استاندار اصفهان گفت: اجتماعي شدن امر مبارزه با مواد مخدر از تأثيرگذارترين و اصليترين عنصر اجتماعي يعني خانواده آغاز و تا ساير محيطها مانند محيط هاي آموزشي و علمي، محلات، محيط هاي صنعتي، اقتصادي و غيره تسري مي يابد.
به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان اصفهان، دكتر رسول رزگر پور در گفت و گويي به برگزاري همايش صيانت از بهبوديافتگان و گفتمان اجتماعي شدن امر مبارزه با مواد مخدر و روانگردانها در ۱۳ و ۱۴ آذر ماه سال جاري اشاره كرد و افزود: وابستگي و سوء مصرف مواد، از مهم ترين مشكلات جوامع در حال حاضر است كه روز به روز در حال گسترش مي باشد؛ با توجه به گزارش سالانه بهداشت جهاني، حدود ۲۰۰ تا ۲۵۰ ميليون نفر معتاد به انواع مواد افيوني در دنيا وجود دارد و هر روز در بين مصرف كنندگان شمار قربانيان رو به افزايش است و عوارض آن (اختلالات رواني، جسماني، خانوادگي، فرهنگي، اقتصادي و اجتماعي) همه مرزهاي فرهنگي و اجتماعي را در بر مي گيرد و سلامت بشر را مورد تهديد قرار مي دهد.
وي ادامه داد: پرواضح است جوانان و نوجوانان در هر كشوري به لحاظ تحرك اجتماعي و بالندگي نقش محوري را در توسعه همه جانبه ايفا مي كنند. از طرفي كاهش دامنه سني مصرف مواد مخدر، بسياري از جوانان و نوجوانان را در معرض خطر قرار داده و موجب نگراني هاي وسيعي در كشورمان شده است. از اين رو، اجتناب از رويارويي و كم توجهي به مصرف و سوء مصرف مواد مخدر، به علت پيامدهاي زيانبار آن در ابعاد مختلف اقتصادي، فرهنگي، اجتماعي و بهداشتي موجب لطمات بسيار زيادي بر پيكر هر كشوري ميشود.
استاندار اصفهان بيان داشت: نيم نگاهي به پيامدهاي شوك عظيم مواد مخدر و روان گردان ها به عنوان زلزله خاموش، جنگ بدون مرز و بزرگترين منكر عصر حاضر بيانگر آن مي باشد كه از لحاظ بهداشتي، اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي، هزينه هاي غيرقابل جبران و زيادي را بر جامعه تحميل كرده است.
زرگرپور افزود: برگزاري همايش صيانت از بهبوديافتگان و گفتمان اجتماعي شدن امر مبارزه با مواد مخدر و روانگردانها در ۱۳ و ۱۴ آذر ماه سال جاري با رويكرد اقدام و عمل سازمانهاي مردم نهاد در حوزه مبارزه با مواد مخدر و بخشهاي مختلف پنل هاي سخنراني، نشست هاي تخصصي و … در اجراي منويات مقام معظم رهبري كه بر مشاركت همه جانبه مردم در مبارزه با آسيب هاي اجتماعي تأكيد دارند، قابل تقدير مي باشد.
وي افزود: اجتماعي شدن امر مبارزه با مواد مخدر از تأثيرگذارترين و اصليترين عنصر اجتماعي يعني خانواده آغاز و تا ساير محيطها مانند محيط هاي آموزشي و علمي، محلات، محيط هاي صنعتي، اقتصادي و غيره تسري مي يابد.
استاندار اصفهان ادامه داد: گروههاي مرجع همواره در ميان جوامع انساني حضور داشته و نقش مهمي در روابط انساني ايفا كرده اند؛ روحانيون، هنرمندان، ورزشكاران ملي، دانشگاهيان، معلمان و … از مهمترين آنها هستند و همچنين خيريه ها و سازمانهاي مردم نهاد به عنوان حلقه هاي واسط بين دولت و مردم در جامعه مدني نقشي بي بديل در اين عرصه دارند.
