استاندار و رييس شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر سمنان گفت: سازمانهاي مردم نهاد به عنوان بازوهاي توانمند دولت نقش سازنده و بي بديلي در آگاهي بخشي به اقشار مختلف مردم را دارند.
به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر سمنان؛ دكتر محمدرضا خباز گفت: اعتياد به موادمخدر يكي از مهمترين معضلات اجتماعي ، اقتصادي و بهداشتي است و عوارض ناشي از آن تهديد مهمي براي جامعه بشري محسوب شده و موجب ركود اجتماعي در زمينه هاي مختلف ميشود ، ويرانگري حاصل از آن نيز زمينه ساز بسياري از ارزش ها و هنجارهاي فرهنگي و اخلاقي است و بدين ترتيب سلامت جامعه را به مخاطره مياندازد.
وي افزود: با توجه به اينكه مواد مخدر يك معضل چند وجهي است لذا بخش هاي مختلف اجتماعي و نهادهاي حاكميتي با آن درگير هستند.
استاندار بيان داشت: براي موفقيت در اجتماعي شدن موادمخدر مشاركت همگاني لازم است لذا همه بايد در هر جايگاهي كه قرار دارند نقش خود را به طور واقعي و هدفمند ايفا كنند.
خباز افزود: در اين راستا بايد نقشه راه براي وضوح مسئوليتها كليه دستگاههاي اجرايي و نهادهاي دولتي تهيه و با برنامه ريزيهاي كوتاهمدت، ميان مدت و بلند مدت نسبت به آگاهسازي تمامي اقشار جامعه اقدام شود.
وي بيان داشت: نقش سازمانهاي مردمنهاد و تشكل هاي غير دولتي در اين ميان نبايد ناديده گرفته شود ، سازمانهاي مردم نهاد به عنوان بازوهاي توانمند دولت نقش سازنده و بي بديلي در آگاهي بخشي به اقشار مختلف مردم را دارند.
استاندار به جايگاه سازمانهاي مردم نهاد در امر اجتماعي شدن مبارزه با موادمخدر گفت: اين سازمانها با تقويت دانش و مهارت و مديريت فعاليتهاي داوطلبانه خود و ارائه خلاقيتهاي فراوان به اين معضل بپردازند. آنها بعنوان واسطه بين مردم و قواي حاكميتي بوده و با تأثيرگذاري بر جوامع خود، جهت آگاهي بخشي عمومي و ارتقاء سلامت مردم و در برابر سوء مصرف مواد گام بردارند.
خباز افزود: بنابراين ما با ايجاد خودباوري در سمنها و همچنين تسهيل در روند مراحل تأسيس بايد راه را براي آنها هموار كنيم. دستگاههاي اجرايي متولي نيز بايد با تهيه و تدوين برنامههاي ميان مدت و بلند مدت و دخيل كردن تشكلهاي مردمي در تصميمسازي و تصميمگيري از ظرفيت و توانمندي سمنها بهره گيري كنند.
وي اظهار داشت: سازمانهاي مردم نهاد بايد غير دولتي، غيرانتفاعي وغير سياسي بوده و تمايل به استقلال ، خودجوشي را مبناي فعاليت خود قرار داده و با همكاري هر چه بيشتر با مراكز علمي و تحقيقاتي در هدفمند نمودن فعاليتهاي خود كوشا باشند. انجمن NA نيز به عنوان يك تشكل مردمي و خود جوش در كمك به معتادان تلاشهاي زيادي كرده و همچنان با برگزاري جلسات به كار خود ادامه مي دهد.
