• امروز : سه شنبه - ۹ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : 2 - ذو القعدة - 1446
  • برابر با : Tuesday - 29 April - 2025
کل پست ها: 73499اخبار امروز : 0
11

تاكيد بر تهيه طرح پيشنهادي مبارزه با توزيع و مصرف پان ‏پراك در شهرستان كنارك

  • کد خبر : 3433
  • ۰۷ مهر ۱۳۹۲ - ۵:۱۷

در جلسه شوراي فرعي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر شهرستان كنارك بر تهيه طرح پيشنهادي مبارزه با توزيع و مصرف پان ‏پراك در اين شهرستان تاكيد شد.به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان سيستان و بلوچستان؛ محمدحسين اشرفي در جلسه شوراي فرعي هماهنگي شهرستان كنارك، ‏گسترش قاچاق و مصرف مواد مخدر […]

در جلسه شوراي فرعي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر شهرستان كنارك بر تهيه طرح پيشنهادي مبارزه با توزيع و مصرف پان ‏پراك در اين شهرستان تاكيد شد.

به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان سيستان و بلوچستان؛ محمدحسين اشرفي در جلسه شوراي فرعي هماهنگي شهرستان كنارك، ‏گسترش قاچاق و مصرف مواد مخدر را از برنامه‌هاي شوم استكبار جهاني خواند و گفت: در حال حاضر بحران مواد مخدر و روان‌گردان‌ها پس از ‏فقر، نابودي محيط زيست و تهديدات هسته‌اي چهارمين بحران جهاني معرفي شده و بالغ بر ۱۷۰ كشور دنيا با اين ‏معضل دست و پنجه نرم مي‌كنند.

وي نقش كشورهاي غربي در معاملات فاسد مواد مخدر در سطح دنيا را مورد توجه ‏قرار داد و گفت: كشورهاي ائتلاف غربي هر چند با شعار مبارزه با تروريسم و مواد مخدر وارد افغانستان شدند اما در ‏مدت حضور آنان طي سال ۲۰۰۱ الي ۲۰۱۲ سطح خالص زير كشت خشخاش ۱۹۲۵ درصد افزايش داشته و به عبارت ‏ديگر در نتيجه حضور غربي‌ها در افغانستان كشت خشخاش ۱۹۲ برابر شده است.

دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد ‏مخدر استان در ادامه از مواد مخدر به‌عنوان زلزله خاموش ياد كرد و گفت: سوء مصرف مواد مخدر و روان‌گردان‌ها ‏پيامدهاي منفي بسياري در زمينه‌هاي بهداشتي، اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي دارد كه ممكن است غيراقبل جبران باشد.

اشرفي همچنين به اقدامات فرهنگي و ‏پيشگيري، درماني و مقابله‌اي در مبارزه با مواد مخدر در استان اشاره كرد و بيان داشت: در ۵ ماهه نخست امسال بيش از ۶۸ تن انواع مواد مخدر توسط نيروهاي ‏مقابله‌اي استان كشف شده كه اين كشفيات در مقايسه با مدت مشابه سال ‏گذشته ۲۵ درصد افزايش را نشان مي‌دهد.

همچنين سجادي فرماندار شهرستان كنارك در اين جلسه، نقش و جايگاه خانواده را در پيشگيري از سوء مصرف مواد مهم و موثر دانست و بر تجهيز و ‏پشتيباني از دستگاه‌هاي مقابله‌اي تاكيد كرد.

وي همچنين به ۲۰۰ كيلومتر مرز ساحلي جنوب استان سيستان و ‏بلوچستان كه بخشي از آن به‌عنوان بارانداز كالاهاي قاچاق اعم از مشروبات و مواد مخدر استفاده مي‌شود، اشاره كرد و ‏خواستار برخورد قاطع با قاچاقچيان و جلوگيري از ورود انواع قاچاق شد.

گفتني است در خاتمه از خانواده‌هاي شهيدان ‏عبدالواحد خالقي‌نژاد و شه‌بخش خالقي كه سال گذشته در درگيري با اشرار و قاچاقچيان مسلح به درجه ‏شهادت نائل آمده بودند، تجليل و بر تهيه طرح پيشنهادي مبارزه با توزيع و مصرف پان ‏پراك در سطح شهرستان تاكيد شد. پان پراگ ماده مخدري است كه در بسته ‌بندي‌هاي شكيل با عكس هنرپيشه‌هاي خارجي به‌عنوان آدامس، پاستيل و پودرهايي با طعم نعنا و خوشبوكننده دهان ‏به‌طور قاچاق از كشورهاي پاكستان و هندوستان وارد ايران مي‌شود، اين ماده توهم‌زا هر چند به مصرف‌كنندگان ‏احساس گرمي، سر خوشي موقت، سبكي سر، گيجي و شادي كاذب مي‌دهد اما مضرات ويران‌كننده‌اي دارد كه ‏ابتلا به سرطان دهان، حنجره و لثه، مشكلات قلبي و تنفسي از موارد آن است.

پان كه در كشورهاي اندونزي، ‏مالزي، فيليپين، چين، تايوان، كامبوج، ويتنام، لائوس، هند و پاكستان قرن‌هاست به‌عنوان يك ماده نشئگي‌آور و ‏در عين حال خوشبوكننده دهان مصرف مي‌شود و آمارها نشان مي‌دهد كشور هندوستان به دليل مصرف زياد مردم آن از اين ماده، مقام دوم سرطان دهان را در دنيا به خود اختصاص داده است.


منبع خبر: روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان سيستان و بلوچستان۹۲/۷/۷

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=3433

برچسب ها