مدير كل مقابله با عرضه ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: با توجه به كشفيات ثبت شده در جهان حجم كشفيات دريايي بهطور متوسط ۳۰ برابر بيش از كشفيات محمولههاي حمل شده از مسير هوايي است.
به گزارش روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر؛ عليرضا اكبرشاهي با اشاره به آخرين گزارش جهانی از وضعيت مواد مخدر كه كارشناسان سازمان ملل به آن، نگاهي جامع به آخرین تحولات در بازارهای مواد مخدر، توليد، قاچاق و مصرف مواد مخدر دارند، گفت: با توجه به حجم بالاي كالاهاي تجاري که به صورت روزانه از طريق اقیانوسها و قارهها در قالب كانتينرها و حتي در قایقهای کوچک نقل و انتقال مييابند، قاچاق مواد مخدر از طریق دریا چالشي بزرگ براي متوليان امر مهم مبارزه با مواد مخدر در جهان به شمار ميرود.
مديركل مقابله با عرضه ستاد اظهار داشت: تجربه نشان ميدهد كه متوسط ميزان محمولههاي مكشوفه دريايي بزرگتر از كشفيات محمولههاي نقل و انتقال يافته از طریق خشكي يا راه آهن هستند.
اكبرشاهي تصريح كرد: در واقع، هر چند در سطح جهاني كشفيات دریایی مواد مخدر بیش از ۱۱ درصد از ميزان كشفيات را تشكيل نميدهد اما در تمام موارد كشفيات ثبت شده در جهان نشان ميدهد كه حجم كشفيات دريايي به طور متوسط ۳۰ برابر بيش از كشفيات محمولههاي حمل شده از مسير هوايي است.
وي تاكيد كرد: اگر مسئولان و ماموران كشورها قدري بيشتر براي كنترل مسيرهاي قاچاق تلاش كنند ميتوانند مقادير بيشتري از مواد مخدر قاچاق شده از مسيرهاي آبي را كشف و ضبط كنند.
اكبرشاهي با اشاره به مسيرهاي جدید قاچاق مواد مخدر گفت: قاچاقچیان همواره به دنبال مسیرهای جدید براي جايگزيني مسیرهاي قدیمی هستند و بر اساس گزارش اخير سازمان ملل به نظر میرسد مسیرهای زمینی جدیدي برای قاچاق هروئین در حال پيدايش است، به عنوان مثال، علاوه بر مسیر بالكان و مسیرهای شمالی افغانستان، هروئین به سمت جنوب افغانستان انتقال داده شده و سپس از طريق دريا ادامة مسير ميدهد.
منبع خبر: روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر۹۲/۷/۴