دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوي گفت: بيش از ۶۰ درصد زندانيان مرتبط با مواد مخدر يا به نوعي با مواد مخدر درگير هستند و امروزه مواد مخدر در آسيب هاي اجتماعي همچون طلاق ، قتل و… پيشتاز است.
به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدرخراسان رضوي، جلسه مشورتي و برنامهريزي بهمنظور بررسي راهكارهاي افزايش مشاركت خيرين استان خراسان رضوي در راستاي اجتماعي شدن مبارزه با مواد مخدر با حضور تعدادي از مديران موسسات خيريه و خيرين حوزه آسيب هاي اجتماعي در محل اين شورا برگزار شد.
ابراهيم قربان زاده در اين جلسه گفت: در حال حاضر اعتیاد به مواد مخدر به عنوان یکی از مسائل پیچیده اجتماعی در بروز بسیاری از آسیبها و انحرافات اجتماعی می باشد و فعال كردن و گسترش سازمانهای غیردولتی برای مبارزه با اعتیاد و استفاده از ظرفیتهای سمنها، صاحبنظران حوزه و دانشگاه در امر مبارزه با مواد مخدر ضرورت دارد.
وي ضمن بزرگداشت یاد و خاطره شهدای مبارزه با مواد مخدر استان اظهار داشت: امروز بدون تردید امنیت و آرامش جامعه مرهون خون شهیدان انقلاب اسلامی و شهدای راه مبارزه با مواد مخدر است. شهیدان راه مبارزه با مواد مخدر برای جلوگیری از ورود مواد مخدر به کشور و آثار مخرب آن بر سلامت جوانان و خانواده ها، جان خویش را نثار کردند و بی شک اجر و قرب بالایی دارند.
دبير شورا تصريح كرد: استان خراسان رضوي هم مرز با بزرگترين توليد كننده مواد مخدر دنيا قرار دارد و آسيبهايي نيز به استان وارد شده است .
علي رغم اقدامات خوبي كه در مناطق مرزي اعم از اقدامات آموزشي ، مقابله اي و … صورت گرفته لكن مواد مخدر از طرق ديگري به قصد مصرف و يا خارج شدن از استان به مناطق ديگر انتقال پيدا مي كند كه ما در اين مسير عوارض آن را حس مي كنيم و آسيبهاي كه از اين طريق وارد بدنه جامعه مي شود كه دغدغه هاي براي دولت مردان و خانواده ها به وجود آورده است .
قربانزاده، با بیان اینکه ما با كمك و همفكري هم در جهت زدودن آسيب هاي اجتماعي در جامعه قدم يبرداريم تصريح كرد: بيش از ۶۰ درصد از زندانيان مرتبط با مواد مخدر يا به نوعي با مواد مخدر درگير هستند و امروزه مواد مخدر در آسيب هاي اجتماعي همچون طلاق ، قتل و… پيشتاز است.
وي با اشاره به لزوم جلب مشارکت خیرین در کارآفرینی و اشتغالزایی برای بهبودیافتگان و خانواده آنان، بر جلب مشارکت نهادهای اجتماعی در درمان اعتیاد و صیانت از خانواده های معتادین و بهبود یافتگان تاکید کرد و افزود: دولت به تنهایی نمیتواند در زمینه کاهش آسیبها به لحاظ حجم و گستره موضوعی آسیبهای اجتماعی اقدام کند و حضور و مشارکت مردم وخیّرین در این بحث ضروری و حائزاهمیت است.
قربان زاده با تأکید بر اینکه باید از ظرفیت نیروهای اجتماعی، فعالان و سازمانهای مردمنهاد برای کاهش و کنترل آسیب اعتياداستفاده کنیم، گفت: اجتماعی شدن از راهکارهای جدی مبارزه با آسیب اعتیاد استتا بتوانیم با همكاري دستگاه هاي دولتي سازمانهاي مردم نهاد از گسترش آسیبها در آینده پیشگیری کنیم زيرا کاهش روند آسیبهای اجتماعی علاجی جز همکاری و همراهی مردم و نهادهای غیردولتی ندارد .
وی با اشاره به وضعیت آمار طلاق، اعتیاد و تعداد زندانیان در استان، گفت: هرچه خیّران توجه و اهتمام به پيشگيري و درمان اعتياد و صيانت اجتماعي را در کانون توجه خود قرار دهند ارزندهتر است و انتظار است که ایجاد فضاهاي لازم و فرآهم کردنِ بسترهایی برای کاهش آسیبهای اجتماعی اعتياد بیش از گذشته در ذهن خیّران باشد.
دبير شورا اظهار داشت: رویکرد جدیدی که در دولت اتفاق افتاده و میتواند منشا کارهای اثر گذار باشد، جلب مشارکت خیران در حوزه مسائل اجتماعی و کاهش آسیبهای اجتماعی است كه باتوجه جدی خیران به مسائل اجتماعی و پيشگيري از اعتيادامیدواریم شاهد شرایط بهتری باشیم.
قربان زاده تصریح کرد: استفاده از نقش موثر و سازنده خیرین در پیشگیری از ابتلای جوانان به مواد مخدر ضروری است و تلاش های صورت گرفته در ریشه کنی اعتیاد در بحث کاهش آسیب های اجتماعی با استفاده از ظرفیت انجمنهای خیری و تشکلهای مردم نهادمثمر ثمر خواهد بود.
وي بیان کرد: با تشکیل مجمع خیرین حوزه صيانت اجتماعي می توانیم ضمن اجرای بهتر برنامه های پیشگیری از اعتیاد و صيانت اجتماعي از بهبوديافتگان در راستای برگشت معتادین به جامعه و تداوم زندگی سالم و اثرگذار آنها، بهتر عمل کرد.
دبير شورا با بیان اینکه دستورالعمل تشکیل مجمع خیرین صیانت اجتماعی از سوي ستاد مبارزه با مواد مخدر ابلاغ شد ، گفت: شناسایی و ساماندهی خیرین فعال در حوزه سلامت و برنامه ریزی برای بهره گیری مناسب و هدایت مشارکتهای مردمی به سمت طرح های اولویت دار حوزه سلامت از مهمترین اهداف مجمع خیرین سلامت است.
گفتني است در اين جلسه اهداف و تعاريف دستور العمل صيانت از اشتغال بهبود يافتگان و خانواده هاي آنان توسط دبير شورا براي آگاهي اعضا حاضر بيان و خيريرن نيز ديدگاه هاي خود را در زمينه هاي ايجاد اشتغال پايدار، فراهم سازي زمينه اشتغال و امكانات براي بكارگيري معتادين بهبود يافته و آموزشهاي لازم به آنها مطرح و مقرر شد مجمع خيرين در خصوص صيانت از آسيب ديدگان اعتياد تشكيل شود.
منبع: روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدرخراسان رضوي۹۵٫۱۰٫۱۶