استاد دانشگاه امام صادق (ع) در رابطه با اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر گفت: مبارزه بیامان با تولید، قاچاق و استفاده از مواد مخدر یک ضرورت ملی است و تلاش همگان را میطلبد.
بهبود رستم وندی در گفتوگو با روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: آموزش پیشگیری از اعتیاد به مصرف مواد مخدر صنعتی و روانگردانها یک کار گروهی بوده و نه تنها مراجع قانونی، انتظامی و غیره در آن سهیم هستند بلکه مشارکت فعال تک تک افراد جامعه را نیز میطلبد و لازم است تا ابتداییترین آموزشها در این مورد را از خانه و توسط والدین شروع کرد.
وی اظهار کرد: هنگامیکه نوجوانان کمتر از سن ۱۸ سالگی به مهمانی یا محفل دوستانه می روند ، والدین مسوولیت دارند که خود به دنبال آنها بروند و فرزند شان را به حال خود نگذارند، هرچند این کار در عمل واقعا کار مشکلی است اما بخاطر باید داشت که هیچ نتیجه خوبی بدون زحمت به دست نمیآید، والدین برای داشتن فرزندی سالم ، باید مشکلات وسختیها را تحمل کنند.
این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه اهتمام سازمانهای درگیر مبارزه با مواد مخدر قابل تقدیر است، ادامه داد: ولی حجم و اندازه مصائب مربوط به این مواد خطرناک خانمان برانداز آن قدر وسیع است که این تلاشها ديده نميشود و اين امر نياز به عزم ملي دارد.
رستم وندی اضافه کرد: برای تحقق رویکرد اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر انتظار آن است که نهادهای مسوول مبارزه با مواد مخدر با ارایه راهکارهای مطمئن و قابل قبول، در صدد مهار تولید، قاچاق و استفاده مواد مخدر باشند و شهروندان، علما و رسانه ها نیز با این نهادها همکاری كنند.
وي با بيان اينكه صاحب نظران حل معضل اعتیاد و پدیده مواد مخدر را به مبارزه ای فراگیر و پیوسته در ابعاد نظامی، انتظامی، سیاسی، اقتصادی و به ویژه فرهنگی مي دانند، گفت: اهمیت تبلیغ همگانی درباره ضدارزش بودن مصرف مواد مخدر نیز نباید دور از ذهن بماند، زیرا امروز وظیفه تبلیغ در این زمینه، به رسانه ها محدود نمی شود، بلکه باید در همه سطوح اجتماعی از جمله مدرسه و خانواده انجام شود.
استاد دانشگاه امام صادق (ع) افزود: برای والدین ضروری است تا دوستان فرزندان خود را بشناسند و حتی با بستگان آنها آشنا شوند تا بتوانند هرچه بیشتر محیط آنها را ارزیابی کنند و خطرات ابتلا به اعتیاد به موادمخدر را به حداقل برسانند.
وی اظهار کرد: همچنین از جمله مهارتهایی که لازم است به فرزندان آموزش داده شود ، مهارت حل مشکل و یا خطر است، باید به آنان فرصتهایی برای تصمیمگیری داد، فرزندان باید این اعتماد به خود را پیدا کنند که توانایی تصمیمگیری دارند و از بین راههای پیشنهادی والدین یکی را مي توانند انتخاب كنند، نوجواني که توانایی انتخاب دارد اعتماد به نفس پیدا کرده و در آینده میآموزد کورکورانه از دیگران تقلید نکند و توانایی نه گفتن در برابر پیشنهادات غیرمنطقی دیگران را پیدا میکند.
رستم وندی با بیان اینکه بايد براي مقابله با افزايش اعتياد بويژه در ميان قشر دانش آموز و جوان راهكاري اساسي از سوي مسوولان كشور انديشيده شود، تصریح کرد:امکانات تفریحی و فرهنگی برای جوانان، عدم اشتغالزایی برای آنها، نابسامانی در اوضاع خانه و خانواده همچون طلاق و جدایی والدین باعث کاهش سن اعتیاد شده واين زنگ خطري براي مسوولان است .
وی خاطرنشان کرد: بايد نوجوانان و جوانان را از ورود به چرخه اعتياد هوشيار كرد ، وقتي از افزايش اعتياد صحبت مي شود ، برخي افراد انگشت بر روي قابل دسترس بودن يا ارزان بودن مواد مخدر مي گذارند. در حالي كه به نظر من اگر افراد به سلامت كامل رسيده باشند و جامعه از نظم اجتماعي كافي برخوردار باشد افراد براي رهايي از مشكلات به استفاده از مواد مخدر پناه نمي برند.
منبع: روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر ۹۵٫۱۲٫۱۵