غرفه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر در جشنواره و نمایشگاه پژوهش و فناوری خراسان رضوی در محل دائمی نمایشگاه بین المللی مشهد راهاندازی شد.
به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی، علیرضا رشیدیان استاندار خراسان رضوی در این مراسم گفت: نیروی انسانی توانمند و نخبه از ظرفیت های بالقوه بخش پژوهش و فناوری استان است که باید با برنامه ریزی مناسب حمایتی این ظرفیت را به فعلیت رسانید.
وی با اشاره به توانمندی و دستاوردهای پژوهشی ویژه دانشگاه های شهرستان های استان گفت: تاکنون تمرکز توجه به دانشگاه های مراکز استانها در کشور بوده است.
رشیدیان اضافه کرد: در بازدید از چندین دانشگاه در شهرستان های استان دریافتیم که بسیاری از جوانان نخبه و پژوهشگر در شهرستان ها آثار پژوهشی برجسته ای دارند که اجرای آنها علاوه بر توسعه استان برای رفع مشکلات در سطح کشور نیز چاره ساز است.
وي با اشاره به موفقیت آمیز بودن نمایشگاه پژوهش و فناوری در استان گفت: برگزاری این نمایشگاه در سه سال اخیر فرصت تمرینی برای فعالان دانشگاهی، صنعتی و دستگاه های اجرایی بوده تا در رویداد فرهنگی مشهد ۲۰۱۷ این نمایشگاه را در سطح کشورهای جهان اسلام برگزار کنند.
استاندار خراسان رضوی خاطر نشان کرد: مشهد دارای ظرفیت علمی تاریخی، حوزوی و دانشگاهی بالایی است که قابلیت مطرح شدن در سطح جهان اسلام را دارد و با پیشینه علمی و ظرفیت های بالای پژوهشی خود می تواند در بین کشورهای اسلامی صاحب نام شود.
رشيديان با تاکید بر تجاری سازی ظرفیت های پژوهشی گفت: برای تحقق این مهم توجه جدی به مراکز رشد و تحقیقاتی ضروری است تا بتوان حداکثر بهره وری را از پژوهش ها داشت.
همچنين ابراهيم قربان زاده دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوي ضمن بازديد از نمايشگاه پژوهشوفناوری گفت: آموزشو پژوهش دو ركن اساسي و توانمند هر سازمان است. آموزشها باید کاربردی، کارآمد و تخصصی باشند تا سیاستهای کلان علمی منطبق بر سياستهاي كلان آن مجموعه تحقق یابند.
قربان زاده تصريح كرد: گرچه نسبت به گذشته روند افزایشی پژوهش ها را شاهد بوده ایم، اما سهم پژوهش در حوزه اعتیاد بسیار کم رنگ است متاسفانه نقاط ضعف ما در حوزه پژوهش های اعتیاد نسبت به نقاط قوت ما بیشتر است، بطوریکه تعداد متخصصان و بودجه اندك و بانک اطلاعاتی منسجمی در این زمینه وجود ندارد و در حوزه کارهای کارگروهی نیز فعالیت کمتری از سوی پژوهشگران صورت می گیرد.
دبيرشوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدرخراسان رضوي خاطر نشان كرد : سهم مطالعات علوم اجتماعی نسبت به مطالعات پزشکی از همه کمتر است و اگر بدانیم اعتیاد به نوعی یک موضوع مهم اجتماعی است، باید مطالعات بیشتری در این زمینه صورت گیرد. ایجاد اتاق فکر، شورای مشورتی و راه اندازی رشته کارشناسی ارشد حرفه پیشگیری از اعتیاد در دانشگاه دولتی از جمله این راهبردها هستند.
وي افزود: بررسی علل و عوامل گرایش به مصرف مواد مخدر، کاهش سن اعتیاد و افزایش اعتیاد زنان و … نیاز به کار پژوهشی دقیق دارد که بتوان با نتایج آن اقدامات لازم را با اولویت بندی انجام داد كه در اين ميان دانشگاه علوم پزشكي و مراكز تحقيقي و پژوهشي مرتبط با داشتن پشتوانه علمي و تخصصي نقش مهم و اثر بخشي دارند.
قربان زاده خاطر نشان نمود: دبیرخانه شوراي هماهنگي مبارزه با موادمخدر استان خراسان رضوي با حمایت ستاد و دانشگاه ها و مراكز علمي استان ، برنامه های پژوهشي و مطالعاتي را به عنوان یکی از برنامه های اصلی و اولویت دار منظور و با مشارکت اعتباری و اجرایی دانشگاه ها خدمات اين بخشرا توسعه کمی و کیفی خواهد بخشيد.
گفتني است هفدهمین نمایشگاه پژوهش و فناوری خراسان رضوی به همراه نمایشگاه تخصصی کتاب در محل دائمی نمایشگاه بین المللی مشهد دایر بود و در غرفه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر اولويت هاي پژوهشي ستاد ، پخش نماهنگ هاي پيشگيري اوليه از اعتياد، نصب پيام هاي آموزشي ، معرفي كتاب و نشريات ستاد به همراه كيف آموزشي مواد مخدر در معرض ديد بازديدكنندگان و پژوهشگران قرار گرفت.
منبع: روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی۹۵٫۰۹٫۲۱