• امروز : یکشنبه - ۳۱ فروردین - ۱۴۰۴
  • برابر با : 22 - شوال - 1446
  • برابر با : Sunday - 20 April - 2025
کل پست ها: 73431اخبار امروز : 0
9

اعتياد؛ تهديدي عليه امنيت و سلامت كشور

  • کد خبر : 34708
  • ۲۵ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۹:۰۰

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوي گفت: اعتياد یکی از مهم‌ترین آسیب‌های اجتماعی و تهدیدی علیه امنیت و سلامت کشور و یکی از مهم‌ترین موانع توسعه پایدار و همه‌جانبه کشور به‌شمار می‌رود. به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان خراسان رضوي؛ ابراهيم قربان‌زاده در کارگروه تخصصی بانوان و […]

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوي گفت: اعتياد یکی از مهم‌ترین آسیب‌های اجتماعی و تهدیدی علیه امنیت و سلامت کشور و یکی از مهم‌ترین موانع توسعه پایدار و همه‌جانبه کشور به‌شمار می‌رود.


به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان خراسان رضوي؛ ابراهيم قربان‌زاده در کارگروه تخصصی بانوان و خانواده استان كه با حضور معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی، مدیرکل دفتر امور زنان و خانواده استانداری، مديركل ورزش و جوانان استان، مديرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی، فرماندار مشهد، مديركل آموزش و پرورش، معاون پيشگيري از جرم دادگستري استان جمعی از رؤسا و مدیران دستگاه های اجرایی، نمایندگان تشکلات کارگری و کارفرمایی و رابطین فرهنگی کارخانه ها و تعاونی هاحضور داشتند، بر لزوم پيشگيري و درمان زنان در استان خراسان رضوي با توجه به اولويت هاي ستاد مبارزه با مواد مخدر تاكيد كرد.


وي در اين کارگروه اظهار داشت: اعتیاد پدیده‌ای چندوجهی و از بحران‌های قرن حاضر است که به جرأت می‌توان گفت هیچ کشور و جامعه‌ای از آن در امان نیست و این پدیده یکی از مهم‌ترین آسیب‌های اجتماعی و تهدیدی علیه امنیت و سلامت کشور و یکی از مهم‌ترین موانع توسعه پایدار و همه‌جانبه کشور به‌شمار می‌رود.


دبير شورا افزود: در حال حاضر اعتیاد به بیماری خطرناک و معضلی در قرن حاضر تبدیل شده که مهار آن نیازمند اراده جدی همه آحاد جامعه و مسئولان و خانواده ها به منظور کاهش آسیب و درمان آن است.


وي با اشاره به پژوهش هاي صورت گرفته خاطرنشان كرد: در حال حاضر آمارها حاکی از شیوع مصرف مواد مخدر و روانگردان در میان زنان و مردان است که از این میان ۹ درصد جمعیت معتادان را زنان و ۹۱ درصد را مردان تشکیل می دهند و با توجه به این آمارها، لزوم اجرای برنامه های مداخله ای در بحث پیشگیری از اعتیاد زنان به شدت حس می شود و باید نظارت جامع تری بر مراکز ورزشی و آرایشگاهی زنان به عمل آورد.


دبير شورا افزود: یکی از دلایل اصلی افزایش مصرف مواد مخدر و به ویژه شیشه در زنان و دختران، تبلیغات لاغری و شب بیداری است. تحقیقات نشان می‌دهد یکی از عوامل آلودگی به اعتیاد در دختران نسل جدید این تصور باطل و غلط است که ماده مخدر و روان گردان باعث لاغری می‌شود در نتیجه زنان به مصرف اين مواد روی می‌آورند و سپس ترک برایشان معضل می‌شود.


