استاندار كردستان با بيان اينكه اعتیاد نخستین سرمایه ای که از هر فرد میگیرد اراده او است، گفت: هر معتادی برای بهبودی و بازگشت دوباره نیاز به اراده پولادین و حمايت هاي ويژه دارد.
به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان كردستان؛ عبدالمحمد زاهدی در آستانه همايش ملي صيانت از بهبوديافتگان گفت: اعتياد نخستين سرمايه اي كه از هر فرد مي گيرد اراده اوست كه هر معتادي هم براي بهبودي و بازگشت دوباره نياز به اراده پولادين و حمايت هاي ويژه دارد.
وي ادامه داد: اگر خیرين هم چون سازمان خیرین مدرسه ساز، مسکن ساز و سلامت و غیره اقدام به تشکیل سازمان و نهادی هم در ارتباط با پیشگیری از اعتیاد و حمایت از معتادان بهبودیافته کنند توفیقات ارزشمندی حاصل خواهد شد.
استاندار کردستان بر ضرورت ایجاد نشاط اجتماعی در جهت مبارزه با مواد مخدر در استان تاکید کرد و گفت: ایجاد نشاط اجتماعی سبب پیشگیری از گرایش به مواد مخدر خواهد شد.
زاهدي بر ضرورت ایجاد نشاط اجتماعی برای مبارزه با مواد مخدر تاکید و عنوان کرد: مقابله با سرخوردگیهای اجتماعی نیازمند ایجاد نشاط و سرمایه گذاری در این زمینه است.
وي با اشاره به خانمان سوز بودن اعتیاد به مواد مخدر، از همه مسئولین امر در بحث اشتغال و مسکن خواست در راستای ریشه کنی اعتیاد حمایتهای خود را ازمعتادان بهبود یافته و پاک بیشتر کنند تا اعتماد به نفس و امید به زندگی در این افراد تقویت شود.
استاندار كردستان با اشاره به اینکه عوامل بازگشت معتادین بهبود یافته به دوران پیش از بهبودی متفاوت است، بیکاری، فضای محیطی خانواده و اجتماع و عدم پذیرش و بی اعتمادی به این افراد را مهمترین دلایل بازگشت آنان به اعتیاد برشمرد.
زاهدي افزود: فرایند حمایت از اشتغال و مسکن معتادان بهبود یافته صرفاً با پرداخت وام به آنها امکان پذیر نیست، زیرا غالب اوقات از جانب بانکها به این افراد اعتماد نمیشود.
وی حمایت بانکها و دستگاههای ذیربط و متولی از سازمانهای مردم نهاد فعال در امور کسب وکارمعتادان و تعاونیها و کارآفرینان در این زمینه را مهمترین شیوههای ایجاد اشتغال برای این افراد عنوان کرد و گفت: بدون حمایت از کارآفرینان بخش خصوصی اشتغال برای معتادان بهبود یافته یا بوجود نمیآید یا اگر بوجود بیاید به سرعت از بین خواهد رفت.
رييس شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان در ادامه سازمانهای مردم نهاد و غیر دولتی را از مهمترین بازوهای کشور برای پیشگیری، درمان، بازتوانی و مبارزه با مواد مخدر عنوان کرد و خواستار حمایت بیشتر از آنها برای مراقبت بیشتر از معتادان بهبود یافته شد و گفت: بدون حمایت از سازمانهای مردم نهاد ریشه کنی اعتیاد ممکن نیست.
زاهدی؛ پذیرش معتادین بهبود یافته را دراجتماع و خانواده بسیار پراهمیت دانست و گفت: عدم مراقبت و پذیرش معتادین بهبود یافته سبب لجاجت آنها با خود و دیگران میشود که زمینههای بازگشت را افزایش میدهد.
وي رسيدن به حد مطلوب در حمايت از اشتغال بهبود يافتگان و خانواده هاي آنان و آسيب ديدگان را با همكاري و تعامل بانك ها در راستاي اعطاي تسهيلات به كارآفرينان امكان پذير دانست و اعلام كرد: مديران عامل بانكها در صورت امكان و با استفاده از نيرو و پتانسيل جايگاهي خود در تسهيل تسهيلات به كارآفرينان و بهبوديافتگان ميتوانند مشكل كنوني را در روند اعطاي وامها تغيير دهند و كمك حال آسيب ديدگان اجتماعي باشند.
زاهدي اهميت دادن به بحث حمايت بهبود يافتگان را بسيار مهم دانست و اعلام كرد در خصوص ايجاد اشتغال براي اين قشر از جامعه بايد توان و نيروي موجود را بكار برد تا بتوانيم در راستاي جلوگيري و برگشت معتادين بهبود يافته به اعتياد گامي هاي موثري برداريم.
وي افزود: کسانی که بهبود می یابند باید تا مدتي تحت مراقبت باشند زیرا این افراد اگر حمایت نشوند در صورت مشکلات دوباره به سمت مواد کشیده می شوند.
استاندار كردستان با بیان این مطلب اظهار داشت: وقتی فرد معتاد پس از طی دوران بهبودی و پاک شدن به آغوش جامعه باز می گردد مهمترین مسئله این است که باید به نیازهای وی توجه کرده و زمینه بازگشت او به جامعه را فراهم کنیم
زاهدي در ادامه به نقش سازمان هاي مردم نهاد هم اشاره اي داشت و اعلام كرد: دستگاههای اجرایی باید نقش بیشتری به بنیادها و سازمانهای مردمی بدهند و در طرحهای عمرانی و زیربنایی با آنها مشارکت بیشتری داشته باشد.
منبع: روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان كردستان۹۵٫۰۹٫۰۶