• امروز : شنبه - ۲۰ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : 13 - ذو القعدة - 1446
  • برابر با : Saturday - 10 May - 2025
کل پست ها: 73612اخبار امروز : 20
6

اجراي طرح كاربست ملي مداخلات پيشگيري از اعتياد در جامعه كار و توليد در يزد

  • کد خبر : 35511
  • ۲۵ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۲:۲۶

دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان يزد از اجراي طرح كاربست ملي مداخلات پيشگيري از اعتياد در جامعه كار و توليد در اين استان خبر داد و گفت: اين طرح به صورت مستمر بايد در جامعه كارگري اجرا شود. به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان يزد؛ جلسه پايش […]

دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان يزد از اجراي طرح كاربست ملي مداخلات پيشگيري از اعتياد در جامعه كار و توليد در اين استان خبر داد و گفت: اين طرح به صورت مستمر بايد در جامعه كارگري اجرا شود.


به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان يزد؛ جلسه پايش و ارزيابي اجراي طرح ملي استقرار مداخلات پيشگيري از اعتياد در جامعه كار و توليد با حضور مديركل اداره تعاون ، كار و رفاه اجتماعي استان، دبير شوراي هماهنگي و جمعي از تشكل هاي كارفرمايي و كارگري استان و نيز اعضاي كميته فرهنگي و پيشگيري در در محل سالن جلسات اداره كار برگزار شد.


علي روستايي دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان ضمن تشكر و قدرداني از دست اندركاران پيمايش و اجراي طرح كاربست ملي مداخلات پيشگيري از اعتياد در جامعه كار و توليد اظهار داشت: نياز است در جامعه كارگري و صنعتي اقدامات فرهنگي به صورت مستمر وجود داشته باشد چرا كه پديده اعتياد ضمن پيچيدگي، زمينه هاي جذب فريبنده اي دارد.


وي ضمن اشاره به فرمايش مقام معظم رهبري و دغدغه ايشان در خصوص آسيب هاي اجتماعي و در صدر آن معضل اعتياد، افزود: اعتياد سرمنشا ظهور و بروز بسياري از آسيب هاي اجتماعي است و براي برخورد با آسيب هاي اجتماعي و يافت راه حل جهت كنترل آنها لازم است به ارتباط اين آسيب ها توجه بيشتري شود چراكه پرداختن به يكي از آسيب هاي اجتماعي بدون توجه به زمينه هاي بروز و ارتباطي كه با ساير آسيب ها دارد مثمر ثمر نيست و اتلاف وقت و سرمايه را به دنبال خواهد داشت.


دبير شورا در ادامه يكي از دلايل افزايش آسيب هاي اجتماعي در جامعه كارگري را عدم توجه به پيوست هاي فرهنگي و اجتماعي در كنار توسعه صنعتي و توليدي عنوان كرد و افزود:ضمن افزايش كارخانجات توليدي و صنعتي در استان ،اعتياد در جامعه كارگري نسبت به سالهاي گذشته چندين برابر شده و لازم است واحدهاي بهداشتي و مددكاري در كارخانجات به اين موضوع بپردازند.


روستايي در بخش ديگري از سخنان خود همسايگي با كشور افغانستان و وجود مرزهاي طولاني با اين كشور كه سالانه هفت تا ده هزارتن ترياك توليد مي كند را از عوامل پيچيدگي و سختي كار دانست و افزود: قاچاق مواد مخدر سود سرشاري را نصيب مافياي آن مي كند و مسلما با امكانات و بضاعت محدود نمي توان از ورود ان جلوگيري كرد بنابراين جلوگيري از ورود مواد مخدر به صورت مطلق امكان پذير نيست.


وي در پايان ابراز اميدواري كرد با هماهنگي و همكاري دستگاههاي مسئول و گروههاي مرجع جامعه نسبت به ايجاد فرهنگ پيشگيري از اعتياد در جامعه اقدام گردد و اولويت اصلي در اين حوزه بحث آموزش است كه به طور جدي و با برنامه ريزي دقيق دنبال گردد.


همچنين رياحي مدير كل تعاون ،كار و رفاه اجتماعي استان ضمن اشاره به اجراي پيمايش شيوع شناسي اعتياد در جامعه كار و توليد اظهار داشت: از ۱۳۱۲۸ نفر نمونه مورد بررسي در كل كشور ۲۱ درصد نمونه ها تست مثبت اعتياد داشته اند.


وي افزود: اين طرح در سال ۹۳ با همت ستاد مبارزه با مواد مخدر، همكاري سازمان بهزيستي و با اجراي وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعي انجام گرفت و نتايج نشان دهنده اين است كه از نمونه هاي مورد بررسي ۱۹ درصد دچار خشونت خانوادگي، ۲۵ درصد خشونت رواني، ۱۰ درصد خشونت قومي، ۳۴ درصد مشكلات رواني، ۵۰ درصد بي اعتماد نسبت به محيط كار و ۱۰ درصد داراي عدم نشاط كاري هستند.


مدير كل تعاون ، كار و رفاه اجتماعي استان هدف راهبردي از اجراي اين طرح را كاهش ۲۵ درصدي شيوع اعتياد تا ۵ سال آينده نسبت به سال پايه عنوان كرد و افزود: با توجه به نياز مبرم جامعه كارگري و توليدي استان نسبت به آموزش مهارت زندگي و افزايش عوامل محافظ و كاهش عوامل خطر موضوع با حساسيت و دغدغه كافي ادامه يابد.


وي با بيان اينكه ارتقاي سبك زندگي و نيز ارتقاي سلامت در محيط كار مهم ترين هدف مسئولين امور اجتماعي و كارگري است؛ خاطرنشان كرد: اقتصاد پويا در گرو سلامت نيروي كار است و لازم است جهت بهره وري هرچه بيشتر نسبت به سلامت جسم و روان جامعه كار و توليد دغدغه لازم را داشت زيرا كه اين موضوع قطعا منشا ارائه تغيير در توليد و نحوه ارائه خدمات خواهد بود.


رياحي فرهنگ سازي پيشگيري از مصرف مواد مخدر در جامعه را مهم دانست و افزود: اگر بتوانيم به ميزان يك درصد مصرف مواد مخدر را در جامعه توليدي كاهش دهيم يا از اعتياد يك نفر جلوگيري كنيم قدمي روبه جلو برداشته ايم و اين در گرو آموزش بوده و بايد مورد توجه مسئولين باشد.

گفتني است در پايان اين جلسه از فعالين عرصه پيشگيري در جامعه كار و توليد و نيز كساني كه به نحوي در اجراي هرچه بهتر طرح مذكور فعاليت داشته اند با اهداي لوح سپاس تشكر و قدرداني شد.

منبع: روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان يزد۹۵٫۱۲٫۲۵

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=35511

برچسب ها