• امروز : شنبه - ۲۰ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : 13 - ذو القعدة - 1446
  • برابر با : Saturday - 10 May - 2025
کل پست ها: 73612اخبار امروز : 20
9

آگاه‌سازی درباره رفتارهای اعتیادآور در دستور کار قرار گيرد

  • کد خبر : 35451
  • ۲۳ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۴:۴۹

استاد دانشگاه شهيد بهشتي در رابطه با بحث اجتماعي شدن مبارزه با مواد مخدر، اعتياد را به يك سيستم زنده تشبيه كرد و گفت: اين سيستم از سوي سوداگران و شبكه‌هاي مافيايي مواد مخدر در حال به روز شدن و تغيير است، بنابراين بايد آگاه سازي درباره رفتارهاي اعتياد آور بايد در دستور كار دست […]

استاد دانشگاه شهيد بهشتي در رابطه با بحث اجتماعي شدن مبارزه با مواد مخدر، اعتياد را به يك سيستم زنده تشبيه كرد و گفت: اين سيستم از سوي سوداگران و شبكه‌هاي مافيايي مواد مخدر در حال به روز شدن و تغيير است، بنابراين بايد آگاه سازي درباره رفتارهاي اعتياد آور بايد در دستور كار دست اندركاران مبارزه با مواد مخدر قرار گيرد.


بهناز منورياني در گفت‌و‌گو با روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود:سوداگران با تغییر اساسی مواد جدید سعی می‌کنند تا انواع مواد مخدر اعم از صنعتي، شيميايي و روان‌گردان‌ها را با جلوه‌های تازه‌تری به فروش برسانند، زیرا هر چیزی که کهنه می‌شود به ناچار باید از بازار بیرون برود. از این رو به طور دائم ترکیبات جدید همراه با اسامی تازه روانه بازار مواد مخدر می شود.


وي اظهار كرد: نوجوانان و جوانان هم بنا به مقتضای جوانی خود در جستجوی چیزهای تازه و جدید هستند و یکی از عوامل زمینه‌ساز اعتیاد به مصرف مواد مخدر نيز كنجكاوي است كه به دليل نداشتن آگاهي لازم در گرداب اعتياد مي‌افتند.


اين روانشناس باليني ادامه داد: درواقع اين سیستم زنده اعتياد با علم به این عامل خطا حربه های تازه تری می آفریند و گروه جدیدی را به خود جذب می کند.


منورياني با بيان اينكه برای مبارزه با این پدیده نباید روی نوع مواد مخدر متمرکز شد، اضافه كرد: زیرا مواد مخدر لحظه به لحظه تغییر می کنند، هرچند که آگاهی رسانی جامع درمورد مواد مخدر باید صورت گیرد و متمرکز شدن روی یک نوع ماده مخدر هیچ ضرورتی ندارد.


به گفته وي، اطلاع رسانی درباره خطرات ، عوارض و اقدامات پيشگيرانه براي كنترل و كاهش عرضه و تقاضاي مواد مخدر باید سریع و به روز باشد، به عنوان مثال، جوانی که یک سری اطلاعات و باورها درمورد ضرر مواد مخدر دارد در برابر ورود مواد جدید هم مصون است و نباید نگران او بود، چراکه او به سطحی از پختگی رسیده که برای ما به عنوان گروه تصمیم گیرنده کفایت می کند.


اين استاد دانشگاه افزود: از این رو اطلاع رسانی باید از سنین پایین‌تر یعنی کودکی و نوجوانی آغاز شود، یکی از برنامه ها باید در این زمینه همکاری و مشارکت با سازمان های غیردولتی و دولتی غیرهمسو در این زمینه همچون کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، وزارت آموزش و پرورش و سایر سازمان ها باشد.


منورياني خاطرنشان كرد: اگر اطلاع رسانی از سنین کم شروع نشود، تاثیرگذاری خوب و مفیدی به همراه نخواهد داشت، آموزش یک راهبرد است و سایر راهبردها هم باید به کمک بیایند.


وي تاكيد كرد: ارتقای فرهنگ مشاوره، افزایش توانمندی های نوجوانان و جوانان، بحث مهارت ها و قدرتمندسازی آنها و حتی پرکردن اوقات فراغت ازجمله مهم ترین وظايفي است كه براي مبارزه اجتماعي با مواد مخدر بايد انجام داد.


اين روانشناس باليني گفت: در این میان خانواده و مدرسه مهم ترین نقش را برعهده دارد و باید کاملا آگاه و فعال عمل کنند، مهارت زندگی ابزاری است برای همه انسان ها تا بتوانند با مشکلات زندگی به صورت فردی مواجه شوند و در واقع مهارت زندگی یا به تعبیری قدرتمندسازی کودکان و نوجوانان، واکسن اعتیاد آنهاست، زیرا یاد می گیرند قاطع و محکم به آنچه برخلاف ارزش ها و سلامت آنهاست نه بگویند و تصمیم درستی بگیرند.


وي خاطرنشان كرد: بنابراین مشارکت خانواده ها، مدارس و همراهی سایر سازمان های دولتی و غیردولتی می تواند راهبرد اجتماعي شدن مبارزه با مواد مخدر را به سرانجام برساند.

منبع: روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر۹۵٫۱۲٫۲۳

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=35451

برچسب ها