دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوي در كارگاه آموزشي تخصصی پيشگيري از اعتياد هنرمندان، نویسندگان و فعالان فرهنگی بر ضرورت مشاركت بيشتر هنرمندان در برنامه هاي پيشگيري از اعتياد در راستاي اجتماعي شدن مبارزه با مواد مخدر تاكيد كرد.
به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوي، ابراهيم قربان زاده در اين كارگاه آموزشي اظهار داشت: سازمان ملل متحد ،اعتیاد و مواد مخدر را به اندازه فقر ، تخریب محیط زیست و استفاده از سلاحهای کشتار جمعی، چهارمین بحران خانمان سوز جوامع بشری عنوان کرده است .
قربان زاده از ” اعتیاد ” به عنوان مرگ خاموش یاد کرد و در ادامه افزود : موضوع مواد مخدر و اعتیاد علاوه بر تنش های سیاسی و اجتماعی بر اقتصاد کشورها نیز اثرگذاشته است چرا که تجارت مواد مخدر در دنیا سالانه بیش از دو هزار میلیارد دلار سود حاصل سوداگران مرگ و مواد افیونی نموده و از این طریق متاسفانه خرید و فروش مواد مخدر در دنیا به یک تجارت بزرگ و پر سود پس از تجارت نفت ، گردشگری و فروش سلاح تبدیل شده است.
دبير شورا با اشاره به اينكه مواد مخدر و اعتياد به آن يكي از موانع مهم بر سر راه امنيت اجتماعي، اقتصادي، فرهنگي و بهداشتي جامعه است اظهار داشت: مبارزه با مواد مخدر و كاهش اعتياد در جامعه مي تواند به پويايي نسل حاضر و نسل آينده كمك كند تا در محيطي آرام و سالم به فعاليت هاي سالم و سازنده خود بپردازند.
قربان زاده هشدار داد : کشور پرجمعیتی همچون ایران که دارای جمعیت جوانی است یکی از بهترین فرصتها برای سوداگران مواد افیونی تلقی می شود و کشورهایی که به تجارت مواد مخدر اشتغال دارند ، متأسفانه به جامعه جوان ایران به عنوان یک فرصت استثنایی و بازار مصرف توجه دارند.
وي از مواد مخدر به عنوان آفت جدي و بلاي خانمانسوز جوانان و خانواده هاي ايراني نام برد و خواستار بسيج همگاني و جدي تمام دستگاه ها در مبارزه با مواد مخدر شد
دبير شورا افزود : این تهدیدها باعث میشود که توجه مسوولان، مردم و سازمانهای مردم نهاد و هنرمندان به این مهم بیش از پیش معطوف شود زیرا کشورهای پر جمعیت همیشه در معرض هجوم برای تبدیل به بازار مصرف مواد مخدر مد نظرسوداگران است .
وي بر بهره گیری هر چه بهتر از ابزارهای” رسانه” و” هنر” برای پیشگیری و مقابله با اعتیاد تاکید کرد و گفت: رسانههای جمعی و هنرمندان باید با حساسیت بیشتر به امر مبارزه و پیشگیری از اعتیاد توجه کنند.
دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوي همچنین با تبیین نقش هنرمندان و نخبگان در راستای کاهش تقاضای مواد مخدر، تصریح کرد:تلاش ما این است که از پتانسیل هنر و ایده های هنرمندان که همواره سازنده، اصلاح گرایانه و پیشگیرانه است در کنار ابزارهای مدرنی همچون رسانه های ارتباط جمعی، رادیو، تلویزیون، هنر صنعت سینما و پویا نمایی در اشکال مختلف استفاده کنیم و ضمن آگاه کردن جامعه و مردم از خطرهای در پیش رو راه های مقابله و مقاومت در مقابل خطرهاي اعتياد را به آن ها آموزش دهیم .
قربان زاده با اشاره به اینکه فرهنگسازی یکی از عوامل مهم پیشگیری از اعتیاد است، افزود: از هنرمندان پرتوان استان درخواست می شود در پيشگيری از آسيب های اجتماعي به ويژه اعتياد و گرايش نوجوانان و جوانان به مساله موادمخدر پيشقدم باشند تا بتوانيم در کاهش اين آسيب در استان قدم های مثبتی برداريم.
وی تصريح کرد: هنرمندان به عنوان سربازان فرهنگی مي توانند به افراد معتاد و افرادی که تازه به جمع معتادان اضافه شده اند، کمک شايانی داشته باشند تا با آشنايی بيشتر با اثرات اين بلا، از مصرف آن نيز جلوگيری به عمل آورند.
دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوي با اشاره به اينکه معتاد بيمار است، اظهار داشت: استفاده ابزاری از فرهنگ و هنر مي تواند در راستای کاهش آسيب های اجتماعی تاثير مثبتی داشته باشد.
قربان زاده تولید محتوا در فضای مجازی را یکی از ضروریات پیشگیری از مصرف مواد مخدر دانست و ادامه داد: باید برای تبدیل تهدید به فرصت با دادن محتوای فرهنگی، سرمایهگذاری کنیم که یکی از حوزههای مؤثر در این زمینه، استفاده از فضاهای تبلیغات شهری برای مبارزه با مواد مخدر است.
وی با یادآوری این مطلب که فرهنگ پیشگیری از مصرف مواد مخدر باید از مهدکودک ها اجرایی شود، اظهار داشت: امر مبارزه با مواد مخدر باید اجتماعی شود و از این رو برای اجتماعی شدن باید هنرمندان نیز پای کار بیایند.
گفتني است در پايان اين كارگاه آموزشي ، جلسه پرسش و پاسخ با حضور دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوي برگزار و مقرر شد جشنواره داستان كوتاه با موضوع پيشگيري از اعتياد براي هنرمندان و نويسندگان استان برگزار شود.
منبع: روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوي۹۵٫۰۹٫۰۶