• امروز : شنبه - ۲۰ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : 13 - ذو القعدة - 1446
  • برابر با : Saturday - 10 May - 2025
کل پست ها: 73612اخبار امروز : 20
6

برگزاري کارگاه آموزشي پيشگيري از اعتياد ويژه دانشجويان رشته‌هاي پزشكي و پرستاري در یزد

  • کد خبر : 35290
  • ۱۶ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۷:۲۵

کارگاه آموزشي پيشگيري از اعتياد با هدف آموزش،آگاه سازي و توانمندسازي دانشجويان در راستاي ايمن سازي مصرف مواد مخدر با حضور ۳۵ نفر از دانشجويان رشته هاي پزشكي و پرستاري در يزد برگزار شد. به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان يزد؛ محبوبه وفائيان كارشناس ارشد روانشناسي و دبير كميته فرهنگي […]

کارگاه آموزشي پيشگيري از اعتياد با هدف آموزش،آگاه سازي و توانمندسازي دانشجويان در راستاي ايمن سازي مصرف مواد مخدر با حضور ۳۵ نفر از دانشجويان رشته هاي پزشكي و پرستاري در يزد برگزار شد.


به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان يزد؛ محبوبه وفائيان كارشناس ارشد روانشناسي و دبير كميته فرهنگي و پيشگيري شوراي هماهنگي استان كه مدرس اين كارگاه بود ؛ اظهار داشت: اعتياد مصيبتي است كه ميليونها زندگي را ويران كرده و سرمايه هاي كلان ملي را صرف مبارزه يا جبران خدمات ناشي از آن مي كنيم و هرروز بر شمار قربانيان افزوده مي شود ، با توجه به روند روبه رشد اعتياد و تغيير شكل مواد از سنتي به صنعتي ايجاب مي كند اقدامات پيشگيرانه سرعت بيشتري بگيرد.


وي گفت: بديهي است لازمه پيشگيري از اعتياد آگاه سازي و موثرترين شيوه آگاه سازي آموزش است كه اگر با تاكيد بر نيازهاي مخاطب صورت گيرد موجب تغيير در نگرش و باورهاي افراد مي شود.


اين كارشناس ارشد روانشناسي باورهاي غلط را زمينه ساز مصرف مواد مخدر بيان كرد و افزود: برخي تصورشان اين است چون شيشه مرفين ندارد پس اعتياد آور نيست يا مثلا ترياك پايين آورنده قند خون يا تسكين دهنده است در حاليكه اينها تبليغات مافياي مواد مخدر است و اصلا چنين چيزي صحت ندارد، بنابراين ابتدا بايد باورهاي غلط در مورد اعتياد مواد مخدر را شناخت و سپس در خصوص تجربه كنجكاوي هاي جديد مهارتها و آگاهي ها را افزايش داد.


دبير كميته فرهنگي و پيشگيري با اشاره به پژوهش انجام شده در سال ۹۳ در خصوص شيوع شناسي مصرف مواد در بين دانشجويان رشته‌هاي علوم پزشكي گفت: آمارها حاكي از مصرف بالاي مواد به خصوص رواج مواد صنعتي در دانشجويان علوم پزشكي حكايت دارد و لازم است برنامه ريزي هاي لازم به منظور پيشگيري و درمان اعتياد در دانشگاه ها به كمك خود دانشجويان انجام گيرد.


اين كارشناس ارشد روان شناسي افزود: اعتياد مربوط به قشر خاص، سن و جنسيت خاص نيست و هركس مواد مخدر مصرف كند در خطر تبديل شدن به يك معتاد قرار دارد.


وي با اشاره به اينكه در جامعه و حتي در فيلم هاي تلويزيوني و سينمايي به معتاد به عنوان بيمار نگاه مي‌شود، افزود: در ۳۰ سال پيش برخوردهاي پليسي و قضايي با معتادان مي شد و آن ها را به كمپ هاي نگهداري يا زندان منتقل مي‌كردند ولي در سال‌هاي اخير مراكز سرپايي درمان اعتياد شكل گرفت و معتاد به جاي مجرم به عنوان بيمار قلمداد و همين باعث خوشبيني در روند درمان اعتياد شد.


وفائيان با اشاره به اينكه اكثر دانشجويان در دهه سوم زندگي هستند و در اين مرحله نقش گروه همسالان و دوستان در گرايش به مواد مخدر حائز اهميت است افزود: گروه‌ها و دوستان مي‌توانند نقش بسيار موثري در ايجاد اعتماد بنفس و يا در ايجاد خود كم بيني داشته باشند، بدين ترتيب خانواده‌ها بايد مراقب فرزندانشان در مدرسه و دانشگاه باشند و معاشرت ايشان را كنترل كنند.


وي در پايان ضمن بيان اصول اوليه پيشگيري از اعتياد و بيان عوامل خطر و عومل محافظ به مهارت‌هاي زندگي نيز اشاره اي مختصر كرد و افزود: اميدواريم دانشجويان اين جلسه به عنوان سفيران مبارزه با مواد مخدر در دانشگاه‌ها عمل كرده و اطلاع رساني و آگاه سازي هاي لازم را به ساير دانشجويان ابلاغ كنند.

منبع: روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان يزد۹۵٫۱۲٫۱۶

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=35290

برچسب ها