معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکتهای مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: ۴۵ درصد جمعیت زندانیان کشور مربوط به جرائم موادمخدر است و هنوز پس از تصادفات رانندگی، مرگ و میر ناشی از مرگ غیرطبیعی به موادمخدر اختصاص دارد.
به گزارش روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر، بابك دینپرست در جلسه شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر گیلان گفت: ایران، همسایه کشوری مانند افغانستان است که بزرگترین تولیدکننده تریاک و حشیش به شمار میرود و باید در مبارزه با موادمخدر و پیشگیری از آن بسیار مراقب جوانانمان باشیم.
وي ادامه داد: موادمخدر بعد از فقر و نابودی محیط زیست و تهدیدات هستهای از بحرانهای دنیا محسوب میشود و امروز زحمات زیادی برای مبارزه با آن در کشور صورت میگیرد.
معاون كاهش تقاضا و توسعه مشاركتهاي مردمي ستاد افزود: طبق آمار سازمان ملل ۱۰ میلیون نفر در دنیا در چرخه موادمخدر فعالیت دارند و قاچاقچیان موادمخدر درآمدهای میلیارد دلاری از این راه کسب میکنند.
دينپرست با بیان اینکه ۴۵ درصد زندانیان کشور مربوط به جرائم موادمخدر است، اظهار داشت: برای مردم آمار کشفیات مواد یا مجازات مهم نیست بلکه تقاضای مردم این است که دسترسی آسان به موادمخدر و جولان معتادان در مکانهای عمومی شهر از بین برود.
وی با تاکید بر اینکه باید نگاهها را نسبت به مواد مخدر تغییر دهیم، گفت: آسیبهای ناشی از اعتیاد نظیر ایدز به ما ضربههای زیادی میزند.
وی با اشاره به اینکه اولین دلیل شیوع ایدز در ایران استفاده از سرنگهای مشترک است، اضافه کرد: هم اکنون ۵ هزار و ۲۳۳ مرکز ترک اعتیاد در حوزه ماده ۱۵ در کشور وجود دارد که ۸۹ درصد آنها غیردولتی هستند.
اين مقام مسوول در ستاد با بیان اینکه برای ایجاد مراکز ماده ۱۶در استان گیلان مشکلی وجود ندارد از مسئولین استانی خواست تا برای جمعآوری و نگهداری زنان معتاد که در حال حاضر فقط یک مرکز در شهر رشت وجود دارد ۲ مرکز دیگر در شرق و غرب گیلان ایجاد شود.
دین پرست با تاکید بر تعیین تکلیف موسسه آرامش دو گیتی در گیلان، تصریح کرد: هرچه زودتر مراکزی که غیرمجاز هستند تعطيل شوند و اگر دنبال مجوز هستند و مورد تاکید دستگاههای مربوطه ميباشند بايد هر چه زودتر به آنها مجوز داده شود.
وی افزود: از سوء استفاده افرادی که مراکز ترک اعتیاد دارند جلوگیری کنید که این امر با نظارتهای مستقیم و مستمر ایجاد میشود.
معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکتهای مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر نسبت به استفاده از داروهای ان.پی.اس که به مواد غذایی گیاهی یا شادیبخشها مشهورند هشدار داد و گفت: جلوگیری از استفاده این مواد در اجلاس بینالمللی سازمان ملل، در دستور کار قرار گرفته است و هم اکنون بسیار از کشورها با آن دست و پنجه نرم میکنند.
دینپرست با بیان اینکه طبق آمارهای سازمان ملل در سال ۲۰۱۲ حداقل ۲۳۰ میلیون نفر در دنیا برای یک بار هم که شده مواد مخدر مصرف کردهاند، ادامه داد: در ایران نیز این آمار به یک میلیون و ۲۳۵ هزار نفر میرسد که ۱۰ درصد این جمعیت را زنان تشکیل میدهند.
وی خاطرنشان کرد: گیلان رتبه چهاردهم از نظر اعتیاد در کشور داراست و هنوز پس از تصادفات رانندگی، مرگ و میر ناشی از مرگ غیرطبیعی به موادمخدر اختصاص دارد.
منبع خبر: روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر 92/6/30