• امروز : دوشنبه - ۲۲ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : 15 - ذو القعدة - 1446
  • برابر با : Monday - 12 May - 2025
کل پست ها: 73618اخبار امروز : 0
8

گسترش تشكل هاي اجتماعي سدي محكم در برابر زلزله خاموش اعتياد

  • کد خبر : 34094
  • ۰۲ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۲:۴۲

استاد دانشگاه تهران درباره راهکارهای تحقق رویکرد اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر گفت : گسترش تشکل های اجتماعی در عرصه های دانش آموزی ، دانشجویی ، کارگری، ورزشکاران ، هنرمندان و غیره سدی محکم در برابر زلزله خاموش اعتیاد به مواد مخدر است . بهاره سیدعلی در گفت و گو با روابط عمومی ستاد […]

استاد دانشگاه تهران درباره راهکارهای تحقق رویکرد اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر گفت : گسترش تشکل های اجتماعی در عرصه های دانش آموزی ، دانشجویی ، کارگری، ورزشکاران ، هنرمندان و غیره سدی محکم در برابر زلزله خاموش اعتیاد به مواد مخدر است .


بهاره سیدعلی در گفت و گو با روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: گسترش مصرف مواد مخدر صنعتی بنیان‌های خانواده ها را تهدید کرده و سلامت آنها را از لحاظ جسمی و روحی متزلزل کرده است .


وی اظهار کرد: مصرف مواد مخدر به ویژه در بین جوانان که مهمترین سرمایه و نیروی کار جامعه محسوب می‌شوند ، سیاست‌های توسعه‌ای کشورمان را تحت الشعاع خود قرار داده و وضعیت نامطلوبی از ترکیب بندی جامعه ایجاد می کند که در تمامی زمینه های اجتماعی، فرهنگی، علمی، ورزشی و غیره تاثیرگذار است.


این جامعه شناس با بیان اینکه زنگ خطر بحران اعتیاد به مصرف مواد مخدر صنعتی و شیمیایی در کشور به صدا در آمده است ، ادامه داد: بکارگیری تمامی امکانات موجود برای مقابله با این بحران ضروری است و در این مسیر باید تمامی اقشار جامعه اعم از دستگاه‌ها و نهادها، موسسات و دانشگاه‌ها و نیروهای انتظامی و نظامی ضمن کسب آمادگی های لازم، اقدامات مقابله ای، پیشگیرانه و درمان را اعمال کنند.


سیدعلی، مشارکت و مداخله آحاد جامعه در کنترل و مهار مصرف مواد مخدر و روانگردان ها را برای تحقق رویکرد اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر لازم دانست و گفت : اعتیاد به مواد مخدر یک آسیب اجتماعی مهم است و چون سایر جرم ها و خشونت ها نیز از این معضل ناشی می شود و با مردم سروکار دارد نیازمند آن هستیم که مردم در بحث مقابله با اعتیاد دخالت داده شوند و مشارکت آنها جلب شود .


این استاد دانشگاه تهران با تاکید بر اینکه اعتیاد جرم نیست ، افزود:لازمه مدیریت یک آسیب اجتماعی آن است که به آن نگاه مجرمانه نداشته باشیم ،این گونه نگاه به حل قضیه اعتیاد به مواد مخدر و مقابله با آن هیچ کمکی نخواهد کرد.


سیدعلی ، پیشگیری، پروتکل درمانی و برنامه‌های توانمندسازی برای مقابله با اعتیاد را از برنامه های مهم مبارزه اجتماعی با مواد مخدر عنوان کرد.


این جامعه شناس در بخشی از سخنانش به عملکرد رسانه ها در مبارزه اجتماعی با مواد مخدر اشاره کرد و گفت : رسانه ها باید درباره خطرات و عواقب ناشی از مصرف مواد مخدر به جوانان اطلاع رسانی کنند ، صدا و سیما که بیشترین مخاطب را دارد می تواند این گونه مسائل را بیشتر منتشر کند و از عاقبت و سرانجام بد اعتیاد و افزایش آن مخصوصا در جوانان بگوید تا شاهد کاهش روز افزون این معضل در کشور باشیم.


سیدعلی ، بیکاری را نیز یکی از مهم ترین دلایل گرایش جوانان به مصرف مواد مخدر دانست و تصریح کرد: بسیاری از افراد به دلیل در آمد کم و نبود شغل مناسب گرفتار اعتیاد و مصرف مواد مخدر می شوند در حال حاضر درصد زیادی از افراد معتاد را جوانان تشکیل می دهد و این تاسف بار است.


وی خاطرنشان کرد:به منظور جلوگیری از ایجاد باورها و نگرش های غلط در خصوص مصرف مواد مخدر و روانگردان ها، والدین باید ضمن تقویت فرهنگ گفتگوی خانوادگی، نسبت به ارتقای سطح آگاهی فرزندان خود پیرامون تبعات و عوارض مصرف مواد، مبادرت کنند.


سید علی ، با بیان اینکه گسترش نشاط اجتماعی و نشاط خانوادگی از عوامل موثر در تقویت بنیان خانواده است ، گفت: خانواده ها نسبت به معضل اعتیاد به مصرف مواد مخدر صنعتی و شیمیایی که به راحتی در تمامی اماکن عمومی و خصوصی عرضه می شود ، بی تفاوت نباشند و خودجوشانه در این زمینه دولت را یاری کنند.

منبع: روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر ۹۵٫۱۱٫۰۲

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=34094

برچسب ها