مشاور وزیر کشور در امور زنان و خانواده گفت: در حال حاضر میانگین سن اعتیاد به سوء مصرف موادمخدر در زنان به ۲۶ تا ۲۷ سال کاهش یافته است.
به گزارش ایرنا، فهیمه فرهمند پور روز شنبه در نشست شورای اداری استان سمنان در سالن یادگار امام (ره) استانداری با بیان این که در گذشته مصرف مواد مخدر در سنین میانسالی بوده و اکنون مصرف از مواد مخدر سنتی به صنعتی تغییر پیدا کرده است، یادآورشد: اعتیاد زنان در مصارف مواد صنعتی بیشتر از مردان است.
وی ادامه داد: با وجود اینکه سن اعتیاد کاهش یافته است، اما مصرف اعتیاد در جامعه به طور کلی کاهش پیدا کرده است.
وی با اشاره به نقش پررنگ مادران در خانواده گفت: با معتاد شدن مادر در خانواده، پراکندگی فرزندان و طرد شدن از خانواده و آسیب های اجتماعی دیگر به وجود می آید.
مشاور وزیر کشور در امور زنان و خانواده بیان داشت: در سال های اخیر عامل اصلی انتقال ویروس ایدز از طریق روابط جنسی نامشروع است.
وی گفت: ایجاد بوستان های بانوان از اهمیت ویژه ای در کاهش آسیب های اجتماعی برخوردار است و اگر برای ایجاد چنین بوستان هایی هزینه نشود ، باید به جای آن مراکز ترک اعتیاد ساخته شود.
مشاور وزیر کشور در امور زنان، با بیان این که وضعیت زنان نشاندهنده وضعیت جامعه است، تصریح کرد: مادر آرمان گرا، سالم، شاد، آگاه و دانا فرزندی آرمان گرا و موفق تربیت می کند.
وی با بیان این که دومین عامل اصلی مرگ در زنان سرطان است که با شناسایی به هنگام می توان از آن جلوگیری کرد، گفت: در حوزه سلامت و آگاهی، آموزش سلامت به زنان، دسترسی آنان به فرصت های بهداشتی و غربالگری کوتاهی شده است.
فرهمند پور یادآورشد: میانگین سن سرپرست خانوار در مردان ۳۵ تا ۴۰ سال است در حالی که میانگین سن زنان سرپرست خانوار در زنان ۴۰ تا ۵۰ سال است.
مشاور وزیر کشور در امور زنان و خانواده با اشاره به تفاوت ۱۰ سال اختلاف سن سرپرستی خانوار در زنان یادآورشد: در این گونه زنان سرپرست خانوار، زمانی که زن نیاز به محبت، درمان، سلامت و دیگر مسائل دارد، نگران تهیه جهیزیه دختر، شغل فرزندان خواهد شد.
وی افزود: اگر چه افزایش پذیرفتهشدگان ورودی دانشگاه ها برای دختران موجب موفقیت ایران می شود، اما بازنگشتن، دختران بعد از دانش آموختگی به شهر و روستای خود به دلیل نبود شرایط کار از چالش های پیش رو است.
وی بیان داشت: افزایش خانه های اجاره ای مجردی در شهرها به وسیله دانشجویان دختر دیگر مساله است که باید نگاه ویژه ای به آن شود.
مشاور وزیر کشور در امور زنان و خانواده افزود: نظام برنامه ریزی بودجه فارغ از شاخص های جنسی است و جامعه متوازن باید خروجی متوازن و با عدالت داشته باشد.
فرهمندپور گفت: طبق آیه های قرآنی یکی از شاخص های جامعه مهدوی حضور زنان دانشمند در پشت پرده ظهور منجی عالم است و بر این مبنا باید در جامعه برای زنان زمینه استقلال، آزادی عمل و اشتغال آن ها فراهم شود.
مشاور وزیر کشور در امور زنان و خانواده یاد آور شد: تا کنون ۴۵ سفر به استان های مختلف برای رسیدگی به امور زنان، ارتباطات دانشگاهی، زنان آسیب دیده، مراکز ترک اعتیاد انجام شده است.
آیت الله سیدمحمد شاهچراغی نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه سمنان، محمدرضا خباز استاندار، ابوالفضل حسن بیگی نماینده مردم دامغان رد مجلس شورای اسلامی، فرمانداران و مدیران دستگاه های اجرایی استان سمنان در نشست شورای اداری این استان حضور داشتند.