زرگرپور بيان داشت: خيرين مي توانند با مشاركت در مقوله اجتماعي شدن مبارزه با اعتياد به جاي آنكه صرفاً يك نظاره گر باشند بر جهتگيري در اين حوزه و اجراي پروژههاي آن مؤثر بوده و با ارائه مشاوره و همكاري در اجراي برنامهها، توانمندسازي گروههاي مخاطب از طريق آموزشهاي رسمي و غيررسمي و فعاليتهاي آگاهيبخشي و توانمندسازي بخشهاي محروم جامعه در حوزه منابع موجود و تصميماتي كه بر زندگي آنها مؤثر است در راستاي عملياتي كردن اين امر فعاليت كنند.
وي بيان داشت: بهره گيري از تمامي ظرفيت هاي اجتماعي محلات، به ويژه مساجد، بسيج، روحانيت، ائمه جمعه و جماعات، سازمانهاي مردم نهاد به منظور تقويت آموزه هاي ديني به نوجوانان و جوانان و ايجاد اهتمام اجتماعي عليه سوء مصرف مواد مورد توجه جدي قرار گيرد.
مقام عالي استان گفت: در اجتماعي شدن امر مبارزه با اعتياد، خيريه ها و گروههاي مرجع اجتماعي با هم مي پيوندند تا عملكردهاي مورد انتظار يا مورد نياز را به اجرا درآورند و شخصيت انساني افراد را براي تعالي و زندگي گروهي آماده سازند. تقويت و تسهيل تعاملات فرهنگي، افزايش وفاق اجتماعي و توانمندي در حوزه¬هاي فردي و مشاركت اجتماعي از نتايج اين موضوع است. در اين حوزه بايستي با ايجاد مشاركت فعال، اين موضوع را به مردم نشان داد كه مسؤوليت زندگي خود را بپذيرند، پيامد و نتيجه اعمال و رفتارشان را قبول كنند و از آن درس بگيرند.
زرگرپور گفت: افزون بر اين، درك اين نكته بسيار مهم است كه شخص با مشاركت خود در اجتماعي شدن مبارزه با اعتياد به دانش و آگاهي اي دست مي يابد كه به طور كامل، متفاوت از دانشي است كه فرد ديگري به شيوه اي انتزاعي و ذهني جمع آوري مي كند؛ گسترش مشاركتهاي مردمي به توسعه فرهنگ مشاركتي يعني افزايش فعاليت هاي اشتراكي و تقويت روحيه گفتگو بين دولت و مردم، سعه¬صدر و تحمل ديگران و كاهش آسيب هاي اجتماعي و همچنين توسعه نهادهاي مشاركتي و توانمندي ساختارهاي اجتماعي و مردمي در كشور منجر شده و در صورتي كه مقوله اجتماعي نمودن مبارزه با مواد مخدر و اعتياد به خوبي عملياتي شود علاوه بر كاهش تعارضات و ستيزه ها در جامعه، خلاقيت و نوآفريني افراد با احساس مسؤوليت بيشتري افزايش مي يابد.
وي گفت: دولت هميشه نقش تعيين كننده اي در ميزان فعاليت هاي مردمي داشته است. وجود مقررات مناسب، تشويق، دادن تسهيلات و قدرداني از تلاش هاي نهادهاي مردمي، بستري مناسب به شمار مي آيد. برعكس ايجاد محدوديت ها، بي توجهي به نظرهاي سازمانهاي مردم نهاد، وضع قوانين دست و پاگير، نبود امكانات و تسهيلات و … همواره از عوامل كندكننده يا مانع براي سازمانهاي مردم نهاد بوده است.
زرگرپور به توانمندي هاي خيرين اشاره كرد و افزود: خيرين نسبت به اتخاذ راهكارهايي جهت تحت پوشش قرار دادن افراد آسيب پذير جامعه به خصوص زنان و كودكان به منظور پيشگيري از سوء استفاده قرار گرفتن آنها و توانمند ساختن آنان جهت تامين هزينه معيشتي خود و خانواده با هدف پيشگيري از اعتياد در اين قشر اقدام كنند.
