معاون سیاسی امنیتی استاندار لرستان گفت: کمیته پژوهش مبارزه با مواد مخدر با عضویت معاونان پژوهشی دانشگاه های استان لرستان راه اندازی می شود تا بتوان فعالیت های پژوهشی و دانشگاهی در مسیر بومی سازی و کاربردی کردن تحقیقات مرتبط با اعتیاد در این استان انجام داد.
به گزارش ایرنا حبیب الله خجسته پور روز چهارشنبه در نشست شورای مبارزه با مواد مخدر در محل استانداری لرستان افزود: در این کمیته پایان نامه های با موضوع مبارزه با مواد مخدر حمایت می شوند.
معاون سیاسی امنیتی استاندار لرستان اظهار کرد: هزینه و اعتبار مورد نیاز برای انجام این تحقیقات با همکاری ستاد مبارزه با مواد مخدر تامین می شود.
وی افزود: با توجه به اعلام آمادگی جهاد دانشگاهی، ریاست این کمیته پژوهشی به عهده این نهاد سپرده می شود که در این کمیته باید بنا بر سرفصل های تعیین شده در ستاد مبارزه با مواد مخدر طرح های پژوهشی در دستور کار قرار گیرد و براساس مشکلات و آسیب های ناشی از اعتیاد که بومی استان هستند باید طرح های پژوهشی کاربردی انجام شود.
خجسته پور با اشاره به اینکه اساس هر تصمیم گیری باید مبتنی بر پژوهش باشد، گفت: تا زمانی که با بررسی و تحقیق دقیق نتوان به موضوع و مشکل پی برد نمی توان برای حل آن گام برداشت و امروز باید پذیرفت راهکار حل بسیاری از مشکلات تنها با انجام فعالیت های پژوهشی امکان پذیر است.
معاون سیاسی و امنیتی استاندار یادآور شد: برای مقابله با مواد مخدر و پیشگیری از آسیب های اجتماعی ناشی از اعتیاد به مشارکت های جدی تر مردم نیاز است.
وی افزود: این افزایش مشارکت های همگانی در مقابله با مواد مخدر را می توان در قالب سازمان های مردم نهاد موجود و یا با ایجاد سمن های جدید در پیش گرفت تا بتوان چهره شهر را از وجود معضلات اعتیاد پاک کرد.
** مرکز نگهداری معتادین متجاهر ویژه زنان به زودی راه اندازی می شود
دبیر شورای هماهنگی ستاد مبارزه با مواد مخدر استان لرستان نیز در این نشست گفت: مرکز نگهداری و ساماندهی معتادین متجاهر مخصوص زنان که در عین حال مبتلا به بیماری های عفونی نیز هستند تا ۲ هفته آینده توسط دانشگاه علوم پزشکی لرستان راه اندازی می شود.
غلامرضا آقا میرزایی افزود: مرکز ویژه مردان نیز مراحل تجهیز و تکمیل را سپری می کند که امیدواریم در نهایت تا ۲ ماه آینده راه اندازی شود که با ایجاد چنین مراکزی، بستری و سیر درمان افراد معتاد مبتلا به بیماری های عفونی به شیوه مطلوب تری پیگیری می شود.
وی یادآور شد: بستری و پذیرش معتادین متجاهری که مبتلا به بیماری های عفونی هستند می تواند از دیدگاه روحی و روانی برای سایرین همراه با نگرانی هایی باشد که ایجاد چنین مراکزی به منظور ساماندهی معتادین مبتلا به بیماری عفونی منجر به ایجاد امنیت روانی در مردم می شود.
** افزایش هشت درصدی کشف مواد مخدر در استان لرستان
جانشین فرمانده نیروی انتظامی لرستان نیز در این نشست گفت: امسال در مقایسه با سال گذشته با مجموعه اقداماتی که با همکاری دستگاه قضائی و نیروی انتظامی صورت گرفت در حوزه کشف مواد مخدر سنتی چهار درصد و در حوزه کشف مواد مخدر صنعتی ۹۵ درصد افزایش داشته ایم که نشان از افزایش هشت درصدی کشف در سال جاری نسبت به پارسال است.
علی احمدی تبار افزود: در حوزه مقابله با مواد مخدر و دستگیری در بخش خرده فروشی امسال ۳۴ درصد و در مجموع دستگیری های صورت گرفته در حوزه مواد مخدر ۹ درصد امسال نسبت به سال گذشته افزایش داشته ایم.
وی با اشاره به اینکه امسال ۶۸ باند فروش مواد مخدر در لرستان متلاشی شده است، گفت: به منظور ارتقای امنیت در استان لرستان امسال ۱۲۶ طرح اجرا شده است.
جانشین فرمانده نیروی انتظامی استان لرستان با اشاره به اقدامات انجام شده در راستای پاکسازی نقاط آلوده استان لرستان افزود: تاکنون ۵۷۴ مورد از نقاط آلوده استان پاکسازی شده است.
** ضرورت بررسی موانع قانونی مقابله با مواد مخدر
دادستان عمومی مرکز لرستان نیز در نشست شورای مبارزه با مواد مخدر گفت: مشکلات و مسائل قانونی که در خصوص مقابله با مواد مخدر وجود دارد باید به اطلاع تصمیم گیرندگان رسانده شود و لازم است نشستی با مسئولان کشوری از جمله وزیر کشور و یا معاون وی در این خصوص برگزار شود.
سعید رازانی افزود: برخی مشکلات قانونی در خصوص مقابله با مواد مخدر وجود دارد که در صورت رفع آنها راحت تر می توان به رفع مشکلات مرتبط با مبارزه و مقابله با مواد مخدر اقدام کرد.
وی یادآور شد: هفته گذشته چند باند مواد مخدر در استان لرستان شناسایی شد که متهمان بازداشت موقت هستند و هم اکنون کار شناسایی اموال آنها در حال انجام است.
وی با بیان اینکه کارهای تحقیقاتی در حوزه مقابله با مواد مخدر باید کاربردی باشد، اظهار کرد: کارهای پژوهشی که در ستاد مبارزه با مواد مخدر انجام می شوند باید به گونه ای اولویت بندی و طراحی شوند که در نتیجه آن بتوان مشکلی را در عرصه مواد مخدر در جامعه حل کرد.
** ضرورت ساماندهی ۶۳ کودک گرفتار اعتیاد در خرم آباد و بروجرد
مدیرکل بهزیستی استان لرستان نیز گفت: در خصوص کودکان زیر ۱۸ سال گرفتار اعتیاد هم اکنون ۶۳ کودک در خرم آباد و بروجرد باید ساماندهی شود.
اسداله حیدری افزود: ساماندهی و نگهداری این کودکان در مراکزی به منظور ترک اعتیاد نیازمند هزینه ای معادل چهار میلیارد ریال برای یک سال است.