عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی درباره رویکرد اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر گفت: قوانین زیادی در برنامه ششم توسعه برای مبارزه با مواد مخدر صنعتی، شیمیایی و روانگردانها تصویب شده که امیدواریم از سال آینده با همکاری مسوولان و مردم این قوانین عملیاتی و اجرایی شود.
غلامرضا کاتب در گفت و گو با روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر، بحث اعتیاد به مصرف مواد مخدر را پدیده ای مهم و پیچیده دانست و افزود: از گذشته های دور تاکنون معضل مصرف مواد مخدر در همه جوامع بویژه ایران وجود دارد اما امروزه مخدرهای شیمیایی و صنعتی جایگزین مواد مخدر سنتی شده که مخرب کننده جسم و روان مصرف کنندگان بویژه نوجوانان و جوانان است .
وی با ابراز نگرانی از اینکه درصد زیادی از مصرف کنندگان مواد مخدر صنعتی و شیمیایی بویژه روان گردانها را نوجوانان و جوانان تشکیل می دهند، اظهار کرد: تضعیف و کمرنگ شدن باورهای دینی و مذهبی یکی از مهمترین دلایل گرایش نوجوانان و جوانان به مصرف مواد مخدر صنعتی و شیمیایی است زیرا بنیان های دینی آنها سست بوده و پایه های آن بطور کامل استوار نشده است .
نماینده مردم گرمسار در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: امروزه اعتیاد به یک دغدغه های ملی و عمومی تبدیل شده و همه افراد بویژه متولیان فرهنگی و آموزشی و خانواده ها بیش از سایر اقشار در برابر مبارزه اجتماعی با مواد مخدر مسوول هستند.
کاتب با بیان اینکه تقویت باورهای دینی ، انگیزه ، هویت و امید به زندگی بهتر را در کودکان ، نوجوانان و جوانان افزایش می دهد، اضافه کرد: در سطح جامعه مشاهده می کنیم که بسیاری از افرادی که معتاد شده اند، هدفی برای زندگی بهتر نداشته و به دلیل ضعف بودن باورهای دینی و اعتقادی در برابر مصرف مواد مخدر دچار لغزش شده و مصرف این مواد را ادامه دادند و پس از مدتی از خانواده و جامعه طرد شده و حتی برخی از آنان کارتن خوابی را نیز تجربه کردند.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه آفت بسیاری از آسیب های اجتماعی در جامعه امروزی ما ناشی از کم کاری در تقویت باورهای دینی و اعتقادی مردم است ، گفت : نهادهایی مانند آموزش و پرورش که بیش از سایر نهادها در تربیت و آموزش اقشار کودک ، نوجوان و جوان جامعه نقش مهم و اساسی دارد ، باید بحث اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر را با نگاه بر تقویت و رشد باورهای دینی و مذهبی دانش آموزان در سر لوحه برنامه های و فعالیتهای آموزشی و تربیتی خود قرار دهد.
کاتب افزود: مبارزه اجتماعی با مواد مخدر نیاز به فرهنگ سازی دارد و تمامی بخش های اقتصادی ، اجتماعی ، سیاسی و غیره را نیز تحت الشعاع قرار می دهد.
نماینده مردم گرمسار در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: همه آحاد جامعه در برابر مقابله با اعتیاد به مواد مخدر صنعتی و شیمیایی مسوول هستند و علاوه بر مدارس ، دانشگاهها و مراکز فرهنگی ، مراکز دینی و تبلیغاتی نیز باید در این جهت همگام شده و در مساجد، نماز جامعه ها و مناسبت های مختلف ، بحث مبارزه اجتماعی با مواد مخدر را نیز در اولویت سخنرانی های خود قرار دهند.
کاتب با اشاره به اینکه مهمترین رویکرد نمایندگان مجلس دهم ، بررسی آسیب های اجتماعی و پیش بینی قوانین و اعتبارات لازم برای مبارزه و برخورد با آنهاست ، اظهار امیدواری کرد که همه افراد جامعه در برابر اعتیاد به مصرف مواد مخدر که سرآغاز آسیب های اجتماعی بیشمار است ، احساس مسوولیت کنند و در جهت کنترل و پیشگیری از آن قدمهای مثبتی را بردارند.
منبع: روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر۹۵٫۱۲٫۱۷