یک استاد دانشگاه و کارشناس ارشد مسایل اجتماعی درباره رویکرد اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر می گوید: برنامهریزی کارآمد علمی و تخصصی بهترین حالت پیشگیری از اعتیاد به مواد مخدر صنعتی و شیمیایی است و اطلاعرسانی و آموزش مهارت های زندگی توانمند سازی آحاد سالم جامعه را فراهم می کند.
سرور هاتفی در گفت و گو با روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: دست اندرکاران امر مبارزه با مواد مخدر برای همگانی کردن بحث مقابله با اعتیاد باید رویکرد متوازن و مشخص را در این زمینه ارایه دهند ، ضرورت دارد از طریق مقابله با قاچاقچیان تهیه و توزیع مواد بتوانند از دسترس بودن آسان و راحت آنها جلوگیری کرده تا نوجوانان و جوانان نتوانند به سهولت در جمع های دوستانی و مهمانی های شبانه و حتی در مراکز آموزشی و تفریحی آنها را تهیه کرده و مصرف کنند.
وی با بیان اینکه برنامه های اصلی و مهم مبارزه اجتماعی با مواد مخدر باید در حوزه های خانواده ، محله ، محیط های کاری و آموزشی معطوف شود، ادامه داد: برگزاری کارگاههای آموزشی، تربیت کادر متخصص مربیان پیشگیری از اعتیاد، توزیع بستههای آموزشی و فرهنگی در این خصوص، استفاده از ظرفیت رسانههای جمعی و گروهی به خصوص صدا و سیما از جمله برنامههای عمومی است که مسوولان هر نهاد و دستگاهی می تواند در سطح وسیع اجرایی کنند.
این استاد دانشگاه علامه طباطبایی، استفاده از ابزارهاي فرهنگي هنري متناسب با پيشرفت جامعه و فضاي مجازي نیز در جهت تحقق رویکرد اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر تاثیرگذار دانست و گفت: همه مردم اعم از پیر و جوان باید در امر پيشگيري، درمان و صيانت از کودکان و نوجوانان در برابر سونامی مواد مخدر صنتعی و داروهای روان گردان بسيج شوند و با فرهنگ سازي و اطلاع رساني از مضرات مواد مخدر، با اين پديده شوم به طور جدي مقابله کنند.
هاتفی، آگاهیبخشی به مردم در خصوص اعتیاد و راه های پیشگیری از آن را نیز مهم دانست و تصریح کرد: باید با استفاده از ظرفیت ائمه جمعه و جماعات، رسانه ها و صدا و سیما، پایگاه های بسیج و نهادهای فرهنگی در این راه به نحو مطلوب بهره برد و متناسب پيشرفت و توسعه علم در جامعه رويکرد پيشگيرانه اي در مصرف مواد مخدر داشته باشيم.
این کارشناس ارشد مسایل اجتماعی خاطرنشان کرد: مبلغان کاذب مواد مخدر صنعتی و شیمیایی سعی دارند با روی آوردن جوانان به سمت مصرف این مواد، بي بند و باري، پوچگرايي و فساد جنسی را ترویج دهند تا استقلال و عزت را در روح و جان جوانان و نوجوانان محو ساخته و آنان را به موجودي بي اراده و سست عنصر و بي انگيزه و لاابالي و محتاج تبديل کنند.
به گفته هاتفی، امر اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر یک ضرورت و اصل مهم در عصر کنونی است و مسوولان و مردم نباید از بلایای زیانبار اعتیاد غافل شوند.
وی افزود: استفاده از مواد مخدر نه تنها به توليدات و خودكفايي جامعه لطمه ميزند بلكه سلطه و استثمار قدرتهاي بيگانه را نيز به همراه خواهد داشت و موجب نارساييهاي اقتصادي و مالي در داخل کشور می شود ، هر گونه نارسايي اقتصادي در کشور موجب افراد ناآگاه را به سمت خريد و فروش مواد و اعتياد ميكشاند.
این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: مسائلي همچون خسارات ناشي از كاهش نيروي مولد و افزايش معتادان، صرف وقت دادگاه هزينه نگهداري مجرمان مواد مخدر و معتادان در زندانها، هزينه مراكز بازپروري و درمانگاههاي ترك اعتياد ، هزينههاي نيروي انتظامي براي مبارزه با جرايم مواد مخدر، خسارات ناشي از مراقبتهاي بهداشتي شامل بيمارستانها و درمانگاهها از عوارض اقتصادي اعتياد به شمار ميآيند.
هاتفی در پایان تاکید کرد: این مسایل نمونه های بارزی از خسارات ناشی از عرضه و مصرف مواد مخدر و داروهای روانگردان به کشور است ، به همین منظور برای جلوگیری از افزایش خسارات مالی و جانی ، همه آحاد مردم باید اصل مبارزه اجتماعی با مواد مخدر را باور و خودجوشانه به مقابله بپردازند.
منبع: روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر ۹۵٫۱۱٫۱۰