• امروز : یکشنبه - ۳۱ فروردین - ۱۴۰۴
  • برابر با : 22 - شوال - 1446
  • برابر با : Sunday - 20 April - 2025
کل پست ها: 73441اخبار امروز : 10
6

استفاده از ظرفيت بنگاه‌های اقتصادی با هدف کاهش آسیب‌های اجتماعی

  • کد خبر : 32651
  • ۰۷ آذر ۱۳۹۵ - ۱۲:۱۲

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر كرمان با بيان اينكه استان کرمان جزو استان‌های دارای آسیب اجتماعی در کشور می باشد، بر استفاده از ظرفيت بنگاه‌های اقتصادی با هدف کاهش آسیب‌های اجتماعی تاكيد كرد. به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان كرمان؛ حسين چناريان در جلسه با موضوع کاهش آسیب […]

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر كرمان با بيان اينكه استان کرمان جزو استان‌های دارای آسیب اجتماعی در کشور می باشد، بر استفاده از ظرفيت بنگاه‌های اقتصادی با هدف کاهش آسیب‌های اجتماعی تاكيد كرد.


به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان كرمان؛ حسين چناريان در جلسه با موضوع کاهش آسیب های اجتماعی گفت: در بحث آسیب اجتماعی به ویژه اعتیاد و نرخ شیوع اعتیاد، کرمان در سال‌های قبل رتبه اول و امسال در کشور رتبه چهارم را به خود اختصاص داد و این موضوع ناشی از اقدامات انجام شده در رابطه با پیشگیری و جلوگیری از آسیب های اجتماعی در کانون های دانش آموزی/محلات/محیط های کاری و سازمانهای مردم نهاد است.


وي افزود: در استان کرمان ۷۰ درصد از معتادان از مصرف کنندگان موادمخدر سنتی می باشند.


دبير شورا ادامه داد: اعتبارات خوبی در حوزه فرهنگی و برخی از دستگاه ها مثل آموزش و پرورش دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی اختصاص یافته است. در محیط های کار و کارگری نیز اعتبارات مربوطه به اداره کار و تعاون امور اجتماعی استان تعلق گرفته که اداره کار و تعاون طرحی را بنام طرح کاج در محیط های کاری ارائه نموده است. این طرح به دلیل افزایش نرخ شیوع اعتیاد انجام که طی این طرح اداره کل و تعاون استان نرخ شیوع و اعتیاد در محیط های کاری را ۴۰ درصد اعلام نموده است.


چناريان ؛ نحوه تغییر نگرش شیوه مدیریت مدیران در رابطه با معتادین را بسیار خوب دانست و افزود: در گذشته مدیران در صورت مشاهده فرد معتاد در محیط کاری خود به سرعت فرد مورد نظر را اخراج می کردند. ولی اکنون با تغییر نگرش مدیران به صورت اصولی و برنامه ریزی شده به پیشگیری و درمان پرسنل خود ا قدام می نمایند.


وي اعلام داشت: یکی دیگر از مشکلات اعتیاد، نقاط محروم و دور افتاده می باشد که در استان کرمان طی جلسات متعدد با استاندار محترم مقرر گردید در هشت منطقه اقتصادی که در استان کرمان موجود می باشد با نمایندگان این مناطق نشست هایی برگزار گردد که در کنار فعالیت های اقتصادی خود به موضوع فرهنگ سازی و آسیب های اجتماعی و پیشگیری از جمله نشاط اجتماعی، سرگرمی، آگاه سازی این مناطق مشارکت كنند.


دبير شورا ادامه داد: اگر ما بتوانیم این گونه اقدامات را در مناطق مورد نظر اعمال نماییم می توانیم نرخ شیوع اعتیاد را کاهش و به راندمان بالای کارهای اقتصادی امیدوار باشیم.


چناريان شرط پیشرفت و رشد اقتصادی را انسان سالم، محیط سالم و در مجموع جامعه سالم دانست و با تاکید بر آمارهای موجود گفت: استان کرمان تاکنون بالغ بر ۶۰ هزار نفر از معتادین را تحت درمان قرار داده است که این خود نیمی از معتادین استان را تشکیل می دهد.


وي افزود: بیشترین و بهترین کارهای مقابله، در کشور اسلامی ایران صورت پذیرفته است ولی متاسفانه در حوزه فرهنگی و پیشگیری ما نتوانسته ایم به خوبی اقدامات موثری انجام دهیم.


دبير شورا ادامه داد: اگر این سازمان ها یک نگاه اجتماعی به این مقوله داشته باشند از این طریق می توان مشارکت مردم را جلب و در راه جلوگیری از آسیب های اجتماعی قدم های مثبتی ارائه نمود.


چناريان خاطر نشان کرد: که به فرمانداران سراسر استان نیز اعلام گردیده تا اولویت های شهرستان یا منطقه خود را به دبیرخانه شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر اعلام نمایند که براساس این اولویت ها نسبت به کاهش آسیب های اجتماعی در مناطق سراسر استان اقدام موثری صورت پذیرد.


وي در خصوص اعتبارات فرهنگی و تخصیص اعتباراتی که در این گونه زمینه ها بتوان اقدامات قابل قبول برای استان انجام داد را خواستار شد و ادامه داد: تاکنون دبیرخانه شورای هماهنگی کرمان با همکاری پلیس مبارزه با موادمخدر و قوه قضائیه تاکنون ۳۰۰ معتاد متجاهر زن را در استان جمع آوری و تحت درمان قرار داده است که عمده این افراد بدون سرپرست و شغل و فاقد هرگونه درآمد می باشند که متاسفانه اکثر آنها از طریق تن فروشی مخارج خود را تامین می کردند که در این زمینه شورای هماهنگی با پشتکار و فعالیت یک ساله موفق به تاسیس مرکزی گردید که بتوان اینگونه افراد را که بیشتر آنها ناقل بیماری HIV مثبت نیز می باشند جمع آوری و تحت درمان قرار دهد.


