به همت شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر کیش و با دعوت از زینب امانی از نویسندگان مطرح کشور و استاد حوزه و دانشگاه، چهار کارگاه آموزشی ویژه دختران و بانوان به میزبانی اداره آموزش و پرورش کیش در محل سالن جلسات مدرسه فاطمیه کیش برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر کیش در دو کارگاه اول آموزشی که ویژه دختران دانش آموز جزیره کیش بصورت جداگانه برگزار شد در زمینه مهارت های زندگی با دانش آموزان سخن گفت.
امانی در خصوص پیشگیری از آسیب های اجتماعی و سوء مصرف مواد مخدر گفت: مواد مخدر، زلزله خاموش است که متاسفانه بسیاری از خانوده ها را متلاشی می کند.
وی در ادامه به هجمه های دشمنان برای به اعتیاد کشیدن جوانان اشاره کرد و اظهار داشت: دشمنان نظام و انقلاب با ترویج موادمخدر به دنبال هویت زدایی، تضعیف عزم و اراده مردم، فروپاشی باورها و ارزش های جامعه و تضعیف ریشه های کهن سنت همچون مذهب و انسجام اجتماعی هستند.
در نشست سوم که با حضور دبیران و مربیان خانم مدارس کیش برگزار شد امانی پیرامون پیشگیری از اعتیاد ، بهداشت روان ، اعتیاد و بهداشت جسم زن، مهارت فرزندپروری مطالب مبسوطی عنوان کرد.
وی در این خصوص اظهار داشت : زنان پیش از مردان با خطرات بهداشت روانی مواجهند و در دریافت درمان نیز موانعی متفاوت از مردان را تجربه میكنند، از جمله این خطرات اعتیاد به « مواد مخدراز نوع صنعتی خصوصاً شیشه و الكل است.
امانی خاطرنشان کرد: زنان به دلیل پیش آمادگیهای روانشناختی، خانوادگی و ریسك فاكتورهای خاص نسبت به اعتیاد به مواد مخدر بسیار آسیبپذیرند.
این کارشناس روانشناسی ادامه داد: از جمله عوامل عمده روانشناختی، اختلالات خلقی است، نه افسردگی، اضطراب، هویت شخصی منفی، عزت نفس پایین، تعارضات درونی ندانستن مهارتهای مقابله با استرس و بالاخره نظامهای حمایتی اجتماعی در مجموعه عوامل خطرزا در خانواده میتوان گفت كه زنان به احتمال زیاد تجربههای تبعیض و تجارب تلخ كودكی، وقوع اعتیاد، نزاع والدین، بیماری روانی والدین، طرد شدن توسط حداقل یكی از والدین، جدایی زودهنگام از والدین بر اثر شرایط طلاق یا مرگ و خشونتهای خانوادگی در دوران كودكی را تجربه كردهاند.
وی همچنین با تأکید بر آسیب پذیری زنان در مقابله با مواد مخدر خاطر نشان کرد : از آسیبپذیری شدید زنانی كه در معرض اعتیاد به مواد مخدر قرار میگیرند می توان پی برد، که نباید عامل تغییرات هورمونی و نقشهای چندگانه زنان در خانه و جامعه را از نظر دور داشت و در مورد زنان معتاد قویترین مانع برای درمان مشكل اعتیاد آنان، روابط به ویژه روابط با همسر و فرزندان است.
همچنین این استاد حوزه و دانشگاه در نشست چهارم که با هدف بررسی طرح آموزش مهارت های زندگی و پیشگیری از اعتیاد برای مادران دانش آموزان برگزار شد در سخنانی عنوان کرد: سرمایه های انسانی از جمله منابع تولید ثروت و توسعه در جهان محسوب می شوند و بانوان نیز از این امر مستثنی نیستند و توجه سیاستگذاران و برنامه ریزان حوزه زنان و خانواده به توانمند سازی این قشر از جامعه در تمامی عرصه ها از جمله فرهنگی و اجتماعی، اقتصادی، مهارتهای فرزند پروری و مشاغل خانگی بسیار مهم است.
زینب امانی گرایش به رفتارهای پرخطر، بیکاری، پرخاشگری، ازهم گسیختگی خانوادگی، گرایش به خودزنی و خودکشی، تکدی گری، بزهکاری و… را از آسیب های اجتماعی ناشی از اعتیاد به مواد مخدر برشمرد.
این کارشناس روانشانسی در پایان با بیان اینکه قدم اول در جلوگیری از اعتیاد پیشگیری آسیب اجتماعی است، اظهار کرد: سرگرمی های مثبت و سازنده برای اینکه فرزندان بایدایجاد کرد تا به اعتیاد روی نیاورند.
گفتنی است، مسایل فرزندپروی، نحوه ارتباط صحیح با فرزندان، مهارت های زناشویی و مهارت نه گفتن از دیگر مباحث مطرح شده در این ۴ کارگاه آموزشی بود که با استقبال گسترده شرکت کنندگان مواجه شد.
منبع: روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر کیش۹۵٫۱۲٫۱۱