قربان زاده ادامه داد: افزایش آمار میزان اعتیاد در جمعیت زنان نگران کننده است که البته تعداد زنان معتاد همچنان به شکل قابل توجهی کمتر از مردان است. زیرا در جامعه اسلامی ایران، زن از قداست خاصی برخوردار است و دسترسی به مواد برای او به راحتی مردان نیست و به لحاظ اینکه الگویی برای فرزندان است کمتر در معرض این آسیب است، اما در چند سال اخیر اتفاق بدی افتاده است و آن شیوع مواد صنعتی است که تحت عنوان درمان چاقی و امثال آن به زنان فروخته می شود.افزایش آمار زنان مبتلا به اعتیاد به شیشه در قالب داروهای چاقی و لاغری در اماکن زنانه همچون آرایشگاه ها و باشگاه های ورزشی زنگ خطر مهمی را به صدا درآورده است و لزوم توجه بیشتر به این مسئله به خوبی حس می شود.


وي با بیان اینکه الگوی مصرف در این سال ها تغییر کرده است، گفت: در طول یک دهه با تغییر الگوی مصرف از مواد سنتی به سمت مواد صنعتی روبرو بوده ایم كه با توجه به ویژگی‌های فرهنگی- اجتماعی زنان، برای درمان آن‌ها مي‌بايست الگوی ویژه‌ای در نظر گرفته‌ شود.


دبير شورا بيان داشت: در خصوص علل این تغییر الگوی مصرف از مواد سنتی به مواد محرك در زنان، باید به این نکته اشاره کرد ترویج نگرش و باورهای غلط در یك جنگ روانی از سوی سایت‌های فارسی و انگلیسی‌زبان و شبكه‌های ماهواره‌ای و گسترش فریب فرهنگی مبنی بر مصرف ماده محرك شیشه برای كاهش وزن و لاغری، حفظ زیبایی و از بین رفتن چین و چروك پوست، بهبود و تقویت عملكرد جنسی، كسب لذت افراطی، شادابی، بهبود یادگیری و تمركز، مقابله با مشكلات روحی و روانی مانند افسردگی، تفریح، تبعیت از مُد، نشان دادن جرأت و شهامت مشابه مردان و نیز ترویج كم‌خطر بودن مصرف مواد محرك، از جمله عوامل مؤثر در تغییر الگوی مصرف در زنان به مواد صنعتی و شیمیایی است.


قربان زاده افزود: البته باید به این نکته هم اشاره كرد که مؤلفه‌هایی مثل تشویق از سوی همسر معتاد یا یكی از اعضای خانواده، ابتلا به اختلالات خُلقی و اضطرابی و اختلافات خانوادگی هم از جمله عواملی هستند که در گرایش زنان به مصرف مواد غیرقانونی نقش داشته‌اند.


وي خاطر نشان كرد: با توجه به اولويت هاي ستاد مبارزه با مواد مخدر ، زنان و خانواده از اولويت هاي مهم مداخلات پيشگيري از اعتياد مي باشند و برنامه هاي آموزشي با هدف توانمندسازي و مصونيت زنان در استان خراسان رضوي اجرا مي شود.


دبير شورا با اشاره با راه‌اندازي مركز ماده ۱۶ زنان در استان خراسان رضوي خاطر نشان كرد: از ابتدا تاسيس تا كنون تعداد ۲۱۲۲ نفر از زنان معتاد متجاهر در اين مركز پذيرش شده اند كه با انجام درمان مشاوره فردي و خانوادگي تعداد ۹۹۹ نفر از آنها بازگشت به خانواده شده اند.علاوه بر آن ارائه خدمات آموزشي و برگزاري كلاسهاي كسب مهارتهاي زندگي همه روزه توسط كادردرمان ، پزشك ، مددكار اجتماعي ، روانشناس باليني در اين مركز صورت مي گيرد.


قربان‌زاده افزود: در استان خراسان رضوي ۵ مركز اقامتي ميان مدت زنان ، ۱ مركز خانه بين راهي ، ۱ مركز كاهش آسيب و ۲ شلتر ويژه زنان در قالب مراكز ماده ۱۵فعال مي باشند همچنين از تعداد ۱۲۳ تيم اجتماع محور تعداد ۵۸ تيم اجتماع محور در محلات‌ آسيب خيز فعال مي باشند كه اكثر مخاطبين و گروه هدف آنان را زنان تشكيل مي دهند.

منبع:  روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان خراسان رضوي۹۵٫۱۱٫۲۵

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=34708

برچسب ها