• امروز : یکشنبه - ۳۱ فروردین - ۱۴۰۴
  • برابر با : 22 - شوال - 1446
  • برابر با : Sunday - 20 April - 2025
کل پست ها: 73441اخبار امروز : 10
15

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر کرمان: ظرفیت های اجتماعی در مبارزه با مواد مخدر مغفول مانده است

  • کد خبر : 32714
  • ۰۹ آذر ۱۳۹۵ - ۱۶:۲۹

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کرمان گفت: تاکنون از همه ظرفیت ها بویژه ظرفیت های علمی، اجتماعی، خیران، نخبگان، خبره ها و صاحبنظران اجتماعی در زمینه مبارزه با مواد مخدر به اندازه کافی استفاده نشده و این ظرفیت ها مغفول مانده است. به گزارش ایرنا حسین چناریان روز سه شنبه در جمع […]

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کرمان گفت: تاکنون از همه ظرفیت ها بویژه ظرفیت های علمی، اجتماعی، خیران، نخبگان، خبره ها و صاحبنظران اجتماعی در زمینه مبارزه با مواد مخدر به اندازه کافی استفاده نشده و این ظرفیت ها مغفول مانده است.

به گزارش ایرنا حسین چناریان روز سه شنبه در جمع خبرنگاران با موضوع همایش ملی صیانت، گفتمان سازی و اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر با رویکرد اقتصاد مقاومتی افزود: این همایش براساس رویکرد اجتماعی کردن مبارزه ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور ۱۳ و ۱۴ آذرماه در سالن اجلاس سران در تهران برگزار می شود.

وی ادامه داد: هدف اصلی این همایش گفتمان سازی با سازمان ها، نهادها، نخبگان، خیران و فعالان حوزه اجتماعی برای مبارزه بهتر و اثرگذارتر با پدیده موادمخدر است.

وی اظهار کرد: تاکنون برداشت مردم و افکار عمومی این بوده که مبارزه با مواد مخدر صرفا در حوزه مقابله با عرضه است و بر همین اساس تاکنون بخش عمده فعالیت ها نیز در همین حوزه بوده است.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کرمان گفت: رویکرد جدید ستاد مبارزه با مواد مخدر طی چند سال اخیر بر اجتماعی کردن این امر شکل گرفته و در سه سال گذشته نیز در این حوزه اقدامات خوبی انجام شده است.
وی افزود: رویکرد اجتماعی کردن مبارزه با مواد مخدر در کنار برخورد جدی نیروهای انتظامی و امنیتی با قاچاقچیان مواد مخدر انجام می شود تا اقدامات برخوردی را تکمیل کند.
چناریان بیان کرد: برای کاهش آمار اختلال مواد مخدر در جامعه باید اقدامات متوازان و هم افزا انجام و اقدامات مشارکتی، فرهنگی و درمانی و مقابله با عرضه کنندگان در سطح خرد و کلان با جدیت دنبال شود.
وی گفت: در حال حاضر آثار ملموس ورود سازمان های دولتی با رویکرد اجتماعی و سازمان های غیردولتی به عرصه مبارزه با مواد مخدر را به خوبی می بینیم.
وی یادآور شد: همایش ملی صیانت، گفتمان سازی و اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر با رویکرد اقتصاد مقاومتی طیف وسیعی از عوامل موثر در مبارزه با مواد مخدر به ویژه با اجتماعی کردن این موضوع را گرد هم جمع می کند.
دبیر ستاد مبارزه با مواد مخدر استان کرمان اظهار کرد: مشارکت دلسوزانه، مستمر و فعالانه همه مردم در امر مبارزه با مواد مخدر منجر به توسعه این گفتمان و استفاده حداکثری از ظرفیت های موجود برای رفع معضل اعتیاد در جامعه می شود.
وی به فعالیت بیش از ۶۲ سازمان مردم نهاد در حوزه فرهنگی و پیشگیری، درمان و صیانت از افراد در معرض آسیب مواد مخدر در استان کرمان اشاره و بیان کرد: شرایط آسیب های ناشی از اعتیاد در کرمان خوب نیست.

وی ادامه داد: استان کرمان تاکنون در شیوع مصرف مواد مخدر رتبه اول کشوری را داشته که با تلاش های انجام شده، این رتبه به سطح رتبه چهارم کشوری رسیده است.

چناریان بیان کرد: متاسفانه در رابطه با تعداد آسیب دیدگان از مواد مخدر، کاهش سن اعتیاد، اعتیاد دانش آموزی، اعتیاد زنان و اعتیاد در محیط های کاری آمار خوبی را نداریم و جزء پنج استان اول کشور هستیم.

وی با تاکید بر اینکه تلاش های بسیار زیادی در راستای مبارزه با مواد مخدر در استان کرمان انجام شده است گفت: کار انجام نشده در حوزه مبارزه با مواد مخدر نیز زاید است.

چناریان یادآور شد: در هشت ماه امسال بیش از ۶۵ تن انواع مواد مخدر در استان کرمان کشف شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل، هشت درصد افزایش داشته است.

وی به فعالیت ۳۵۰ مرکز درمان اعتیاد خصوصی و ۴۰ مرکز دولتی در استان کرمان برای ترک اعتیاد معتادان خودمعرف اشاره و بیان کرد: ۲ مرکز ماده ۱۶ برای زنان و مردان نیز در استان کرمان دایر شده تا نسبت به ترک اعتیاد معتادان متجاهر اقدام کنند.

وی یادآور شد: در حال حاضر هیچ مرکز ترک اعتیاد غیرمجازی در کرمان وجود ندارد و میزان تخلفات کمپ های ترک اعتیاد در این استان نیز یا موردی و یا بسیار ناچیز بوده است.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کرمان همچنین گفت: اقدام به خود درمانی و استفاده از داروهای غیرمجاز برای ترک اعتیاد در سیاست های درمانی مبارزه با مواد مخدر خلل ایجاد می کند و لازم است که افراد برای ترک اعتیاد، از مجراهای قانونی اقدام کنند.

وی افزود: در حوزه درمان اعتیاد، ظرفیت کافی در استان کرمان وجود دارد و تاکنون بیش از پنج هزار نفر در مراکز ماده ۱۶ موفق به درمان اعتیاد خود شده اند.

استان کرمان به دلیل موقعیت جغرافیایی خود در کریدور قاچاق مواد مخدر قرار دارد و به همین دلیل آسیب های زیادی از این پدیده شوم، به وجهه این استان وارد شده است.

منبع: ایرنا ۹۵٫۰۹٫۱۰

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=32714

برچسب ها