نویسنده، شاعر و زبانشناس ایرانی با اشاره به لزوم اجتماعی شدن مبارزه با موادمخدر اظهار كرد: این رویکرد بسیار خوب است و جزو مطالبات صد ساله مردم ایران است.
عبدالجبار کاکایی با بیان این که دولت ها باید به مردم اعتماد کنند، به روابط عمومی ستاد مبارزه با موادمخدر گفت: نه تنها در موضوع مبارزه با موادمخدر بلکه در تمام آسیب های اجتماعی دولت باید به سازمان های مردم نهاد اعتماد کند و از آنها کمک بخواهد و قطعا آنها دلسوزانه تر و دقیق تر مشکلات را رصد می کنند. به جای این که متولی گری دولت با کارمندان موظف اداری اش را شاهد باشیم، مردم به صحنه می آیند و کار را در دست می گیرند. این رفتار قابل قبول و مطالبه جامعه مدنی است.
وي ادامه داد: جامعه روشنفکری ما بعد از دوران مشروطه تمام تلاش خود را به کار بست تا نهادهای مدنی و NGOها تقویت شوند و بتوانند به دولت ها کمک کنند. دولت ها هم باید نقش میانجی و ناظر را بازی کنند و اجازه دهند که NGOها مطالبات مردم را در حوزه های اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و به ویژه آسیب های اجتماعی پیگیری کنند.
این نویسنده، شاعر و زبانشناس ایرانی برجسته با اشاره به این که دولت در بحث مبارزه با موادمخدر به تقویت NGOها روی آورده است، افزود: اجتماعی شدن مبارزه با موادمخدر یک رویکرد جامع و خوب است و امیدواریم همین موضوع در حوزه های دیگر اقتصادی – فرهنگی هم سرلوحه دولت قرار گیرد. فکر می کنم رویکرد خوب و مثمرثمری باشد که بار دولت را کم و نظارت و دقت را بیشتر کرده و از سوی دیگر جامعه را به تحرک و پویایی وادار می کند.
به گفته کاکایی؛ موضوع موادمخدر در کشور ما در دهه های اخیر و با وجود مواد صنعتی به معضل بزرگ اجتماعی تبدیل شده است. موادمخدر را جزو آسیب های مشهود جامعه تبدیل کرده که آلودگی اجتماعی محسوب می شود.
وي با بیان اینکه رفتن به سمت حوزه فرهنگ هم نباید مغفول بماند، تاکید كرد: به هر حال رسانه هایی که در شکلدهی به ذهن مردم نقش موثری دارند (مانند صدا و سیما، رسانه های دیداری و شنیداری) باید از رویکرد اجتماعی شدن مبارزه با موادمخدر حمایت کنند و در این صورت می توانیم شاهد کم رونق شدن بازار خرید و فروش موادمخدر باشیم.
عبدالجبار کاکایی با اشاره به این که مسیرهایی که مبارزه اجتماعی با موادمخدر در پیش گرفته جزو پیشنهادهای من به مسئولان در تمام عرصه هاست، گفت: دولت باید کم کم بار دوش خودش را کم و نظارت خود را بیشتر کند. این راهی است که در کشورهای موفق و پیشرفته مرسوم بوده و نتیجه مطلوبی هم داشته است. البته مردم منتظر ساماندهی دولتها نمیشوند و کمک های خود را در هر زمینه ای به ویژه در مباحث آسیب های اجتماعی دریغ نمیکنند. همین که دولتها فضا و میدان و اجازه کار به مردم بدهند و به آنها مشکوک نشوند، مردم می دانند که چگونه خودشان را به نحو احسن اداره کنند.
منبع:روابط عمومی ستاد مبارزه با موادمخدر ۹۵٫۱۲٫۰۷