• امروز : شنبه - ۲۰ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : 13 - ذو القعدة - 1446
  • برابر با : Saturday - 10 May - 2025
کل پست ها: 73612اخبار امروز : 20
7

استاندار يزد: طرح دادگاه درمان مدار معتادان متجاهر در يزد اجرا مي شود

  • کد خبر : 35069
  • ۰۷ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۸:۳۶

استاندار يزد از اجراي طرح دادگاه درمان مدار معتادان متجاهر در اين استان خبر داد و گفت: اين طرح در ابتدا به طور پايلوت بر روي ۱۰۰ نفر انجام و نتايج آن مشخص شود. به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارز ه با مواد مخدر استان يزد؛ سيد محمد ميرمحمدي در جلسه شورا اظهار داشت: […]

استاندار يزد از اجراي طرح دادگاه درمان مدار معتادان متجاهر در اين استان خبر داد و گفت: اين طرح در ابتدا به طور پايلوت بر روي ۱۰۰ نفر انجام و نتايج آن مشخص شود.


به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارز ه با مواد مخدر استان يزد؛ سيد محمد ميرمحمدي در جلسه شورا اظهار داشت: اينكه در جامعه به معتاد به عنوان يك بيمار نگريسته شود خود يك قدم بزرگي براي كمك به معتاد محسوب مي شود چرا كه نگاه مجرمانه معتاد را از جامعه دور و روند درمان را مختل مي كند.


وي اجراي طرح دادگاه درمان مدار اعتياد در استان را يك  ضرورت دانست و افزود: بايد ساز و كار اجرايي و جمعيت نمونه اين طرح به طور پايلوت بر روي ۱۰۰ نفر انجام شود و سپس به همه جامعه تسري يابدكه  لازم تمامي دستگاه‌هاي مرتبط در اجراي اين طرح همكاري كنند.


عالي ترين مقام اجرايي استان در ادامه فلوچارت طرح دادگاه درمان مدار بحث خدمات تخصصي و موضوع حرفه‌آموزي را در استان قابل اجرا و پيگيري دانست و افزود: اشتغال زمينه ساز عدم عود مجدد اعتياد است و موضوع اشتغال و مسكن بهبوديافتگان كه در اين طرح آمده بايد به طور جدي و با هماهنگي دستگاهها پيگيري شود .


ميرمحمدي فرهنگ حاكم بر جوامع را موضوع مهمي دانست و اظهارداشت: براي رفع مشكلات و مسائل اجتماعي نيازمند فرهنگ سازي و قانون مداري هستيم و حاكميت و قواي سه گانه بايد اين موضوع را در جامعه ترويج دهند.


وي همچنين به جمع آوري معتادين متجاهر از سطح شهر در ايام نوروز اشاره كرد و افزود: اين موضوعي است كه بايد توسط دستگاههاي انتظامي و اطلاعاتي در استان دنبال گردد و چهره شهر را از وجود معتادين متجاهر و كارتن خواب پاكسازي كنند.


در ابتداي اين جلسه دكتر عفتي مديركل بهزيستي استان و رئيس كميته فرهنگي و پيشگيري نيز گزارشي از اجراي طرح دادگاه درمان مدار اعتياد ارائه كرد و ضمن بيان چارچوب اجرايي، اهميت، ضرورت، پيشينه اجرايي و اركان طرح مورد نظر افزود: اين طرح در كشورهاي مختلف نتايج قابل ملاحظه اي در پي داشته و اميدواريم در استان ما نسبت به بومي سازي آن و سپس با همكاري دستگاههاي مختلف جهت اجرا اقدامات لازم صورت پذيرد.


سيدعلي اضر رفاهي معاون اجتماعي و پيشگيري از وقوع جرم دادگستري استان يزد نيز اعلام كرد: طرح دادگاه درمان مدار ويژه معتادان متجاهر و بي سرپناه براي اولين بار همزمان با استانهاي تهران،البرز و قزوين در يزد اجرا خواهد شد.


وي در خصوص اجراي اين برنامه گفت: اين طرح طبق شيوه نامه كميته راهبردي در سطح استان با حضور تمامي دستگاههاي دست اندركار و با رياست شخص استاندار و نايب رئيسي معاون اجتماعي و پيشگيري از وقوع جرم دادگستري تشكيل خواهد شد و دبير اجرايي كميته نيز اداره كل بهزيستي خواهد بود.


معاون اجتماعي و پيشگيري از وقوع جرم دادگستري استان يزد در ادامه نياز به اتخاذ تدابير علمي براي مقابله با پديده اعتياد در جامعه را يادآور شد و افزود: اذعان همه مسئولان به ناكارآمدي برخوردهاي صرف قهري،نظامي و انتظامي در مقابله با پديده اعتياد است كه از اين رو طرح دادگاه هاي درمان مدار از نظر جرم شناسي در دو محور پيشگيري و درمان مطرح شده است.


رفاهي با اشاره به اينكه در اين شيوه هماهنگي تنگاتنگ سيستم قضايي و درماني ،براي برخي از مجرمين معتاد خدمات مبتني بر پاداش و تنبيه ارائه مي شود.


وي تصريح كرد: اجراي اين طرح عواقب امنيت عمومي را بهبود مي بخشد،تكرار مجدد جرم و عواقب سوء مصرف مواد مخدر كاهش خواهد يافت و سيستم قضايي كيفري تاثيرگذارتر و خدمات درماني بهتري به كار گرفته خواهد شد.


گفتني است در اين طرح دادگاهها از دو رويكرد استفاده از مشوق هاي رفتاري و فشار قانون براي وارد كردن معتادان به خدمات درمان و كاهش آسيب و نگهداشتن آنها در درمان استفاده مي كند.


اجراي طرح دادگاه درمان مدار با رويكرد تخفيف مجازات براي افراد سابقه دار با جرايم سبك غيرخشن كه همزمان اختلال مصرف مواد دارند به شرط آنكه موافقت خود را براي ورود به يك برنامه درماني با نظارت دقيق و آزمايش زيرنظر دادگاه اعلام كنند اجرا خواهد شد.


علاوه بر افراد مذكور ،افراد دستگير شده توسط نيروي انتظامي كه شرايط تجاهر آنها احراز شود و افرادي كه به دليل اعتيادشان از آنها شكايت شده و يا گزارشي توسط اعضاي خانواده ،بستگان و يا سايرين از طريق تماس با خط تلفني اعتياد(۰۹۶۲۸) يا اورژانس اجتماعي (۱۲۳) و يا شماره ۱۱۰ مطرح شده است جامعه مورد هدف اين طرح هستند.

منبع: روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارز ه با مواد مخدر استان يزد۹۵٫۱۲٫۰۷

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=35069

برچسب ها