عضو هيات علمي دانشگاه شهيد بهشتي درباره رويكرد اجتماعي شدن مبارزه با مواد مخدر گفت: همكاري جدي و صميمانه مردم در كنار توانايي هاي انتظامي ، امنيتي و قضايي باعث مي شود تا بتوانيم با موج فراگير مصرف مواد مخدر صنعتي و شيميايي مقابله كنيم .
اعظم السادات ياحقي در گفت و گو با روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: مدارس ، دانشگاهها ، نهادهاي ورزشي و رفاهي ، هنرمندان بويژه افرادي كه در تلويزيون و سينما فعاليت دارند مي توانند با توليدات فرهنگي و اجتماعي خود نقش روشنگرانه را به طور مستمر براي مقابله با اعتياد و تحقق رويكرد اجتماعي شدن مبارزه با مواد مخدر به عهده گرفته و ادامه دهند.
وي با بيان اينكه ساخت يك فيلم و سريال در حوزه فرهنگ كمكي به آموزش و هدايت فكري براي مقابله با اعتياد نمي شود ، اظهار كرد: حركتهاي فرهنگي بايد مستمر ادامه يابد تا پيشگيريهاي اجتماعي و فرهنگي در حوزه مبارزه اجتماعي با مواد مخدر تحقق يافته و به موازات اين رويكرد مهم حركت كنند.
اين جامعه شناس تصريح كرد: گسترس مواد مخدر و تغيير الگوي مصرف مواد مخدر از سنتي به صنعتي ، شيميايي و آمفتامين ها باعث نگراني مسولان و خانواده ها شده است.
ياحقي با اشاره به كاهش سن اعتياد به مواد مخدر و آسيب هاي اجتماعي فراواني كه پيش روي نوجوانان و جوانان جامعه قرار دارد، ادامه داد: با توجه به اينكه توليد و عرضه مواد مخدر از سوي شبكه هاي بزرگ دشمنان از طريق جنگ نرم كه در آن سوي مرزها دستور مي گيرند و در سرلوحه حركت هاي تخريبي آنها قرار داشته و با هدف گيري جوانان آينده كشور و نظام نشانه رفته است ، بايد هر چه سريعتر تجهيزات و امكانات گسترده براي مبارزه اجتماعي با مواد مخدر در حوزه فرهنگ و اجتماع فراهم شود.
وي اضافه كرد: همچنين با توجه به گسترش روزافزون توليد و عرضه و مصرف مخدرهاي صنعتي و داروهاي روان گردان پيشگيري و مقابله با اعتياد فقط نمي تواند در حوزه دولت ،نهادهاي انتظامي و امنيتي محدود شود چرا كه مقابله با اين سونامي عزم ملي و حركتي جهادي طلب مي كند.
استاد دانشگاه شهيد بهشتي خاطرنشان كرد: مردم در قالب خانواده ، تشكل هاي مردمي بايد وارد ميدان شده و از اين حقيقت آگاه باشند كه هيچ كس در حاشيه امنيت نيست و اين بلاي ويرانگر ممكن است دير يا زود فرزند يا يكي از اعضاي خانواده آنها را قرباني بگيرد.
به گفته وي ، اجتماعي شدن مبارزه با مواد مخدر با جلسه و همايش تحقق نمي پذيرد بلكه نگاهها و ديدگاهها به معضل اعتياد ، خانماسوز و ويرانگر بودن آن بايد براي همه آحاد جامعه روشن شود تا با راه حلي درست و اصولي و كارساز بتوان آن را كنترل و شمار مصرف كنندكان را كاهش داد.
منبع: روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر۹۵٫۱۱٫۲۶