معاون کاهش تقاضا وتوسعه مشارکت های مردمی ستاد مبارزه با موادمخدر کشور گفت: راه اندازی مراکز حرفه آموزی و اشتغالزایی در استان ها برای معتادان و افرادی که ترک اعتیاد کردنده اند باید در اولویت برنامه ها قرار گیرد.
به گزارش ایرنا، ˈبابک دین پرستˈ روز چهارشنبه در بازدید از مرکز درمان ماده ۱۶ چهارمحال و بختیاری در جمع اعضای شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استان افزود: راه اندازی مراکز درمان ماده ۱۶ اولویت اول ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور نیست بلکه ایجاد اشتغال، حرفه آموزی، تامین مسکن و درمان معتادان مهمترین اولویت این ستاد است.
وی گفت: دستورالعمل اجرای مراکز درمان ماده ۱۶ از سوی وزیر کشور به استانداران ابلاغ شده اما راه اندازی این مراکز درهمه مناطق واستان ها ضروری نیست و درهرجا که نیاز باشد ایجاد این مراکز با تمامی امکانات پشتیبانی می شود.
معاون کاهش تقاضا وتوسعه مشارکت های مردمی ستاد مبارزه با موادمخدر کشور گفت: در این مراکز معتادانی فاقد گواهی درمان، معتادان متجاهل و خیابانی نگهداری می شوند.
دین پرست تصریح کرد: افزایش گرایش معتادان به درمان و کاهش دسترسی افراد سالم و معتاد به موادمخدر باید در اولویت برنامه های شوراهای مبارزه با مواد مخدر استان ها قرار گیرد.
این مسوول در ستاد مبارزه با موادمخدر کشور تصریح کرد:هم اکنون بیش از ۱٫۵میلیارد تومان اعتبار برای راه اندازی مراکز درمان ماده ۱۶ کشور هزینه شده است.
وی با بیان اینکه مرکز درمان ماده ۱۶ که در چهارمحال و بختیاری تاسیس شده از بهترین و مجهزترین مراکز کشور است، افزود: در صورت استقبال کم و تکمیل نشدن ظرفیت این مرکز، از فضای آن برای راه اندازی کارگاه های حرفه آموزی و اشتغال معتادان استفاده شود.
به گزارش ایرنا، بر اساس ماده ۱۶ قانون مبارزه با مواد مخدر کشور، معتادان به مواد مخدر و روانگردان مذکور در دو ماده (۴) و (۸) فاقد گواهی موضوع ماده ۱۵ و متجاهر به اعتیاد، با دستور مقام قضایی برای مدت یک تا سه ماه در مراکز دولتی و مجاز درمان و کاهش آسیب نگهداری می شوند.