• امروز : یکشنبه - ۳۱ فروردین - ۱۴۰۴
  • برابر با : 22 - شوال - 1446
  • برابر با : Sunday - 20 April - 2025
کل پست ها: 73431اخبار امروز : 0
10

همايش پيشگيري و درمان اعتياد در محيط هاي نظامي و پادگاني استان خراسان رضوي برگزار شد

  • کد خبر : 34582
  • ۲۱ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۲:۳۳

همايش پيشگيري و درمان اعتياد در محيط هاي نظامي و پادگاني به ميزباني آماد و پشتیبانی شمال شرق نزاجا در استان خراسان رضوي برگزار شد. به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوي،در اين همايش فرمانده پشتیبانی شمال شرق نزاجا، جانشين فرماندهي آماد و پشتيباني شمال شرق ، فرماندهان و مسئولين […]

همايش پيشگيري و درمان اعتياد در محيط هاي نظامي و پادگاني به ميزباني آماد و پشتیبانی شمال شرق نزاجا در استان خراسان رضوي برگزار شد.


به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوي،در اين همايش فرمانده پشتیبانی شمال شرق نزاجا، جانشين فرماندهي آماد و پشتيباني شمال شرق ، فرماندهان و مسئولين نظامي ، دبير كميته درمان و پيشگيري شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان ، سربازان وظيفه و فعالان حوزه پيشگيري و درمان انجمن معتادان گمنام حضور داشتند.


فرمانده آماد و پشتیبانی شمال شرق نزاجا در اين همايش با اشاره به اهمیت توجه به این موضوع گفت: هدف همه ما در میهن اسلامی همان فرمایش امام راحل است که فرمودند نجات یک معتاد نجات جامعه است. در این سه سال جلسات درمانی معتادین، با مشارکت بالایی از مراجعه کنندگان تعدادی از داخل محيط نظامي و حدود ۸۰ درصد از بیرون مجموعه بوده‌ است.


سرتیپ دوم حسین فیروزیان افزود: هدف این است هم نوعان ما که به نوعی گرفتار این رنج و بلا شده‌، رها و به دل جامعه برگردند اینکه چگونه بتوان اعتماد به ویژه سربازان مبتلا به اعتیاد را برای حضور در چنین جلساتی مجاب کرد، نکته حائز اهمیت است.


وي با اشاره به اینکه شرایط حضور در این جلسات علاقه و میل واقعی به ترک کردن مصرف مواد مخدر است، افزود: این جلسات را در دل پادگان و در یک مجموعه نظامی تشکیل داده‌ایم، این یعنی اولین سد را شکسته‌ایم. ضمناً طوری برخورد کرده‌ایم که بسیاری از افراد عضو در این انجمن پاک هستند، مسئولیت نظامی دارند.


فرمانده آماد و پشتیبانی شمال شرق نزاجا با تاكيد بر اينكه افزايش آگاهي و دانش مردم در مقابله با همه آسيب‌ها از جمله اعتياد بسيار مهم و اثرگذار مي‌باشد اظهار داشت: بايد سطح آگاهي و اطلاعات نیروهای مسلح، نسبت به اعتياد موادمخدر افزايش يابد تا نظامیان خودشان به سمت و سوي اعتياد نروند.


سرتیپ دوم فيروزيان با بيان اقدامات آموزشی پیشگیری از اعتیاد در ارتش افزود: ارتش در حوزه پیشگیری از اعتیاد و آموزش پرسنل وظیفه ،کادر به همراه خانواده هایشان اقدامات زیادی را صورت داده و مراکز مشاوره آن برای ترک اعتیاد سربازان فعال شده است.


وي افزود: ارتباط با خانواده سربازان و ارائه خدمات آموزشی و مشاوره ای به آنها در در ترک اعتیاد و پاکی آنها بسیار موثر است.


رئیس مرکز مشاوره فرماندهی آماد و پشتیبانی شمال شرق نزاجا نیز در زمینه هدف از ایجاد این گونه جلسات خود معرفی و خود درمانی برای معتادین در این مجموعه نظامی است، بر لزوم توجه به آگاه سازی و آموزش جوانان و نوجوانان در حوزه‌های مختلف تأکید کرد و گفت: هدف از برگزاری چنین همایشی در سطح پشتیبانی ارتش، از طرفی آگاهی پیدا کردن کارکنان وظیفه و پایور جوان و از طرفی آموزش و ارتقاء سطح دانش فرماندهان و مدیران است چرا که قرن بیستم قرن دانش و قدرت و به اشتراک گذاشتن این دانش و قدرت است.


سروان غلامرضا روحی، اعتیاد را یکی از حربه‌های دشمنان برای ضربه زدن به کشور و جامعه دانست و تصریح کرد: اعتیاد یک شمشیر خیلی تیز و بسیار برنده دو لبه است. هم سوداگران مرگ به دلیل سود سرشاری که از تجارت مواد مخدر دارند از آن نمی‌گذرند و هم به واسطه این که جوان‌ها و کسانی که اعتیاد پیدا کنند، باید به سمت دانش و تولید و حفظ امنیت ملی کشور حرکت کنند.


وي تصريح كرد: این افراد به جای فراگیری دانش با اعتیاد تبدیل به افرادی می‌شوند که قدرت حرکت، تصمیم گیری و حساسیت به مسائل پیرامونی را ندارد، دشمن تلاش می‌کند تا با استفاده از این حربه به اهداف خودش برسد.