خباز ادامه داد: هدف اصلي NA ايجاد تغييرات رفتاري و كاركردن روي باورهاي شخص معتاد در پاك نگه داشتن اوست. اصلي ترين مشكل معتادان بعد از ترك فيزيكي، احساس نا امني، پوچي و خلاء ناشي از ترك مواد است. NA بواسطة كمك درماني يك معتاد به معتاد ديگر و در اختيار گذاشتن تجربه ها ، سعي در پركردن اين خلأها دارد، ما نيز در جلسات شوراي هماهنگي مبارزه با موادمخدر استان با همكاري و تعامل كليه دستگاههاي اجرايي و فرمانداريها با اين گروهها تأكيد كرده ايم تا شاهد پيشرفت و موفقيت اين انجمن در درمان اين بيماري اجتماعي باشيم.
مقام عالي استان بر نقش موثر خيرين در رويارويي با معضل اجتماعي اشاره و بيان كرد: اغلب اين باور اشتباه وجود دارد كه سازمانهاي خيريه و فعاليتهاي داوطلبانه آنها از اهميت چنداني برخوردار نبوده و نتايج قابل توجهي را براي نظام اقتصادي يك كشور ندارد. اما در واقع نقش مشاركت و فعاليت خيرين و كمك هاي حياتي آنها به بخشهاي اجتماعي و اقتصادي يك كشور چيزي كمتر از بخشهاي دولتي و خصوصي نيست .
خباز افزود: خيرين، مي توانند همكاران مؤثر و ضروري براي دولت در راستاي اجراي برنامه هاي مختلف از قبيل مبارزه با فقر، توانمندسازي ، آموزش و مبارزه با ناهنجاريهاي اجتماعي مانند مصرف مواد مخدر محسوب شوند .
وي ادامه داد: علاوه بر نقش اجتماعي سازمانهاي خيريه، نقش اقتصادي آنها نيز قابل تأمل مي باشد. با توجه به اين كه اشتغال يكي از مهمترين مؤلفه هاي ابتلاء به مواد مخدر و يا بازگشت به مواد در افراد بهبود يافته بعد از ترك ميباشد، بنابراين توانمند سازي افراد در حل مشكلات و مسائل شغلي و همچنين ايجاد اشتغال پايدار براي بهبود يافتگان وصيانت از خانواده آسيبديده از اين بلاي خانمانسوز، تأثير به سزائي در پيشگيري و يا عود مجدد بهبود يافتگان به موادمخدر دارد .
استاندار سمنان با اشاره به برگزاري همايش ملي «صيانت و گفتمان سازي اجتماعي شدن مبارزه با موادمخدر» گفت: مقام معظم رهبري (مدظله العالي) به طور ويژه روند اقدامات مبارزه با موادمخدر در كشور را پيگيري ميكنند و بنا به دستور ايشان دستگاههاي مبارزه كننده بايد نتيجه اقدامات خود را به معظم له گزارش كنند، لذا همه دستگاههاي متولي امر مبارزه با موادمخدر براي اقدام ويژه عزم جدي خود را به كار بسته و با هماهنگي هاي بين بخشي بيش از پيش در اين كارزار فرهنگي و اجتماعي گام بردارند .
وي افزود: همايش ملي صيانت و گفتمان سازي اجتماعي شدن موادمخدر از اقدامات بسيار ارزنده ستاد مبارزه با موادمخدر كشور ميباشد. فراخوان سازمانهاي مردم نهاد عرصه فرهنگي و اجتماعي و حتي ساير حوزه ها مانند محيط زيست ، گردشگري و … ، خيرين، كارآفرينان و بهبود يافتگان شاخص استانها براي يك راهبرد ملي يك ايده خلاقانه است . زيرا براي اينكه يك راهبرد ملي به نتيجه مطلوب منجر شود بايد يك اجماع عمومي و كلان در ارتباط با آن راهبرد به وجود بيايد.
وي در پايان خاطرنشان ساخت : در اين همايش بزرگ با همدلي و هماهنگي همه سازمانها و دستگاههاي اجرايي و تشكل هاي مردمي و خيرين بتوانيم در تقابل با دسيسه هاي دشمن پيشرفت هاي چشمگيري داشته باشيم.
منبع: روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر سمنان۹۵٫۰۹٫۰۸