استاد دانشگاه جامعه شناسي تربيت مدرس در رابطه با رويكرد اجتماعي شدن مبارزه با مواد مخدر مي گويد: آموزش استاندارد و هدفمند در زمينه پيشگيري از اعتياد در مدارس به اشكال مختلف براي تحقق رويكرد مبارزه اجتماعي با مواد مخدر نيازمند است .
سيد حبيب محمودنژاد در گفت و گو با خبرنگار روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: یکی از موضوع های مهم در زمینه پیشگیری و مبارزه با اعتیاد ، آموزش نوجوانان در مدارس است، این آموزش ها باید در تمامی مقاطع تحصیلی به اشکال مختلف وجود داشته باشد.
وي اظهار كرد: در يك فراخوان عمومي از سوي دست اندكاران مبارزه با مواد مخدر و طي هماهنگي با وزارت آموزش و پرورش بايد مربیان مربوطه بحث پیشگیری از اعتیاد و مبارزه با مواد مخدر را به دانش آموزان آموزش دهند و آنها را با خطرات احتمالی که در کمین شان است، آشنا کنند.
محمودنژاد ادامه داد: علاوه بر این، آموزش مهارت های زندگی باید مورد توجه مربیان آموزشی قرار گیرد، اگر این آموزش ها همزمان با هم صورت گیرد، می توان به میزان قابل توجهی دانش آموزان را در برابر اعتیاد واکسینه کرد.
اين كارشناس اجتماعي اضافه كرد: در این راستا بايد وزارت آموزش و پرورش، حرکت های آموزشی را شروع کند اما اگر این آموزش ها در حد استاندارد و تاثیر گذار نباشد ، تاثيرگذاري آن بر روند پيشگيري از اعتياد مطلوب نخواهد بود.
محمودنژاد با تاكيد بر اينكه آموزش در زمینه اعتیاد نباید فقط معطوف به مقطع خاصی باشد، گفت : مربیان آموزشی باید با آموزش سلامت و مراقبت از خود، مهارت های مقابله با معضلات اجتماعی را از دوران پيش دبستان تا دبيرستان به افراد بیاموزند.
وي افزود: این آموزش ها با مراقبت از بدن و چگونگی حفظ سلامتی آغاز می شود، به عنوان نمونه به کودکان آموزش داده شود که باید به بدن خود توجه کنند و مواردی که سلامتی آنها را به خطر می اندازند را بشناسند و سعی کنند به سلامت روح و جسم خود اهمیت بدهند. اين استاد دانشگاه با ابراز تاسف از افزايش مصرف سيگار در ميان دختران و پسران نوجوان ، اظهار كرد:همچنین تقبیح سیگار در آگاه کردن افراد از معضل اعتیاد بسیار تاثیرگذار خواهد بود، این آموزش ها باید در مقطع پیش دبستانی و دبستان صورت بگیرد تا آنان با آگاهی که به دست می آورند با هوشياري كامل مسير زندگي خود را از دخانيات و مواد مخدر جدا كنند.
محمودنژاد در ادامه به نحوه برخورد با دانش آموزان معتاد اشاره كرد و گفت : متاسفانه معلمان ما در این زمینه، آموزش های لازم را ندیده اند و علاوه بر آن مشاوران ما نیز ضعیف عمل می کنند.
وي افزود: برخی حرکات تدافعی مانند اخراج دانش آموز معتاد از مدرسه، اوضاع را بدتر می کند و دانش آموز اخراج شده نه تنها اصلاح نمی شود بلکه بیشتر به سمت موادمخدر روی می آورد.
اين كارشناس اجتماعي تصريح كرد: بنابراین لازم است که معلمان ما در این زمینه آموزش های لازم را ببینند و اگر اطلاعات کافی در مورد اعتیاد ندارند، دانش آموزان را به یک مشاور حاذق معرفی کنند.
محمودنژاد خاطرنشان كرد: از آنجایی که مواد روان گردان یکی از معضلات اساسی جامعه در زمینه اعتیاد است، مربیان آموزشی ، دانش آموزان را با این مواد آشنا کنند، چون در غیر این صورت آنان اطلاعات شان را از منابع غیراخلاقی به دست خواهند آورد.
منبع: روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر۹۵٫۱۰٫۲۵