دبیر شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استان آذربایجان شرقی با تاكيد بر اینکه خانواده نقش بیبدلیلی در کاهش اعتیاد دارد، گفت: در خانواده مهمترین عامل مادر است که در مصونسازی فرزندان و همسرش از اعتیاد سهم بسزايي دارد.
به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استان آذربایجان شرقی؛ محمدعلی نصرتی در همایش خانه سلامت شهرداری تبریز گفت: یکی از معضلات اجتماعی که جوامع امروزی به آن مبتلا شده اند، ضعف بنیان خانواده است.
وي اظهار داشت: اعتیاد بعنوان یک بیماری اجتماعی دارای عوارض جسمی و روانی ویژه ای است و از مهمترین مشکلات اجتماعی – اقتصادی و بهداشتی جوامع امروزی محسوب میشود که عوارض ناشی از آن تهدیدی جدی برای جامعه و موجب رکود اجتماعی در زمینه های مختلف است و ویرانگریهای حاصل از آن زمینه ساز سقوط بسیاری از ارزش ها و هنجارهای فرهنگی و اخلاقی می شود و سلامت جامعه بخصوص کانون گرم خانواده را به مخاطره می اندازد.
دبير شورا با بیان اینکه نهاد خانواده یکی از ارکان اساسی اجتماع بشمار میرود گفت: خانوادهنقش بی بدلیلی در کاهش اعتیاد دارد. در خانواده مهمترین عامل مادر بوده که در مصون سازی فرزندان و همسرش از اعتیاد بسیار سهیم است.
نصرتی ادامه داد: متاسفانه امروز مادر و زن از جایگاه و نقش اصلی خود دور شده و به سمت و سوق های متفاوت از وظیفه اصلی پیش رفته است و به فعالیت برون خانواده گاهی بیشتر از برنامه و تلاش برای خانواده توجه دارد.
وي با تاكيد بر واكسينه شدن نوجوانان از گرايش به آسيبها و انحرافات اجتماعي گفت: نوجوانان مي بايست داراي هويت سالم باشند يعني آنكه بين سيستم زيستي- اجتماعي و رواني آنها وحدت وجود داشته باشد ، بايد فضاي ارزشها و هنجارهاي ديني- جهاني و ملي آنها مسالمت آميز بوده تا از تعرض و سردرگمي نوجوانان جلوگيري شود.
دبير شورا افزود: والدين مي بايست با تقويت اعتماد بنفس در نوجوانان، زمينه استقلال را در آنان مهيا نمايند ما نمي توانيم آنها را در مسيري كه در حال حركت و گذر هستند بازداريم، بايد نظارت و مراقبت كنيم.
نصرتي عنوان كرد: ايجاد سلامت اخلاقي در فضاي خانوادگي و مصون سازي فضاي منزل از عوامل مخرب و گفتگو با فرزندان پيرامون امواج نامحرم و تاثيرات و پيامدهاي سوء از قبيل ماهواره و اينترنت، ارزش و احترام قائل شدن به نوجوان، پرهيز از هر گونه سخت گيري و يا سهل گيري شديد در برخورد با نوجوانان، لزوم آموزش مهارتهاي زندگي به فرزندان، حل مسائل فرارو ، مهارتهاي ارتباطي، تاب آوري در برابر مشكلات، مهارت معنويت و خودآگاهي از جمله موارد مصون سازي نوجوانان از آسيب هاي اجتماعي خواهد بود.
منبع: روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استان آذربایجان شرقی۹۵٫۱۰٫۲۲