• امروز : یکشنبه - ۲۱ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : 14 - ذو القعدة - 1446
  • برابر با : Sunday - 11 May - 2025
کل پست ها: 73612اخبار امروز : 0
7

خانواده درماني شيوه اي مفيد براي مبارزه با مواد مخدر

  • کد خبر : 33811
  • ۲۰ دی ۱۳۹۵ - ۱۴:۴۱

  یک مشاوره خانواده معتقد است: خانواده درمانی می تواند به عنوان یک شیوه  موثر و مفید در پیشگیری از گرایش به مصرف مواد مخدر و مقابله با اعتیاد مورد استفاده قرار گیرد. محمدرضا واشقانی در گفت و گو با روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: گرایش به مصرف انواع مواد مخدر علل […]

 

یک مشاوره خانواده معتقد است: خانواده درمانی می تواند به عنوان یک شیوه  موثر و مفید در پیشگیری از گرایش به مصرف مواد مخدر و مقابله با اعتیاد مورد استفاده قرار گیرد.


محمدرضا واشقانی در گفت و گو با روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: گرایش به مصرف انواع مواد مخدر علل و زمینه های بسیاری دارد که در مورد نوجوانان و جوانان باید عمده دلایل آن را در خانواده هایشان جستجو کرد.


 وی با بیان اینکه بسیاری از خانواده ها با آموزش درست و کارآمد، توجه و محبت به فرزندان، ایجاد محیطی توام با آرامش، تامین امنیت، تربیت صحیح و رفتارهای منطقی اعضای خود را از خطر ابتلا به اعتیاد ایمن می دارند، اظهار کرد: در عین حال خشونت در خانواده، کشمکش های مداوم میان والدین، مشکلات خاص تحصیلی یا شغلی، طلاق و جدایی، فقر مادی خانواده، نبود آگاهی و آموزش لازم و بیکاری و بر گرایش فرزندان به مصرف مواد مخدر بیشتر دامن می زند.


واشقانی تصریح کرد: بایدها و نبایدهای زندگی خانوادگی را باید از سنین کودکی به کودکان آموزش داد و با ترغیب والدین برای گذراندن دوره های آموزشی در این خصوص، به سطح آگاهی خانواده ها افزود.


 این مشاور خانواده ادامه داد: تصحیح روابط میان اعضای خانواده، به خصوص پدر و مادر، می تواند محیط خانه را به محیطی امن و دوست داشتنی برای فرزندان تبدیل کند و بی تردید چنین خانواده ای کمتر در خطر اعتیاد اعضای خود قرار می گیرد.


واشقانی با بیان اینکه خانواده درمانی راه مبارزه اجتماعی با مواد مخدر را هموارتر می کند، گفت : سرمایه گذاری برای آموزش و بالا بردن آگاهی اقشار مختلف جامعه  در خصوص اعتیاد به مصرف مواد مخدر صنعتی و داروهای روانگردان  و خطرات آن، بسیار سودمندتر از سرمایه گذاری برای برخوردهای نظامی و انتظامی با عرضه کنندگان مواد مخدر است.


 وی با اشاره به اینکه تامین سلامت روانی خانواده ها از طریق بالا بردن سطح سواد و آگاهی آنان برای اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر امری بسیار مهم است ، افزود: به وسیله رسانه های گروهی همچون رادیو و تلویزیون می توان سطح سواد و آگاهی مردم را در پیشگیری از اعتیاد به مصرف مواد مخدر افزایش داد.


 واشقانی خاطرنشان کرد: باید برای مقابله با اعتیاد نهاد خانواده را تقویت کرد ، زیرا افراد این نهاد کوچک اجتماعی همواره عنصر اصلی مطالعات و پژوهش های اجتماعی قرار می گیرد و تاثیر آن بر موفقیت ها یا آسیب های فردی و اجتماعی در موضوعات مختلف سنجیده شود.


 به گفته وی ، خانواده سالم بستر مناسبی برای رشد و شکوفایی و بالندگی اعضای خود فراهم می کند و در حفظ و ارتقای سلامت جسمی و روانی به دور از مصرف مواد مخدر  تاثیر فراوان دارد.

منبع: روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر۹۵٫۱۰٫۲۰

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=33811

برچسب ها