رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران نسبت به پذیرش بیشتر از ظرفیت مجاز در تنها مرکز نگهداری معتادان پرخطر استان ابراز نگرانی کرد و خواستار برنامه ریزی برای این منظور شد .
به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان مازندران؛ قاسم جان بابایی در جلسه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر مازندران گفت: در حالیکه ظرفیت مجاز برای پذیرش و اقامت معتادان پرخطر در تنها مرکز ماده ۱۶ این استان ۱۲۰ نفر است اما گاها تا ۴۰۰ معتاد نیز در این مرکز پذیرش می شود .
وي افزود: مرکز ماده ۱۶ نگهداری معتادان به مجموعه هایی با فضای خوابگاهی گفته می شود که معتادان پرخطر از نظر ابتلا و احتمال ابتلا به بیماری های واگیر همچون ایدز ، هپاتیت در آنها نگهداری می شوند .
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران ادامه داد : پذیرش بیش از اندازه در این مرکز می تواند از نظر بهداشتی ، درمانی ، امنیتی و اخلاقی مسائلی را ایجاد بکند .
به گفته جان بابايي با توجه به نگهداری معتادان مبتلا به برخی بیماری های واگیر همچون ایدز و هپاتیت احتمال انتقال بیماری به دلیل کنترل نشدن شرایط وجود دارد .
وی افزود : در صورت وجود چند بیمار مبتلا به ایدز در این مرکز ، افزایش موارد بیشتر معتاد ایدزی فرضیه ای است که احتمال وقوع آن زیاد است .
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران تعداد مراکز نگهداری و درمان معتادان در استان را بیش از ۵۰۰ مرکز اعلام کرد و گفت که با توجه به تعداد ۶ هزار و ۷۰۰ مرکز نگهداری معتادان در کشور ، مازندران بیشترین تعداد این مراکز را دارد .
جان بابايي ادامه داد : با نگهداری ۴۹ هزار و ۶۱۰ معتاد در این مراکز ۷۸ درصد معتادان استان زیر پوشش قرار گرفتند .
وی با اشاره به اینکه بیشترین میانگین سن اعتیاد ۱۵ تا ۲۵ سال است ، ادامه داد : نخستین مکان مصرف مواد مخدر ۳۰ درصد معتادان در منزل دوستان و اماکن مخروبه است .
جان بابایی اصلی ترین افراد پیشنهاد دهنده مواد مخدر را دوستان همجنس و غیر همجنس نام برد و گفت که حدود ۴۰ درصد معتادان، این افراد را پیشنهاد دهندگان به مواد مخدر اعلام کردند .
منبع: روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان مازندران۹۵٫۱۰٫۰۶