وی با اشاره به خلاءهای روانی و مشکلات خاصی که برای سربازان در دوره خدمت به دلیل دوری از خانه و خانواده با آن دست به گریبان است که باعث کشیده شدنش به سمت مواد مخدر می‌شود، بر لزوم توجه به این موضوع در مجموعه‌های نظامی تأکید کرد.


سروان روحي گفت: ارتش چند سالی است که در حوزه پیشگیری از اعتیاد هم در خصوص پرسنل وظیفه ، کادر به همراه خانواده هایشان و هم در خصوص سایر شهروندان خوب عمل کرده است.


غلامرضا روحی در خصوص مشمولان سربازی که پیش از ورود به پادگان سابقه اعتیاد داشتند، عنوان کرد: در راستای کاهش آسیب‌های اعتیاد برای سربازانی که در گذشته معتاد بوده و در حال حاضر درمان شده و برای خدمت به پادگان‌ها مراجعه می‌کنند، همچنین سربازانی که با سابقه اعتیاد وارد پادگان‌ها می‌شوند برنامه‌های ویژه‌ای داریم به عنوان مثال برای این دسته از سربازان جلساتی تحت عنوان گروه درمانی تشکیل می‌دهیم تا از اعتیاد دوباره آنان پیشگیری شود.


وی ادامه داد: همچنین سربازانی که در حال حاضر اعتیاد دارند در کلینیک‌ها و کمپ‌های اعتیاد بستری شده و اقدامات لازم برای ترک کردن مواد مخدر برای آنان صورت می‌گیرد.


روحی یادآور شد: این افراد در فضای خود معرف خدمات دریافت کرده و پس از درمان نیز با حضور در جلسات گروه درمانی به آنان مشاوره می‌دهیم زیرا اعتقاد داریم سربازخانه‌ها و پادگان‌ها دانشگاه‌هایی هستند که جوانان باید از آن عبور کنند و تمام تلاش خود را می‌کنیم تا این افراد با یک کارنامه خوب خدمت خود را به پایان برسانند.


رئیس مرکز مشاوره فرماندهی آماد و پشتیبانی شمال شرق با بیان اینکه ارتش چند سالیست که در حوزه پیشگیری از اعتیاد برای کارکنان وظیفه، خانواده‌های این افراد و حتی مردم عادی اقدامات خوبی را انجام داده است، اظهار کرد: در سال چاري خدمات خود را در سطح استان افزایش داده‌ایم.
وی در خصوص ارائه خدمات به سربازان نیز، عنوان کرد: سربازان هنگام ورود به پادگان‌ها از نظر جسمی و روحی غربالگری می‌شوند و تست‌های مرتبط با این موضوعات برای آنان انجام و خدمات درمانی و مشاوره‌ای لازم ارایه می‌شود.


وی افزود: بعد از انجام تست ها، اگر مشخص شود مشکلاتی دارند برای درمان به پزشک و روان پزشک ارجاع داده میشوند تا برای درمان آنها اقدام شود.


رئیس مرکز مشاوره فرماندهی آماد و پشتیبانی شمالشرق ارتش گفت: سربازانی که دارای اختلالات روانی هستند کارشان را پیگیری و با خانواده هایشان نیز برای درمان ارتباط برقرار می کنیم.


وی همچنین از تجهیز تمام آسایشگاه‌های ارتش به کتابخانه‌های مجهز خبر داد و افزود: این سربازان می‌توانند در اوقات فراغت از این امکانات استفاده کنند و در کنار این اقدامات یک خط ویژه مشاوره نیز راه‌اندازی شده تا سربازان هنگام نیاز به خدمات مشاوره‌ای تماس داشته باشند.


وی به برگزاری سلسله همایش های لبخند زندگی در راستای پیشگیری از اعتیاد و آسیب های اجتماعی باهمکاری شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان اشاره کرد و افزود: به منظور کاهش آسیب های اعتیاد، ما برای سربازانی که قبلا معتاد بوده و پاک شده اند و بعد برای خدمت وارد پادگان میشوند و همچنین برای سربازانی که با اعتیاد وارد پادگان ها می شوند، برنامه های ویژه ای داریم؛ به عنوان نمونه برای سربازانی که قبلا معتاد بوده و پاک شده اند، جلساتی را تحت عنوان گروه درمانی تشکیل میدهیم تا دوباره دچار اعتیاد نشوند.


وی اضافه کرد: همچنین سربازانی راهم که معتاد هستند، با استفاده از کمپ و کلینیک درمان می کنیم، آن هم نه در فضایی نظامی بلکه به صورت خود معرف این کار انجام می شود و پس از درمان نیز با حضوردرجلسات گروه درمانی به آنها مشاوره ارائه میدهیم.


در اين همايش دكتر حميد جمعه پور دبير كميته درمان شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدراستان در خصوص لزوم خدمات آموزشي پيشگيري اوليه از اعتياد و درمان در جامعه به ويژه محيط هاي نظامي سخنراني نمود.


همچنين نمايشگاه پيشگيري از اعتياد در قالب بنر و پوستر و توزيع نشريه ايران پاك در بخش جنبي همايش برپا بود.

منبع: روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوي۹۵٫۱۱٫۲۱

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=34582

برچسب ها