• امروز : یکشنبه - ۳۱ فروردین - ۱۴۰۴
  • برابر با : 22 - شوال - 1446
  • برابر با : Sunday - 20 April - 2025
کل پست ها: 73431اخبار امروز : 0
7

لزوم گسترش خدمات تخصصي درمان اعتياد به بانوان آسيب ديده

  • کد خبر : 33362
  • ۰۶ دی ۱۳۹۵ - ۱۳:۲۳

دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوي در بازديد از مراكز اقامتي ترك اعتياد بانوان خواستار گسترش و توسعه خدمات تخصصي درمان اعتياد به بانوان آسيب ديده از اعتياد شد. به گزارش روابط عمومی شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی، ابراهيم قربان‌زاده در بازديد از مراكز اقامتي ترك اعتياد بانوان (ماده […]

دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوي در بازديد از مراكز اقامتي ترك اعتياد بانوان خواستار گسترش و توسعه خدمات تخصصي درمان اعتياد به بانوان آسيب ديده از اعتياد شد.


به گزارش روابط عمومی شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی، ابراهيم قربان‌زاده در بازديد از مراكز اقامتي ترك اعتياد بانوان (ماده ۱۵) سروش رهايي و مركز لاله در مشهد گفت: طبق آمار ستاد مبارزه با مواد مخدر، در طرح ارزیابی سوء مصرف مواد در کشور در سال ۱۳۸۰، پنج درصد از کل آمار معتادین کشور، زن بودند كه در سال ۱۳۹۰ این رقم به ۹ درصد رسیده؛ یعنی سهم زنان از اعتیاد تقریباً ۲ برابر شده است. پس اعتیاد زنان مسئله‌ای است که نه‌تنها نیاز به بررسی علل افزایش آن دارد، بلکه باید راه‌کارهای عملی نیز ارایه داد.


وي اظهار داشت: اگر زن در خانواده معتاد شود بدون شک بنیان آن خانواده دچار مشکل و آسیب شدید می‌شود كه در اولويت هاي ستاد مبارزه با مواد مخدر با رويكرد اجتماعي در حوزه فرهنگي پيشگيري از اعتياد، به اين موضوع توجه ويژه اي شده است.


دبير شورا با اشاره به اینکه برای پیشگیری از اعتیاد بانوان باید بیش از گذشته اقدام کرد بر لزوم اقدام جدی تمامی دستگاه‌های مختلف به ویژه بهزیستی در این رابطه تاکید کرد.


قربان زاده با اشاره به اینکه باید یک عزم جدی و همکاری بین بخشی برای پيشگيري و درمان اعتیاد ویژه بانوان در جامعه بعمل آید، گفت: پدیده شوم اعتیاد در جامعه بسیار مخرب و آسيب زا است و باید پیشگیری از آن با جدیت همواره مد نظر قرار گیرد و گام‌های اساسی در این زمینه برداشته شود.


وی با بیان این مطلب که همه باید در قبال این مسائل احساس تکلیف کنند تصریح کرد: آگاهی بخشی به عامه مردم و خانواده‌ها نسبت به اثرات و تبعاتشومسوء استعمال مواد افیونی به منظور ايجاد فرهنگ انزجار از مواد مخدر و روانگردان و پيشگيري اوليه از اعتياد براساس سند جامع پيشگيري از اعتياد باید روز به روز افزایش یابد.


دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوي بیان کرد: زمینه‌های بروز اعتیاد زنان تفاوت‌هایی با مردان دارد و فرآیند اعتیادشان به دلیل ملاحظات اجتماعی و جنسیتی، ممکن است متفاوت باشد. در مورد مصرف مواد و اعتیاد زنان، جامعه از حساسیت‌های بالاتری برخوردار است و کمتر پذیرای مصرف مواد مخدر از سوی زنان است.
قربان زاده با بیان این‌که زنان برای درمان، ملاحظات و محدودیت‌های مخصوص به خود را دارند، افزود: زنان نقش مادری و همسری دارند و اين نقش ، اثر بنیادینی در توسعه خانواده و ارتقای جامعه برعهده داردو اگر زنان تحت‌تأثیر سوءمصرف مواد قرار بگیرد مشکلات عمیق‌تری را به جامعه وارد می‌کند و درمانش هم سخت‌تر می‌شود.


وي ادامه داد: این موضوع در کنار قبح اجتماعی اعتیاد زنان و ملاحظات و محدودیت‌هایی که ممکن است از طرف همسر برای فرد اعمال شود یا نگرانی هایی که ممکن است به دنبال روشن‌شدن اعتیاد زن در خانواده ایجاد شود، باعث می‌شوند که استفاده و بهره‌مندی از درمان، برای زنان سخت‌تر شود.


دبير شورا گفت: متاسفانه خانم ها در پاره ای از محیط های زنانه مانند آرایشگاه ها و مهمانی ها و باشگاه هاتحت تاثیرمواد مخدر و روان گردان قرار مي گيرند و پاره ای از افراد سودجو برخی خانم ها را به مصرف این گونه مواد ترغیب می کنند از اين رو آموزشهاي مهارت زندگي و پيشگيري از اعتياد براي بانوان عامل مهم پيشگيرانه محسوب مي شود.


در پايان بازديد از مراكز و واحد هاي اشتغال بهبوديافتگان، دبيرشورا خواستار افزايش كيفي و كمي امکانات برای درمان در حوزه زنان به صورت تخصصی شد كه اين موضوع در كميته تخصصي درمان شورا پيگيري خواهد شد.

منبع: روابط عمومی شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی۹۵٫۱۰٫۰۶

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=33362

برچسب ها