مدیرکل دفتر تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با موادمخدر گفت: یکی از بخشهای حمایتی ستاد مبارزه با موادمخدر در زمینه تحقیقات و پژوهشها، حمایت از پایاننامههای مرتبط در مقاطع ارشد و دکتری است.
به گزارش روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر؛ حمید صرامی درباره بودجه امسال تحقیقات و پژوهشهای ستاد مبارزه با موادمخدر اظهار داشت: براساس تفاهمنامه منعقد شده میزان اعتبار مصوب سال جاری دفتر تحقیقات و آموزش ستاد به منظور انجام طرحهای تحقیقاتی و آموزشی بدون هرگونه رشد نسبت به سال گذشته، معادل ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان ابلاغ شده است.
وی ادامه داد: قرار است در صورت تخصیص کامل آن، ۳۲ طرح تحقیقاتی در سطوح ملی و استانی، حمایت از پایاننامههای مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری، چاپ ۵۹ عنوان کتاب در زمینههای درمان و پیشگیری با هدف تقویت ادبیات تئوریک و مبانی نظری در مبارزه با موامخدر و روانگردانها، چاپ فصلنامههای علمیپژوهشی اعتیاد، اعتیاد پژوهی و علمیترویجی سلامت اجتماعی اعتیاد، برگزاری نشستهای تخصصی به منظور نقد برنامههای ستاد در زمینههای مختلف مقابله با عرضه و کاهش تقاضا و همچنین برگزاری دورههای آموزشی عمومی و تخصصی و جشنواره حمایت از آثار برتر مکتوب در زمینه مبارزه با موادمخدر، روانگردانها و پیشسازها برگزار شود.
صرامی درباره نحوه حمایت ستاد مبارزه با موادمخدر از تحقیقات و پژوهش پژوهشگران گفت: این حمایت در زمینه مبارزه با موادمخدر و روانگردانها شامل دو دسته میشود. دسته اول طرحهای تحقیقاتی ملی دانشگاهی که از طریق اعضای هیئتهای علمی دانشگاهی انجام میگیرد و بدین ترتیب قسمتی از نیازهای تحقیقاتی ستاد مرتفع میشود. دسته دوم حمایت از پایاننامههای تحصیلات تکمیلی مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری است.
مدیرکل دفتر تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با موادمخدر افزود: در این راستا ۱۵۸ اولویت پژوهشی مورد نیاز حوزههای مختلف ستاد شامل مقابله با عرضه، پیشگیری، درمان، زیانکاهی، توسعه مشارکتهای مردمی، حقوقی و مدیریت در سایت ستاد به آدرس www.dchq.ir بارگذاری شده که دانشجویان میتوانند با انتخاب یکی از اولویتها به عنوان پایاننامه مبادرت ورزیده و پس از دفاع از حمایتهای مادی و معنوی دفتر تحقیقات و آموزش ستاد برخوردار شوند. در سال جاری به دلیل محدودیت اعتبار از ۲۰ پایاننامه کارشناسی ارشد و ۱۰ پایاننامه دکتری در امر مبارزه با موادمخدر و روانگردانها و پیشسازها حمایت میشود.
وی در تشریح طرح شیوعشناسی دانشآموزی و سرانجام اجرای آن خاطرنشان کرد: یکی از مولفههای مهم و اساسی به منظور برنامهریزی و اقدامات مداخلهای در عرصه پیشگیری در کانونهای هدف از جمله مدارس، انجام طرح شیوعشناسی اعتیاد دانشآموزان است که سبب میشود با اطلاعات روشن و شفاف در زمینه وضع مصرف مواد از نظر وضعیت شیوع و همهگیری همزمان، نیز نسبت به شناخت عوامل و زمینهای مخاطرهآمیز، الگوهای مصرف، چگونگی توزیع و پراکندگی گرایشهای مخاطرهآمیز دانشآموزان از نظر سن، جنسیت، مقطع تحصیلی و استان موردنظر، نسبت به تحلیل روند وضعیت مصرف و آیندهشناسی اقدام کرد.
صرامی ادامه داد: اولین پیمایش ملی سوء مصرف مواد دانشآموزان در سال ۱۳۸۱ و دومین پیمایش در سال ۱۳۹۰ به سفارش ستاد مبارزه با موادمخدر و با هدف رصد آخرین تغییرات و تحولات در زمینه وضعیت گرایش و خطرپذیری در زمینه مصرف موادمخدر در دانشآموزان در سطح کشور انجام پذیرفت.
مدیرکل دفتر تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با موادمخدر افزود: با توجه به هماهنگی به عمل آمده با مسئولین ذیربط وزارت آموزشوپرورش، مقدمات اولیه برای اجرای طرح شیوعشناسی اعتیاد در سال جاری انجام شده و امید است تا قبل از پایان سال جاری این موضوع اجرایی و در سطح ۳۱ استان کشور در دانشآموزان مقطع سوم راهنمایی،متوسطه و هنرستانهای مراکز استانها و با حمایت مالی و معنوی دفتر تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با موادمخدر و توسط مجری معرفی شده از سوی وزارتخانه مزبور محقق شود.
منبع خبر: روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر۹۲/۷/۳