• امروز : دوشنبه - ۲۲ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : 15 - ذو القعدة - 1446
  • برابر با : Monday - 12 May - 2025
کل پست ها: 73618اخبار امروز : 0
8

گسترش همكاري‌هاي ايران و چين در امر مبارزه با مواد مخدر

  • کد خبر : 3515
  • ۱۵ مهر ۱۳۹۲ - ۵:۴۹

قائم مقام دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر در ديدار با معاون دائم دبيركل كميسيون ملي مبارزه با مواد مخدر چين بر گسترش همكاري‌هاي دو جانبه دو كشور در امر مبارزه با مواد مخدر با مواد مخدر تاكيد كرد.به گزارش روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر؛‌ مهندس طه طاهري در اين ديدار كه در […]

قائم مقام دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر در ديدار با معاون دائم دبيركل كميسيون ملي مبارزه با مواد مخدر چين بر گسترش همكاري‌هاي دو جانبه دو كشور در امر مبارزه با مواد مخدر با مواد مخدر تاكيد كرد.

به گزارش روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر؛‌ مهندس طه طاهري در اين ديدار كه در محل اين ستاد برگزار شد، با اشاره به مجاورت دو كشور ايران و چين در كنار بزرگترين منبع توليد مواد مخدر جهان يعني افغانستان گفت: ايران و چين طي ساليان گذشته، رنج بسياري را در خصوص تجارت غيرقانوني مواد مخدر و تهديدات ناشي از آن متحمل شده‌اند.

وي افزود: دو كشور براي كاهش آسيب و خسارت‌هاي وارد شده، بايد همانطور كه در ساير زمينه‌ها فعاليت‌هاي مشترك دارند در امر مبارزه با مواد مخدر نيز به راهكار مناسبي رسيده و آن را در قالب يادداشت تفاهم ‌همكاري، اجرايي كنند و به نتيجه مطلوبي برسند.

قائم مقام دبيركل ستاد اظهار داشت: نگاهي به ده سال گذشته نشان مي‌دهد كه وضعيت تغيير الگوي مصرف از مواد مخدر سنتي به محرك‌ها در هر دو كشور شتاب بيشتري پيدا كرده و اين در حالي است كه تلاش‌هاي فراواني از سوي دو كشور براي كم كردن حجم اين تهديد چه در بخش تعداد معتادان و چه در بخش تجارت غيرقانوني، تزانزيت و شبكه‌هاي قاچاق انجام شده است.

طاهري با اظهار نگراني از وضعيت مواد مخدر صنعتي روانگردان در هر دو كشور گفت: شرايط به گونه‌اي مي‌رود كه در آينده هروئين در داخل كشور چين توليد شود، همانطور كه طبق گزارشات موجود، لابراتوارهاي تبديل ترياك به هروئين در مرزهاي مشترك ايران با تركيه و عراق ايجاد شده‌اند.

وي در ادامه به مسئله مواد پيش‌ساز توليد هروئين اشاره كرد و افزود: افغانستان صنايع و كارخانجات بزرگ و مدرني ندارد چه برسد به كارخانجات توليد مواد پيش‌ساز كه با اين وجود، يك جريان انحرافي در حال شكل‌گيري است؛ چرا كه طبق گزارشات به دست آمده طي يك سال گذشته، محموله‌هايي حاوي مواد پيش‌سازي كه به افغانستان وارد شده‌اند كه همگي توليدي چين بوده‌اند.

وي ادامه داد: براي گسترش همكاري‌هاي دو جانبه بايد يادداشت تفاهم همكاري در خصوص تبادل اطلاعات در بخش‌هاي مبارزه با قاچاق مواد مخدر در افغانستان و كاهش آسيب همچون درمان معتادان، روش‌ها و پروتكل‌هاي درماني و چگونگي رفتار با جمعيت سالم جامعه، انجام كار مشترك عملياتي و اطلاعاتي به‌منظور كنترل دليوري (رديابي شبكه‌هاي قاچاق با هدف شناسايي آنها) توسعه همكاري مشترك در صحنه بين‌المللي و همكاري اطلاعاتي و عملياتي بر روي قاچاقچيان ايراني در چين تهيه و به امضاء طرفين برسد.

اين مقام مسوول ادامه داد: دو كشور چين و ايران در دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل (UNODC) و هيات بين‌المللي كنترل موادمخدر سازمان ملل (‏INCB‏)‏ مواضع مشتركي دارند كه بايد در برخي موضع‌گيري‌هاي سازمان‌ ملل و دفاتر آن، كنار يكديگر قرار بگيرند.

