استاندار خراسان رضوی، در جلسه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان بر لزوم بهره گیری از ابزار هنر و فناوریهای روز مانند فضای مجازی نسبت به حساس سازی جامعه به ویژه افراد در معرض آسیب اعتياد تاكيد كرد.
به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان خراسان رضوي؛ علی رضا رشیدیان در این جلسه با تاکید بر این که مقوله مواد مخدر و قاچاق آن، از این منظر که کیان نظام و انقلاب را تهدید می کند، موضوعی سیاسی نیز به شمار می رود؛ اظهار داشت: منشا بسیاری از آسیب های اجتماعی نظیر طلاق، سرقت و … ریشه در اعتیاد دارد.
وی افزود: شاهد این مدعا آن است که با اجرای چندین مرحله جمع آوری معتادان متجاهر از سطح شهر، آمار سرقت خُرد، ۳۰ درصد کاهش یافت.
استاندار خراسان رضوی گفت: مبنای حرکت ما در این مسیر به عنوان یک تکلیف شرعی، قانونی و ملی؛ سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری (مد ظله العالی) در خصوص مبارزه با قاچاق مواد مخدر است.
رشیدیان، تدوین سند جامع مبارزه با قاچاق مواد مخدر از سوی دولت را نیز در همین راستا دانست و خاطر نشان کرد: برای تحقق اهداف ترسیم شده در این حوزه باید از ظرفیت بین دستگاهی ادارات و نهادهای عمومی غیر دولتی استفاده کنیم.
وی مشارکت جدی سازمان های مردم نهاد و انگیزش عمومی توسط عموم افراد جامعه در کمک به حل اعتیاد را موضوعی مبارک دانست و تصریح کرد: دستیابی به توفیقات در این حوزه، در گرو همراهی موثرمردماست.
استاندار خراسان رضوی با اشاره به اقدامات مطلوب آموزش و پرورش در خصوص آگاه سازی و پیشگیری دانش آموزان از اعتیاد، خواستار حضور موثر تر نهادهای فرهنگی در این حوزه شد.
رشیدیان، استفاده از ظرفیت هنرمندان، ورزشکاران و افراد نخبه را خاطر نشان کرد و افزود: باید با بهره گیری از ابزار هنر و فناوری های روز مانند فضای مجازی نسبت به حساس سازی جامعه به ویژه افراد در معرض آسیب تلاش کنیم.
وی کانون فرهنگی و هنری مساجد را یکی بهترین از بهترین ظرفیت ها در این حوزه دانست و بر لزوم استفاده از این گونه فضاها برای اقدامات فرهنگی در حوزه ی مبارزه با اعتیاد تاکید کرد.
استاندار خراسان رضوی با اشاره به ضرورت توجه به موضوع اشتغال بهبود یافتگان از طریق آموزش های فنی و حرفه ای، گفت: با تحقق این مهم، زمینه ی بازگشت این افراد به جامعه فراهم خواهد شد.
رشیدیان با بیان این که در آستانه ی ورود به سال جدید باید با اجرای طرح های جمع آوری معتادان متجاهر، چهره ی شهر را برای ورود زائران و مسافران زیبا کنیم؛ اظهار داشت: این موضوع با توجه به انتخاب مشهد به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام از اهمیت بالاتری برخوردار است.
وی از فرمانداران شهرستان های استان خواست تا جلسات شورای شهرستانی را شخصا مدیریت کرده و نسبت به این موضوع اهتمام ویژه ای داشته باشند.
استاندار خراسان رضوی به افزایش ۲۳ درصدی کشفیات مواد مخدر طی ۱۰ ماه سال جاری در استان در مقایسه با مدت مشابه اشاره کرد و گفت: در این مدت بیش از ۲۳٫۵ تن انواع مواد مخدر کشف و ضبط شده است.
ابراهیم قربانزاده دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی گفت: بر اساس سیاستهای ابلاغی رهبر معظم انقلاب در برنامه ششم توسعه کاهش ۲۵درصدی مصرف و اعتیاد به مواد مخدر هدف و اولویت قرار گرفته است که برای تحقق آن میبایست مدیریت جهادی داشت.
وي ضمن تبريك و تسليت شهادت دو تن از مرزبانان غیور استان در درگیری با اشرار مسلح قاچاقچی موادمخدرگفت: ایست و بازرسی هاي پلیس مبارزه با مواد مخدر در سطح استانفعال تر از گذشته به فعاليت جهادي خود ادامه مي دهند.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی از شناسایی مواد مخدر و روانگردان جدید خبر داد و اقزود: قرص یاباتولید چین، شکل دیگری از ماده روانگردان شیشه است با علائمی شدید تر، موجب بیماری روانی و خشونت می گردد! كه کشفیات آن در گمرک ایران گزارش شده است.
وي افزود: سیگار الکتریکی (قلیان جیبی) با اسانس های مختلفی از قبیل نیکوتین و شاهدانه نيز در ایران موجود است، كه خطر رواج در مدارس و دانشگاهها و خوابگاهها بدلیل تبلیغات دروغین آن از قبیل ”عدم اعتیادآوری و بهترین راه ترک سیگار“،وجود دارد!
قربان زاده تصريح كرد: برگزاری جشنواره ورزشی بانوان روستایی با شعار جامعه سالم و عاری از اعتیاد با ورزش،برگزاری کلاس های آموزشی مهارت های زندگی در مراکز آموزش فنی و حرفه ای استان،تفاهم نامه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر، اداره کل بهزیستی و شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان درخصوص آموزش مبلغین در راستای پیشگیری از اعتیاد،برگزاری کلاس های آموزشی پیشگیری از اعتیاد توسط اداره کل زندانهای استان برای سربازان وظیفه، زندانیان و خانواده آنها بخشي از برنامه هاي پيشگيري از اعتياد استان در ماه گذشته است.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی در ادامه افزود: طرح پژوهشیاثربخشی استفاده از ظرفیت اقوام و طوایف در کنترل مرز و جلوگیری از قاچاق مواد مخدر و روانگردان اجرا شده است كه در این طرح کلیه استانهای مرزی کشور از نظر ۴ شاخص: ظرفیت های اجتماعی، اقتصادی، دانش و مشارکت جمعی اقوام و طوایف مورد پژوهش قرار گرفت که در استان خراسان رضویظرفیت اجتماعی: بالاتر از عدد میانه (مطلوب)و ظرفیت مشارکت بالاتر از عدد میانه (مطلوب) قرار دارد.
شایان ذکر است؛ برنامه ی عملیاتی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی در هشت ماهه، ۱۰۵ درصد محقق شده است.
گفتنی است؛ در این جلسه علاوه بر ارائه ی گزارش از سوی فرمانداران شهرستان های زاوه و باخرز، روسای کمیته های زیر مجموعه شورا نیز به بیان اهم اقدامات خود در این حوزه پرداختند.
منبع: روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان خراسان رضوي۹۵٫۱۲٫۰۱