مديركل درمان و حمايتهاي اجتماعي ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: پزشكان خانواده مراقبت هاي اوليه و مداخله مناسب براي شروع درمان معتادين به موادمخدر را بر عهده دارند و در صورتيكه فرد معتاد نياز به خدمات تخصصي¬تري داشته باشد به مراكز درمان سطح دوم ارجاع ميشود.
به گزارش روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر؛ دكتر محمدباقر صابريزفرقندي در حاشيه جلسه كميته درمان و حمايتهاي اجتماعي اين ستاد كه به رياست دكتر امامي رضوي معاون درمان وزارت بهداشت تشكيل شد، گفت: در اين جلسه پروتكل¬هاي درمان با داروهاي آگونيست (درمان با متادون، بوپرونورفين و اپيوم تينكچر) و همچنين پروتكل درمان وابستگي به مواد در بارداري، تولد و شيردهي و نوزادان و راهنماي درمان بستري در سوءمصرف مواد مورد بررسي و تأييد قرار گرفت تا پس از اصلاحات جزئي موردنظر از طريق وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي ابلاغ شود.
وي يادآور شد: براساس آيين نامه اجرايي ذيل ماده ۱۵ قانون مبارزه با موادمخدر پروتكل¬هاي درماني اعتياد بايد توسط وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي ابلاغ شود.
مديركل درمان و حمايتهاي اجتماعي ستاد اظهار داشت: موضوع بعدي نحوه اجراي خدمات درمان اعتياد در بستر پزشك خانواده بود كه كميته درمان ضمن تأكيد بر اهميت و ضرورت ارائه خدمات اعتياد به صورت ادغام يافته مصوب كرد تا مراكز مجاز درمان و كاهش آسيب بهعنوان سطح دوم خدمات قرار گيرد.
صابري ادامه داد: پزشكان خانواده در كنار ساير خدماتي كه به افراد تحت پوشش خود مي دهد، مراقبت هاي اوليه و شناسايي به موقع و مداخله مناسب براي شروع درمان معتادين به موادمخدر را نيز به عهده خواهند داشت و در صورتيكه فرد معتاد نياز به خدمات تخصصي تري داشته باشد به مراكز درمان سطح دوم ارجاع ميشود.
وي افزود: در اين جلسه اعضاي كميته درمان بر اجراي تدريجي و مبتني بر شواهد علمي و خرد جمعي و توجه به اسناد بالادستي و بهرهمندي از تجربيات ساير كشورها در اين زمينه تأكيد كردند.
وي يادآور شد: نحوه اجرايي شدن بخش نامه اخير وزير وقت وزارت بهداشت دولت دهم در مورد صدور مجوز مراكز و درمان اعتياد توسط پزشك خانواده به كميته درمان ستاد ارجاع شده بود كه كميته درمان بر ادامه روند صدور مجوز به سياق گذشته نظر داد و مصوب كرد تا مراكز MMT در كنار ساير مراكز درمان اعتياد در سطح دوم خدمات و با ارجاع پزشك خانواده ارائه خدمت كند.
اين مقام مسوول در ستاد گفت: اعضاي كميته درمان با توجه به گزارش مراحل تدوين سند جامع درمان و حمايت¬هاي اجتماعي كشور كه در جلسات قبلي مأموريت تدوين آن را به اداره كل درمان ستاد محول كرده بودند تأكيد كرد تا مفاد سند شامل سياست¬ها، راهبردها و اهداف پس از دريافت نظر از تمامي مراجع علمي ـ اجرايي خصوصاً كميته تخصصي ذيربط در فرهنگستان علوم پزشكي جهت اعلام نظر و تصويب به جلسه اصلي ستاد مبارزه با موادمخدر ارسال شود.
صابري خاطر نشان ساخت: در اين جلسه رئيس كميته درمان اعضاي كميته را از هر گونه عجله به بهاي ناديده گرفتن يا عدم دريافت نظرات همه صاحب نظران كشوري مجريان و مسئولين بر حذر داشتند.
منبع خبر: روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر۹۲/۶/۲۵