دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوي بر ضرورت توجه جدي تر به توسعه خدمات درمان اعتياد مراكز ماده ۱۵ به ويژه در مناطق آلوده حاشيه شهر در استان خراسان رضوي تاكيد كرد.
به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان خراسان رضوي؛ ابراهيم قربان زاده دبير در بازديد يكي از مراكز ماده ۱۵ در مشهد گفت: درمان اعتیاد یکی از دشوارترین و پیچیده ترین موارد درمانی در پزشکی است و موفقیت درمان تنها با تلفیق علم، تجربه، صبر و تعهد کادر درمانی در قالب یک کار گروهی منسجم بدست مي آيد.
وي، درمان اعتیاد با متادون را فرصتی برای بیمار مبتلا به اعتیاد، دانست و اظهارکرد: مجموعهای از فعالیت های روانشناختی، کمک های اجتماعی، حمایت ها و فعالیت های اجتماعی در زمان مصرف متادون باید به بيماران ارائه شود.
دبير شورا ادامه داد: درمان های دارویی اعتیاد سبب کاهش عوارض و آسیب های ناشی از مصرف انواع مواد مخدر، خواهد شد و حتی ارتباط مصرف کننده را با شبکه های غیرقانونی و قاچاق قطع خواهدکرد.
قربان زاده با تاكيد بر لزوم كيفيسازي خدمات روانشناختی و مشاور ه ها در درمان اعتياد گفت: از مرکز درمانی انتظار میرود، در درمان معتادین تنها به توزیع دارو بسنده نکنند و از فرصت دارو، فعالانه برای تشویق بیمار، آموزش های خانواده ها، آموزش تکنیک های زندگی غیر مرتبط به مواد،استفاده کنند.
دبير شورا با تاكيد بر اينكه افزايش آگاهي و دانش مردم در مقابله با همه آسيبها از جمله اعتياد بسيار مهم واثرگذار ميباشد اظهار داشت: بايد سطح آگاهي و اطلاعات مردم جامعه، نسبت به اعتياد موادمخدر افزايش يابد تا مردم خودشان به سمت و سوي اعتياد نروند.
قربان زاده افزود: اغلب معتادين از روي غفلت و ناآگاهي و بنابر علل رواني همچون اضطراب، استرس، شكستهاي روحي، فرار از مشكلات اجتماعي و فشارهاي روحي و كسب تفريح به سمت اعتياد رفتهاند كه براي پيشگيري از آحاد سالم جامعه ميتوان از اقدامات پيشگيرانه همچون افزايش آگاهي مردم، اطلاعرساني درست، توسعه ورزش همگاني، استفاده كرد؛ چرا كه سرمايه اصلي در حوزه مقابله با اعتياد، بايد بر مباحث پيشگيري استوار باشد.
وی با اشاره به اجرای طرح ارتقای مراکز اقامتی میان مدت درمان اعتیاد توسط سازمان بهزیستی (مراکز ماده ۱۵) افزود: برنامهآموزش استاندارد و استانداردسازی “مراکزاقامتی میان مدت درمان اعتیاد ” نیز به منظورارتقای عملکرد آنان در فرايند ترك اعتياد مي بايست به صورت جدي در تمامي مراكز اقامتی میان مدت درمان اعتیاد استان اجرا شود و نظارت كامل نيز بر آنها صورت پذيرد.
قربان زاده درادامه ضمن تاکید بر ارتقای مراکز اقامتی میان مدت درمان اعتیاد افزود: باید درمانهای غیر دارویی اعتیاد در کنار درمان های دارویی گسترش پیدا کند و خدمات روانپزشکی، روانشناسی، مشاوره، مددکاری، گروهدرمانی در مراکزدرمان اعتياد در سطح استان توسعه یابد.
دبيرشورا خاطرنشان کرد: امروز با توجه به اینکه تعداد زیادی از این معتادان دوران درمان خود را طی کرده اند در نتیجه باید موضوع حمايت هاي اجتماعي و مراقبت های پس از خروج آنها نیز در دستور کار باشد تا بتوانیم درمان آنها را به درستی رصد و پیگیری کنیم.
منبع: روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان خراسان رضوي۹۵٫۱۰٫۰۸