون در این استان خبر داد و گفت: میانگین کشیفات مواد مخدر در کشور ۴۰ درصد است.
به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان چهارمحال و بختیاری، سردار غلامعباس غلامزاده در جلسه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان افزود: در این مدت یک هزار و ۷۶۷ کیلوگرم انواع مواد مخدر در استان کشف و ضبط شده است .
وی گفت: امسال با اجرای طرح پاکسازی نقاط آلوده در استان بیش از ۲۸۴ کیلوگرم انواع مواد مخدر کشف و ضبط شده که این میزان نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۸ درصد افزایش داشته است.
فرمانده انتظامی استان از افزایش ۸ درصدی انهدام باندهای مواد مخدر نسبت به مدت مشابه سال قبل در حوزه مبارزه با مواد مخدر اشاره کرد و اظهار کرد: از ابتدای سالجاری تاکنون پاکسازی نقاط آلوده در استان رشد ۱۹۳درصدی داشته است.
سردار غلامزاده از افزایش ۱۸ درصدی معرفی رانندگان برای تست اعتیاد در این مدت خبر داد و گفت: دستگیری خرده فروشان در این مدت رشد ۲۶ درصدی داشته است.
وي تصریح کرد: در راستای حمل مواد مخدر ۴۶ دستگاه خودرو طی همین مدت توقیف شده است.
بگفته وی؛ ۹ درصد دستگیر شدگان بیسواد، ۴۰ درصد مقطع راهنمایی، ۴۰ درصد دیپلم، ۴ درصد دیپلم و ۶ درصد در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد هستند.
وی با اشاره به اینکه ۹۶ درصد دستگیر شدگان بومی استان هستند، گفت: ۹۸ درصد دستگیر شدگان مرد و ۲ درصد زن هستند.
سردار غلامزاده افزود: در اسفندماه سالجاری به منظور پاکسازی نقاط آلوده استان ۵۲ مورد پاکسازی اجرا شده که در این راستا ۱۶ کیلوگرم مواد مخدر کشف و ۱۵۰ خرده فروش دستیگر شدند که از این تعداد ۱۳۱ نفر مرد و ۱۹ نفر زن بودند.
وی به اجرای طرح نوروزی پاکسازی نقاط آلوده و شناسایی معتادان متهاجر و کارتن خواب به عنوان یکی از برنامه های نیروی انتظامی اشاره کرد.
مدیر پیشگیری از وقوع جرم دادگستری چهارمحال و بختیاری نیز از اجرای طرح امید برای حمایت از معتادان بهبود یافته در استان و همچنین هدایت معتادان برای ترک اعتیاد در مناطق مختلف بخصوص مناطق پر خطر اشاره کرد و گفت: این طرح در قالب طرح مهاجر از ابتدای سال جاری آغاز شده که در این طرح شرکت کنندگان ۱۶۰ ساعت دوره آموزشی را فرا می گیرند.
سعید پورکاوه افزود: در این طرح مددجویان کمپ ها، زندان ها و مراکز اقامتی به منظور پیشگیری از لغزش و بازگشت مجدد بهبود یافتگان و افزایش سلامت و امنیت اخلاقی بهبود یافتگان اجرا می شود.
وی گفت: توانمندسازی و تقویت روابط بین فردی و گروهی، افزایش تعامل و همکاری اجتماعی، دستیابی به قدرت حل مساله، مثبت نگری، خودباوری و اعتماد به نفس در بین معتادان و بهبود یافتگان از مهمترین اهداف برگزاری این طرح است.
معاون پیشگیری سازمان بهزیستی چهارمحال وبختیاری نیز گفت: هم اکنون ۱۶ مرکز اقامتی درمان معتادان و ۶ مرکز درمانی غیر دولتی با مجوز بهزیستی در استان فعال است.
شهرام مقدس افزود: امسال در مراکز اقامتی ترک اعتیاد زیرپوشش بهزیستی (کمپ ترک اعتیاد) ۵ هزار و ۴۰۰ نفر پذیرش شدند که میانگین پذیرش هر مرکز اقامتی ۳۰ تا ۳۵ نفر در ماه است.
به گفته وی، در مراکز دولتی و همچنین مراکز متادون درمانی زیر پوشش بهزیستی نیز ۹۱۰ نفر مراجعه کردند.
وی مهمترین مشکلات بخش درمانی مراکز اقامتی استان را غیر استاندارد بودن ساختمان مراکز و یا قرار داشتن این مراکز در حاشیه شهرها عنوان کرد و گفت: این امر نارضایتی اجتماعی مردم را بدنبال دارد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد نیز گفت: در ۲۸ مرکز درمان با متادون زیر پوشش این دانشگاه در سال جاری هفت هزار نفر پذیرش شدند.
سیده فاطمه حسینی افزود: امسال سامانه ثبت نام دریافت کنندگان متادون در استان راه اندازی شده و از ابتدای سال آینده افراد ثبت نام شده براساس سهیمه ماهانه متادون دریافت می کنند.
منبع: روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان چهارمحال و بختیاری۹۵٫۱۲٫۲۵