وي افزود: آنان در توسعه و اجراي برنامههاي فرهنگي پيشگيري با هدف كاهش نرخ ۲۵ درصدي ابتلا به اعتياد بر اساس برنامه ششم توسعه، همكاري و مشاركت علمي و عملي كنند و با توسعه كمي و كيفي توانمندي علمي خود و افزايش سطح آگاهي و دانش مخاطبين، زمينه را براي تبديل گفتمان پيشگيري از اعتياد به گفتمان رايج در جامعه فراهم كنند. همچنين در توسعه ي رفتارها و برنامه هاي جايگزين در اين حوزه نقش اساسي و كليدي بر عهده گيرند.
استاندار اصفهان بيان داشت: اميد است ضمن توجه ويژه به رهنمودهاي ارزشمند مقام معظم رهبري(مدظله العالي) و با بسيج تمامي امكانات كشوري اعم از دولتي و غيردولتي و بهره گيري حداكثري از توان و ظرفيت هاي مردم و تشكل هاي مردم نهاد و نيز مداخله فعال و اثرگذار تمامي اركان حاكميتي و اجرايي كشور، نظاره گر ظهور عزم ملي در مبارزه همه جانبه با مواد مخدر و روان گردان ها در كشور باشيم تا جوانان اين مرز و بوم در سلامت و امنيت كامل آينده اي اميدبخش و درخشان را براي كشور ترسيم كنند.
زرگر پور گفت: از سازمانهاي مردم نهاد حوزه مبارزه با مواد مخدر و روانگردانها انتظار مي رود كه با توجه به آسيب هاي زياد جامعه براي جوانان و نوجوانان به نظر مي رسد بالا بردن سطح آگاهي والدين در اين زمينه بسيار لازم است و آشنايي خانواده با مقوله فرزندپروري و انواع آن، عوارض مواد صنعتي، آشنايي كودكان و نوجوانان و جوانان و خانواده ها با مبحث مهارتهاي زندگي، ضرورت بسيار دارد. افزايش اعتماد به نفس در فرزندان، برآورده كردن منطقي خواسته هاي فرزندان از كودكي، برخورد صحيح در برابر هيجانات آنان و مشرف بودن بر برخي از روابط اجتماعي فرزندان از وظايف والدين و جامعه و نهادهاي مربوطه مي باشد.
وي ادامه داد: همچنين فرايند ارتقاي سلامت رواني اجتماعي و معتقد شدن مردم به يادگيري مهارتهاي زندگي و مشاركت آنان در همين زمينه از اهداف اصلي سازمانهاي پيشگيري از آسيب هاي اجتماعي مي باشد و آشنايي با دانش نوين و ارتقاء كيفيت خدمات، سازمانهاي مردم نهاد بايستي با به كارگيري اصول صحيح مديريتي در حوزه عمل حرفه اي عمل كنند.
زرگرپور گفت: استفاده از شبكه هاي ارتباطي در شكل مناسب و درست و ارتباط بيشتر با ساير سازمانهاي مردم نهاد، گامي مؤثر براي تحقق هر چه بهتر اهداف سازمان مردم نهاد است. شبكه سازي، در واقع بهره گيري از امكان مشورت و تبادل نظر با ديگر سازمانهاي مردم نهاد، قابليت و توان سازمانهاي غيردولتي را ارتقاء مي دهد.
وي ادامه داد: تشخيص و شناسايي نيازهاي مناطق و توسعه برنامه ها و فعاليت هاي سمن ها كه در اين صورت طبيعتا با دقت و سرعت بيشتر عملي خواهد شد و به كارگيري قابليت هايي چون ابتكار و خلاقيت و ارائه طرحهاي پژوهشي نو و خلاقانه، بر اساس نيازسنجي هاي صورت گرفته كه اثر محسوس داشته باشد.
منبع: روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان اصفهان۹۵٫۰۸٫۲۹