طاهري تصريح كرد: به طور مثال دو كشور نبايد اجازه دهند كه مصرف مواد مخدر و كشت آن قانوني شود، همچنين بعضي اروپايي‌ها به دنبال آن هستند كه مواد مخدر به ابزار سياسي تبديل شود و سران بزرگ مواد مخدر مجازات نشوند، در اين امر ما نبايد اجازه دهيم كه مجازات بازدارنده سران مواد مخدر به ابزار ضد حقوق بشري تبديل شود.

وي بر برقراري رابطه ايران و چين در مبارزه با مواد مخدر تاكيد كرد و گفت: اگر مسوولان مربوطه ايران و چين در بحث مواد مخدر ارتباط مستقيم و بدون واسطه برقرار كنند، همه مسائل مشترك دو كشور در اين حوزه حل و فصل خواهد شد، همانطور كه ايران با انجام تبادل اطلاعات با سه كشور مالزي، تايلند و اندونزي توانست تقريباً ترانزيت مواد مخدر صنعتي را از طريق پروازها به صفر برساند.

وي در ادامه با تاكيد بر ارتباط مستقيم مسوولان مبارزه با مواد مخدر دو كشور در حوزه عملياتي بيان داشت: اگر لازم باشد افسران ويژه مواد مخدر ايران و چين در دو كشور مستقر خواهند شد تا به صورت روزانه با يكديگر و همچنين مسوولان نظامي و قضايي در ارتباط باشند، ايران نيز به زودي هياتي متشكل از پليس، قوه قضاييه و كارشناسان تبادل اطلاعات به چين مي‌فرستد تا در حوزه عملياتي همكاري خود را آغاز كند.

طاهري افزود: ايران آماده هر گونه همكاري متقابل در مبارزه با مواد مخدر با كشور چين است و اميدواريم ظرف يك ماه آينده يادداشت تفاهم همكاري در بحث مبارزه با مواد مخدر به امضاء طرفين برسد.

چين خواستار همكاري و تبادل اطلاعات با ايران در مبارزه با مواد مخدر است
همچنين لي يو جين معاون دائم دبيركل كميسيون ملي مبارزه با مواد مخدر چين در اين ديدار، دوستي ميان ايران و چين را صميمي توصيف كرد و گفت: در عرصه مبارزه با مواد مخدر دو كشور همكاري‌هاي زيادي داشتند و يكي از اهداف سفر ما نيز، تقويت زيرساخت‌هاي قبلي دو كشور در مبارزه است.

وي افزود: مواد مخدر در افغانستان به مسئله بين‌المللي تبديل شده و هر دو كشور ايران و چين نيز با تهديد جدي مواد مخدر روبرو هستند و متاسفانه چين يكي از توليدكننده‌هاي عمده پيش‌سازهاي شيميايي در دنيا به شمار مي‌رود.

لي يو جين در ادامه، به كشف ۱۷ تن مواد پيش‌ساز توليد هروئين و ساخت چين، توسط ايران اشاره كرد و گفت: اين موضوع مسئله‌اي جدي است و كشور ما در حال پژوهش و مطالعه بيشتر در اين خصوص است و ما نيز خواستار همكاري با ايران در اين خصوص هستيم.

وي در ادامه خواستار افزايش روابط مسولان مبارزه با مواد مخدر و ايجاد روابط صميمانه‌تر شد و گفت: جنايات حاصل از مواد مخدر بسيار زياد است بايد كه در مقابل جنايت بزرگ مواد مخدر اقدامات مشترك زيادي انجام دهيم و سطح روابط را عظيم‌تر كنيم.

گفتني است؛ طرفين در اين ديدار توافق كردند اقدامات كنترلي بيشتري در مبادي گمركي و پروازي خود اعمال كنند تا زمينه سوء‌استفاده قاچاقچيان براي حمل مواد مخدر سنتي و صنعتي را به مقصد يكديگر كنترل و جلوگيري كنند و اين در حالي است كه حدود ۱۰ نفر از ايرانيان اخيراً به جرم حمل مواد مخدر بازداشت و در بدترين شرايط در زندان‌هاي چين به سر مي‌برند.

همچنين در اين جلسه از كشور چين مديركل دفتر اداره كل مبارزه با مواد مخدر وزارت امنيت عمومي، معاون اداره كل دفتر روابط بين‌الملل كميسيون ملي مبارزه با مواد مخدر، دبير كميسيون ملي مبارزه با مواد مخدر در استان گوانگ دونگ و كميسير مواد مخدر امنيت عمومي منطقه خودمختار گوانگسي و مسوولان مبارزه با مواد مخدر شهرهاي گوتگجو و شانگهاي حضور داشتند.

منبع خبر: روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر۹۲/۷/۱۵

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=3515

برچسب ها