استاندار سمنان گفت: آموزش پيشگيري از اعتياد در افراد از سنين مختلف ضروري است كه نقش مهمي در افزايش ارتقا دانش آنان نسبت به اعتياد و عوارض آن دارد.
به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان سمنان؛ دكتر خباز در جلسة اين شورا با بيان اينكه نگاه ما به معتاد نگاه بيمارگونه است، ابراز داشت: اعتياد يك نوع بيماري است كه بايد براي درمان آن كوشا بود و بايستي ساماندهي بيماران معتاد در دستور كار همه مسئولان دستگاه ها به عنوان وظيفة قانوني و شرعي قرارگيرد تا بتوان با شناخت عوامل اعتياد در ريشه كني آن از جامعه گام هاي موثر برداشت.
وي با بيان اينكه همافزايي در ريشهكني اعتياد ضروري است، افزود: مهمترين و اساسي ترين اقدام در راستاي پيشگيري، برنامهريزي براي آگاهسازي و اطلاعرساني به افراد جامعه است و مسئولان و ارگانهاي دولتي به تنهايي نميتوانند در امر مبارزه همه جانبه با مواد مخدر وارد عمل شوند و بايستي در اين زمينه از مشاركت ها و كمك هاي مردمي نيز استفاده گردد.
استاندار در ادامه ضمن ابراز رضايت و خرسندي از عملكرد شوراي هماهنگي و دستگاههاي عضو در خصوص اقدامات اين عرصه گفت: استفاده از تجربيات ميداني و نقش آفريني در ايجاد حركت بنيادي براي مبارزه با اعتياد بايد صورت گيرد، و در راه مبارزه با اعتياد نبايد نگاه جزيره اي داشت بلكه بايد آهنگ بهبود در استان با هم افزايي همه نهادهاي مسئول نواخته شود.
خباز با بيان اينكه همه دستگاه هاي اجرايي بايد در راستاي كاهش آسيب اجتماعي در جامعه تلاش كنند، ابراز داشت: چنين به نظر مي رسد كه بتوان با آموزش افراد در سنين مختلف در افزايش ارتقا دانش آنها نسبت به مقوله اعتياد نقش مهم ايفا كرد لذا اين مهم به تنهايي تحقق پيدا مي كند و لازمه آن مشاركت همه دستگاه هاي اجرايي در راستاي كاهش آسيب هاي اجتماعي است.
وي همچنين ضمن استقبال از طرح قرار گاه « جواد الائمه» معاونت فرهنگي سپاه استان گفت انشالله با برنامه ريزي هاي صورت پذيرفته شده بتوانيم با كمك دستگاههاي مرتبط نسبت به پاكسازي محله به محله شهرهاي استان بخصوص نقاط آلوده گامهاي مؤثري برداريم.
محمد حسين همتي دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان نيز از تحت پوشش بيمه سلامت قراردادن معتادين بي بضائت و واجدالشرايط در برنامه پنجم و ششم توسعه خبرداد .
وي همچنين با اشاره به وجود يك مركز گذري(DIC) در شهرستان شاهرود از پيگيري جهت راه اندازي يك مركز DIC در شهرستان سمنان نيز ابراز اميداواري نمود تا خدمات اين گونه مراكز بتواند در سطح استان به بيماران معتاد ارائه شود.
دكتر گوهري معاون درمان دانشگاه علوم پزشكي سمنان نيز در اين جلسه با اشاره به اينكه شايعترين نوع درمان اعتياد متادون درماني مي باشد گزارشي از خدمات درمان اعتياد در مراكز و شهرستانهاي تحت پوشش آن دانشگاه ارائه داد .
وي با باين اينكه تعداد ۱۰۳ مركز درماني دارويي به طور گسترده در كلية نقاط سطح استان خدمات ارائه مي دهند، ابراز اميدواري كرد كه با راهاندازي سامانهي درمان اعتياد نسبت به ساماندهي توزيع متادون در مراكز درماني اقدام شود .
معاون فرهنگي سپاه استان گفت: طرح قرار گاه «جواد الائمه» قرار است در ۶ گام شناسايي معتمدين محلي و ساماندهي آنها و نيز ايجاد بانك اطلاعاتي در خصوص وضعيت اعتياد ، بستر سازي ، تبليغات و آگاهسازي ، اقدام قاطع و مقابله اي ، درمان و صيانت و نگهداري به صورت محله محور در نقاط آلوده شناسايي شدة سطح استان اجرا شود.
منبع: روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان سمنان۹۵٫۱۱٫۲۵