دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوي بر ضرورت مشارکت آحاد مردم و سازمانهای مردم نهاد حوزه پيشگيري و درمان اعتياد در تحقق رويكرد اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر تاكيد كرد.
به گزارش روابط عمومي شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان خراسان رضوي؛ ابراهيم قربان زاده در ديدار با مسئولين اطلاع رساني و روابط عمومي انجمن معتادان گمنام گفت : سیاست ستاد مبارزه با مواد مخدر، اجتماعی شدن مبارزه است كه در اين راستا، مشارکت آحاد مردم از طریق سازمانهای مردم نهاد و تشكل هاي غیر دولتی یک ضرورت اجتناب ناپذیر است.
قربان زاده افزود: اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر بدون شک مستلزم استفاده از تمامی فرصتها و ظرفیتهای موجود در جامعه از جمله تشکلهای غیر دولتی و مردم است و همکاری دولت، بخش خصوصی و سازمان های مردم نهاد برای مبارزه مستمر جدی با مواد مخدر و همچنین زمینه های کاهش گرایش به مواد مخدر ضروری است.
وي ادامه داد: باتوجه به علل مختلف بروز شیوع مواد مخدر در جامعه، میبایست در ارتباط با مهار مواد مخدر تلاش کنیم لذا مردم و سازمانهای مردم نهاد هم میباید در فرآیند این مبارزه مشارکت کنند. ما برآنیم که بتوانیم با بهرهگیری از مردم و همچنین سازمانهای مردمنهاد با این موضوع مبارزه کنیم.
دبير شورا از مواد مخدر به عنوان آفت جدي و بلاي خانمانسوز جوانان و خانوادههاي ايراني نام برد و خواستار بسيج همگاني و جدي تمام دستگاهها در مبارزه با مواد مخدر شد كه تشکیل کلاسهای آموزش خانواده برای بالا بردن مهارتهای زندگی، تقویت برنامه هاي پیشگیرانه مدارس از طریق ارتقاء کیفیت برنامههای آموزشی و تربیتی، از جمله برنامههای پیشگیرانه بلند مدت برای مبارزه با مواد مخدر است.
قربان زاده، در ادامه نقش سازمانهای مردم نهاد را در زمینه پیشگیری موثر دانست و بر لزوم افزایش توانمندیهای سازمانهای مردم نهاد در امر پیشگیری تاکید کرد و افزود: هر سازمان مردمنهادی که در زمینه پیشگیری، درمان و کاهش آسیب ورود پیدا کند ستاد مبارزه با مواد مخدر در جهت ارتقاء توانمندیهای آن حمایتهای لازم را انجام خواهد داد.
وي فعاليت انجمن معتادان گمنام را مناسب ارزیابی كرد و بیان داشت: از ظرفیت و شرایط ایجاد شده باید به منظور پیشبرد اهداف در حوزههای فرهنگی و پیشگیری، درمان، حمایت و صیانت اجتماعی به نحو احسن استفاده كنيم تا با همکاری بخشهای دولتی، خصوصی و تشکلهای مردمی در راستای کاهش مشکلات ناشي از مواد مخدر اقدامات موثری صورت گیرد.
دبير شورا با بیان اینکه سازمانهای مردمنهاد تاکنون عملکرد خوبي در بهبود معتادان داشته اند، گفت: در استان ۵۶۸ گروه مردمی معتادان گمنام در زمینه درمان اعتياد فعالیت میکنند و از ابتدای سال تاکنون بیش از ۲۵۱۲ جلسه آموزشي و بهبودي برگزار کرده اند.
وي با توجه به رویکرد ستاد مبنی بر استفاده از تمامی ظرفیتها، بیان داشت: بدون شک دانش و تجارب ارزشمندی و نقش پر رنگ تشکلهای غیر دولتی در درمان و کاهش آسیب موجب میشود که زمینهای فراهم شود تا این تشکلها در سیاستگذاری و نظارت در کنار اجرا حضور یابند
قربان زاده ادامه داد: انتظار داریم همه دستگاهها در سطوح استانی و شهرستانی، زمینه را برای حضور و ارائه خدمات تشکلهایی که دارای مجوز فعالیت در حوزه مبارزه با مواد مخدر اعم از پیشگیری، درمان و حمایت اجتماعی هستند، فراهم کنند.
دبيرشوراي ابراز اميدواري كرد كه مسئولین انجمن معتادان گمنام با پشتکاری و فعالیت مضاعفی که دارند میتوانند در این استان موفق شوند و به بهبود یافتگان کمک کنند و این کار در سلامت جامعه بسیار موثر است.
منبع: روابط عمومي شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان خراسان رضوي۹۵٫۱۰٫۲۹