همايش نقش دانشجويان در اجتماعي شدن مبارزه با مواد مخدر با حضور ۳۰۰ نفر از پژوهشگران، مديران، اساتيد و دانشجويان دانشگاههاي سطح استان در سنندج برگزار شد.
به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان كردستان، سليم كريمي دبير شورا در همايش نقش دانشجويان در اجتماعي شدن مبارزه با مواد مخدر گفت: آمارها در رابطه با شيوع اعتياد بسيار نگران كننده است به طوري كه در يك دهه اخير يعني از سالهاي ۸۵ تا ۹۵ اعتياد در ميان دانشجويان براساس شيوع شناسي افزايش داشته است و اين لزوم مداخله را بيشتر ميكند.
وي افزود: هجمه عظيم اعتياد و آسيب هاي اجتماعي به قدري تكان دهنده و سريعآ در حال رشد است كه در اين زمان مهم ترين راه حل ممكن اجتماعي شدن امر مبارزه با مواد مخدر است كه جامعه نسبت به انجام اين امر بايد پاي كار بيايند.
دبير شورا خاطر نشان كرد: در جنگ هاي نظامي دشمن روبروي شما قرار دارد و مكان، تعداد نفرات و جبهه افراد معلوم است اما در جنگ نرم خصوصآ آسيب هاي اجتماعي ( اعتياد ) دشمن ديده نمي شود و افراد با ارتكاب اشتباه و سهل انگاري به دام سوداگران مرگ مي افتند.
كريمي عنوان كرد: بيشترين آمار اعتياد در ميان دانشجويان را افرادي تشكيل داده اند كه در خانه هاي استيجاري زندگي ميكنند و همين امر موجب شده است تا نظارت خانواده ها و دانشگاهها بسيار كم رنگ شود و اين آسيب ها در ميان اين قشر افزايش داشته باشد.
وي گفت: يكي از عوامل اصلي مصرف مواد مخدر و روانگردانها ذكر شده در شيوع شناسي سال ۹۴ تفريح و لذت ذكر شده است پس بايد در دانشگاهها نشاط اجتماعي بيشتر مورد توجه قرار گيرد.
دبير شورا بيان داشت: در طرح ملي بررسي و شيوع شناسي اعتياد و مصرف مواد مخدر و روانگردان ها در حيث عمومي در كشور حدود ۴۵ درصد مصرف كنندگان زير ۲۹ سال هستند و حدود ۳۰ درصد و بين ۳۰ تا ۳۹ يعني حدود ۷۵ درصد زير ۲۹ و اين مقوله پيشگيري را در حوزه جوانان و نوجوانان بيشتر مي كند.
كريمي گفت: اقدامات و برنامههاي پيشنهادي براي كنترل مواد مخدر و روان گردانها و دانشگاهها ميتواند شامل (ارتقاء آگاهي هاي مناسب دانشجويان اساتيد كاركنان ، تشكيل سمن هاي دانشجوييي و تقويت و حمايت از آنها تقويت مشاوره هاي اعتياد، مداخلات پيشگيرانه و درماني، برنامههاي نشاط اجتماعي در دانشگاهي ، تقويت فعاليت هاي جايگزين چون فعاليت فرهنگي هنري و ورزشي، تلاش براي رسيدن به يك دانشگاه پاك و اجراي برنامه هايي در اين خصوص و…. مي تواند باشد.
گفتني است، در اين همايش ۳۰۰ نفر از پژوهشگران، مديران، اساتيد و دانشجويان دانشگاههاي سطح استان به مدت ۳ ساعت حضور داشتند و از مطالب ارائه شده بهره مند شدند و به ۱۵ نفر از مقاله هاي برتر ارائه شده هدايايي اهداء شد.
منبع: روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان كردستان۹۵٫۱۲٫۱۱