دبیر شورا در ادامه افزود: اعتبارات مربوطه این مرکز نیز از طریق خیرین تامین گردیده است. لیکن برای توانمند سازی و بهبودی و حرفه آموزی بعد از ترک اینگونه افراد نیز باید اقداماتی صورت پذیرد که بهزیستی در این زمینه فعالیت های مثمرثمری انجام داده است. شهرداری نیز در این رابطه با در اختیار گذاشتن بازارچه جهت اشتغال و همچنین سازمان فنی و حرفه ای در زمینه آموزش های مربوطه همچون خیاطی، لحاف دوزی و … همکاری های لازم را بعمل آورده اند. ولی با وجود همه این موارد هنوز متاسفانه با کمبود اعتبار در حوزه توانمند سازی چه مردان و چه زنان با مشکلات زیادی روبرو می باشیم.


چناريان گفت: در استان آذربایجان شرقی به دلیل تعامل دستگاههای مربوطه و همکاری های مثمرثمر در زمینه آگاه سازی فعالیت های بسیار زیادی انجام شده که این استان خود را بنام استان عاری از اعتیاد نامگذاری کرده است.

وي بيان داشت: در استان کرمان نیز با توجه به اولویت ها و طرح های موجود دست یاری از طرف همه عزیزان مسئول را در جهت کاهش آسیب خواستاریم.


مهندس رودری معاون سازمان برنامه ریزی و بودجه استان کرمان ضمن تشکر از اقدامات انجام شده توسط شورای هماهنگی گفت: مسائل اجتماعی، مسائل پیچیده و غیرقابل پیش بینی شده ای می باشد.


وي افزود: برای ایجاد پل و جاده و این قبیل کارها مباحث روشن و واضح و معین است. ولیکن در حوزه کارکرد مسائل اجتماعی با انسان ها روح، روان، فرهنگ، ارزش ها و … روبرو هستیم. همه ما به صورتی با این موضوعات درگیر می باشیم. خانواده که یکی از اساسی ترین ارکان جامعه می باشد نیز با این موضوع با دغدغه بسیاری مواجه است.


اين مقام مسئول اظهار داشت: یکی از مشکلات موجود تعریف نشدن اینگونه مسائل در جایگاههای استانی می باشد و طی شرح وظایفی که دستگاهها دارند باید این مقوله نیز تعریف گردد ولی متاسفانه به دلیل نبودن شرح وظایف از قدرت مانور کم شده است.


رودري گفت: در این حوزه دستورالعمل بودجه بسته و تدوین شده می باشد و برای اجرای این گونه مسائل بایست این نوع فعالیت ها را تبدیل به یک برنامه اجرایی نموده و وظایف هرگونه دستگاههای ذیربط مشخص و اعتبارات مربوطه به این دستگاهها به صورت شرح وظیفه دستگاهی اختصاص داده شود.


وی ادامه داد: در گذشته استان کرمان بدینگونه عمل می نمود که بودجه ای به استان اختصاص و طی همان بودجه طرح ها در استان اعلام و مشغول به فعالیت می شدند ولی اکنون با عنایت استاندار محترم نسبت به تغییر نگرش در این زمینه، استان کرمان با اجرای طرح جلب مشارکت بخش های خصوصی با تغییر الگو مواجه گردیده است و با ایجاد و اجرای طرح های اقتصادی از طریق بخش خصوصی به نتایج قابل قبولی دست یافته است.


رودري در ادامه افزود: با توجه به طرح فوق می توان در رابطه با موضوع کاهش آسیب نیز اقدامات موثری انجام پذیرد. زیرا اگر فردی وارد موضوع آسیب های اجتماعی شود خودبخود طرح های فوق منتفی می گردد. در این زمینه با توجه به موضوع مشارکت بخش های خصوصی و تهیه و تدوین الگوها می توان فیلدی با عنوان مباحث اجتماعی نیز تعریف كرد. لذا این موضوع مهم طی نشستی با مدیران و مسئولین مربوطه و تهیه طرح و الگوهای تعریف شده که از طرف شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استان کرمان تنظیم گردیده است مورد بحث و بررسی و در نهایت در دستور کار و تامین اعتبار قرار گیرد که با بستر خوبی که ایجا د گردیده است به نتایج خوبی دست یافته است.


وی در ادامه این طرح مذکور گفت: مناطق از یک شورای محله تشکیل گردیده و گروه های اجتماعی شکل می گیرند بعنوان مثال در یکی از محلات کرمان ۵۰۰ خانوار شناسایی و آنها به ۱۰ گروه ۵۰ نفره تقسیم و در بین آنها افراد تحصیلکرده علاقمند به فعالیت های مربوطه که با روحیات آنها و بحث ریسک پذیری این افراد متناسب باشد انتخاب و موضوعات مربوطه به این افراد سپرده می شود.


وي گفت: این طرح از آن جهت ارزشمند می باشد که افراد بومی آن منطقه با آسیب های اجتماعی مربوطه آشنا و بهتر می توانند جهت آگاه سازی آن منطقه اقدام نمایند و تنها از این طریق می توان بخشی از این بودجه و هزینه ها به اینگونه طرح ها اختصاص داده شود.


در نهایت مقرر شد متناسب با شهرستان و آسیب های مربوط به آن شهرستان براساس اولویت های مشخص شده طی نشستی که با مسئولین بخش های خصوصی انجام می پذیرد اقدامات لازم صورت گیرد.

منبع: روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان كرمان۹۵٫۰۹٫۰۷

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=32651

برچسب ها