یک آسیب شناس اجتماعی در رابطه با اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر می گوید: اصل اساسی و علمی برای مقابله با اعتیاد ، پیشگیری بوده که هم کم هزینه است و هم بازدهی بالاتری دارد.
سامیه خراسانی در گفت و گو با روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: اغلب میبینیم که برای مقابله با اعتیاد فقط روی درمان تمرکز می شود، در حالی که اصل اساسی و علمی در درمان اعتیاد، پیشگیری است و باید همه اقشار جامعه در این زمینه آموزش های لازم را ببینند.
وی با بیان اینکه ارائه آموزشهای پایهای به افراد برای آشنایی با خطر اعتیاد، مسیر مبارزه اجتماعی با مواد مخدر را هموارتر می کند، ادامه داد: وجود یک نهاد تصمیمگیر قوی و واحد در حوزه مقابله با اعتیاد و جزیرهای عمل نکردن سازمانهای متولی این حوزه، پایهایترین فعالیتهایی است که میتواند فرآیند مقابله با اعتیاد را به ریل علمی برگرداند.
خراسانی اظهار کرد: از نگاه رفتارشناسی اجتماعی، مصرف مواد مخدر صنعتی و شیمیایی ناهنجار بوده و ممکن است از لحاظ قانونی جرم تلقی شود و معتادان به دلیل طرد شدن از خانواده و جامعه و تامین هزینه مواد مخدر در مسیرهای نادرست حرکت می کنند.
به گفته وی ، متاسفانه برخی از افراد برای پرکردن جیب های سرمایه داران و باندهای مافیایی در داخل کشور به عرضه مواد مخدر صنعتی و قرص های روان گردان می پردازند و نوجوانان و جوانان را با مصرف این مواد دچار آسیبهای روجی و جسمی می کنند.
این آسیب شناس اجتماعی ، اعتیاد به مصرف مواد مخدر را معضل فراملی دانست و افزود: فساد اخلاقی، متلاشی شدن زندگی زناشویی، بیماری های عصبی و مغزی و ضعیف شدن اعضای بدن از عوارض تخریب کننده مصرف مواد مخدر صنعتی و شیمیایی است .
خراسانی تاکید کرد: هیاهو در فضای مجازی و تبلیغات دروغ درباره اینکه مواد مخدر انرژی زا و نشاط آور است ، جوانان را به سوی باتلاق هولناک فساد و نیستی می کشاند.
وی با بیان اینکه امروزه مبارزه اجتماعی با مواد مخدر پیش از گذشته در جامعه احساس می شود، تصریح کرد: تک تک افراد باید در قالب دسته های مختلف از جمله هنرمندان ، ورزشکاران ، خانواده ها ، روحانیون و غیره با کمک سازمانهای مدنی و دستگاههای دولتی بر امر پیشگیری و آموزش روش های مقابله با اعتیاد تلاش کنند.
منبع: روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر۹۵٫۱۰٫۲۹