• امروز : یکشنبه - ۳۱ فروردین - ۱۴۰۴
  • برابر با : 22 - شوال - 1446
  • برابر با : Sunday - 20 April - 2025
کل پست ها: 73431اخبار امروز : 0
7

برگزاري سمینار علمی- آموزشی راه های پیشگیری و مقابله با اعتیاد به مواد مخدر در مشهد

  • کد خبر : 33790
  • ۲۰ دی ۱۳۹۵ - ۱۲:۱۸

سمینار علمی- آموزشی راه‌های پیشگیری و مقابله با اعتیاد به مواد مخدر در مرکز آموزش ضمن خدمت کارکنان آستان قدس رضوی مشهد برگزار شد. به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوي، کارشناس مسؤول آموزش پلیس مبارزه با مواد مخدر فرماندهی انتظامی خراسان رضوی با بیان این مطلب در سمینار علمی- […]

سمینار علمی- آموزشی راه‌های پیشگیری و مقابله با اعتیاد به مواد مخدر در مرکز آموزش ضمن خدمت کارکنان آستان قدس رضوی مشهد برگزار شد.


به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوي، کارشناس مسؤول آموزش پلیس مبارزه با مواد مخدر فرماندهی انتظامی خراسان رضوی با بیان این مطلب در سمینار علمی- آموزشی راه های پیشگیری و مقابله با اعتیاد به مواد مخدر و آشنایی با نکات پزشکی و حقوقی مربوطه که به همت مرکز آموزش ضمن خدمت کارکنان آستان قدس رضوی برگزار شد، افزود: سالانه مبالغ هنگفتی از درآمد کشور صرف مسایل مواد مخدر می شود و باید برای جلوگیری از این معضل اطلاع رسانی و برنامه ریزی جدی‌تری انجام شود.


سرگرد محمدرضا عارف کمال با بیان اینکه امروز رقم افراد سیگاری در کشور به ۱۲میلیون نفر می‌رسد، اظهار داشت: این افراد هر روز چیزی حدود ۵ میلیارد تومان هزینه خرید سیگار می کنند و در هر روز ۲ تا ۳ برابر این رقم صرف هزینه های افراد سیگاری می شود.


وی در بخش دیگری از گفته هایش با طرح این پرسش که چرا جوانان به سمت مواد مخدر صنعتی رفته اند، گفت: دلایل بسیاری وجود دارد که باعث می شود جوانان و افراد امروز به جای رفتن به سمت مواد مخدر سنتی همچون تریاک به سمت مواد مخدر صنعتی همچون کراک بروند، زیرا این مواد دارای بو نیست، استفاده از آن راحت تر است، مواد سنتی احتیاج به ابزار مصرف دست و پا گیر دارد ولی در مواد مخدر صنعتی به این شکل نیست و در مواد مخدر صنعتی فرد معتاد به زمان کمتری برای استفاده از مواد نیاز دارد.


عارف كمال با اظهار تأسف از این که امروز جوانان و نوجوانان به علت ناآگاهی ها و کنجکاوی به سمت برخی از مواد مخدر همچون شیشه می روند، افزود: ماده مخدری همچون شیشه کافی است تا با یک یا دو بار مصرف فرد را اسیر خود و معتاد کند و خانواده ها باید بیش از پیش مراقب فرزندان خود باشند.


وي در مورد اثرات مصرف مواد مخدر سنتی و صنعتی به اثرات آن بر فرد معتاد و جامعه اشاره و خاطرنشان کرد: در بحث مصرف مواد مخدر سنتی ما با عوارض جسمی آن بیشتر رو به رو هستیم، اما در مورد مواد مخدر صنعتی باید به این نکته مهم اشاره کرد که متأسفانه غیر از اثرات بر روی فرد معتاد، عوارض اجتماعی و امنیتی مصرف این مواد فراوان و در برخی مواقع جبران ناپذیر است.


عارف كمال در گفته‌های خود به افزایش مصرف کنندگان مواد مخدر صنعتی همچون شیشه در میان خانم ها اشاره کرد و عنوان داشت: متأسفانه امروز تعداد خانم هایی که مبتلا به مصرف شیشه می شوند، هم در حال افزایش است، زیرا برخی از خانم ها برای کاهش وزن خود ندانسته دچار دام اعتیاد به مواد مخدری همچون شیشه می شوند و وقتی متوجه این موضوع می شوند که دیر شده است.
دکتر عباس محدث، کارشناس پیشگیری از اعتیاد بهزیستی خراسان رضوی دیگر سخنران این سمینار با بیان اینکه راه های ورود مواد مخدر به علت هم مرز بودن ما با برخی از تولیدکنندگان مواد مخدر همچون افغانستان فراوان است، به فعالیتهای انجام گرفته در زمینه مبارزه با مواد مخدر اشاره کرد و عنوان داشت: امروز بعد از تجارت اسلحه، تجارت مواد مخدر دومین درآمد را به خود اختصاص داده است و تولیدکنندگان این مواد سعی می کنند با روشهای مختلف جوانان را درگیر اعتیاد کنند.
وی افزود: در بحث مبارزه با مواد مخدر باید خانواده ها فرزندان خود را با عوارض این مواد آشنا کنند تا دچار این دام نشوند.


محدث به بحث تغییر نام مواد مخدر جدی اشاره کرد و گفت: امروز ماده مخدری همچون ناس به پان تغییر نام داده است و متأسفانه مشتری این مواد دانش آموزان هستند، زیرا قیمت پایینی دارد و دانش آموزان نیز درباره زیان استفاده از این ماده اطلاع لازم را ندارند.


وی با بیان اینکه باید در راه درمان معتادان ویترین درمانی وسیع را در اختیار داشته باشیم، گفت: به هر شکلی که بتواینم معتاد را یک قدم از اعتیاد خود دور کنیم، ارزشمند است و امروز همه تلاش ما متوجه این موضوع است.


دکتر محدث به بحث شیوع استفاده از ماده مخدر شیشه در جامعه اشاره کرد و گفت: شیشه به علت اینکه هم توهم زاست و هم محرک است، خطرهای فراوانی دارد، اما متأسفانه حتی دیده شده است دانشجویان نیز برای بیدار ماندن و درس خواندن از این ماده خطرناک استفاده می کنند.


وی اقدام نهادهایی همچون آستان قدس رضوی را در برگزاری سمینارهایی با موضوع راه های مقابله با مواد مخدر ارزشمند دانست و افزود: بحث مواد مخدر و اعتیاد یک موضوع ملی است و برای حل آن نیز همه دستگاه ها و نهادها باید فعالیت کنند.

منبع: روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوي۹۵٫۱۰٫۲۰

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=33790

برچسب ها