• امروز : یکشنبه - ۲۱ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : 14 - ذو القعدة - 1446
  • برابر با : Sunday - 11 May - 2025
کل پست ها: 73612اخبار امروز : 0
10

با حمايت و نظارت بيشتر بر كمپ‌هاو كلينيك‌ها، شاهد موفقيت درمان ترک اعتياد در کشور خواهيم بود

  • کد خبر : 3229
  • ۲۰ شهریور ۱۳۹۲ - ۵:۲۴

يك پژوهشگر حوزه اعتياد گفت: با حمايت و نظارت بيشتر بر نحوه عملکرد كمپ‌هاو كلينيك‌ها و با تلفيق فعاليت‌ها و اقدامات اين مراکز، مي‌توانيم شاهد افزايش ضريب موفقيت درمان ترک اعتياد در کشور باشيم.به گزارش روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر؛ دكتر زهرا هوشياري روز چهارشنبه در نشست علمي پژوهشي كه با عنوان «اعتباریابی […]


يك پژوهشگر حوزه اعتياد گفت: با حمايت و نظارت بيشتر بر نحوه عملکرد كمپ‌هاو كلينيك‌ها و با تلفيق فعاليت‌ها و اقدامات اين مراکز، مي‌توانيم شاهد افزايش ضريب موفقيت درمان ترک اعتياد در کشور باشيم.

به گزارش روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر؛ دكتر زهرا هوشياري روز چهارشنبه در نشست علمي پژوهشي كه با عنوان «اعتباریابی و برآورد پایایی ASSIST و مقایسه توزیع مصرف مواد از نظر نوع و شدت مصرف در مراجعه‌کنندگان به کمپ‌ها و کلینیک‌های ترک اعتیاد و مقایسه تطبیقی این دو مرکز درمانی از نظر میزان بهبود و بازگشت موارد بهبودیافته» در مجموعه فرهنگي شقايق برگزار شد، گفت: هدف از انجام اين پژوهش، تعیین ميزان توزیع مصرف مواد و اعتباریابی پرسشنامه ASSIST در ایران و مقایسه اثربخشی درمان در کمپ‌ها و کلینیک‌های ترک اعتیاد در ۸ استان كشور است.

وي افزود: نمونه پژوهش شامل ۲۶۰۰ نفر از مراجعان به کمپ‌ها و کلينيک‌هاي ترک اعتياد و روش پژوهش مطالعه زمينه‌يابي بود و افراد در آن به سه گروه مصرف‌کننده، سوءمصرف کننده و وابسته در نقطه برش مقياس تقسيم شدند.

اين پژوهشگر حوزه اعتياد ادامه داد: در تعيين توزيع مصرف، بيشترین ماده مصرفی بعد از مشتقات دخانيات عبارتند از افیون‌ها و پس از آن الکل، آمفتامین‌ها، حشیش، کراک و آرام بخش‌ها بود.

هوشياري در ادامه، به يافته‌هاي اين پژوهش اشاره كرد و گفت: براساس يافته‌هاي اين پژوهش درصد توزيع مصرف مواد افيوني در بين زنان و مردان برابر بود و تفاوت معني دار در اثربخشي کمپ‌ها و کلینیک‌هاي درمانی وجود ندارد.

وي افزود: اثربخشي کمپ‌ها در بهبود جنبه‌های نمودی اعتیاد (مانند جنبه‌های جسمی) و کلینیک‌ها در بهبود جنبه‌های روان شناختی و هیجانی مي‌باشد و لذا به متخصصان توصيه مي‌شود كه در تعيين توزيع مصرف و تقسيم افراد به گروه‌های پرخطر، خطر متوسط و کم خطر با هدف غربالگري دقت لازم را داشته باشند.

وي در پايان خاطرنشان ساخت: با حمايت و نظارت بيشتر بر نحوه عملکرد كمپ‌هاو كلينيك‌ها، مي‌توان از قابليت‌هاي آنان به درستي بهره گرفت و بدين ترتيب با تلفيق فعاليت‌ها و اقدامات اين مراکز، شاهد افزايش ضريب موفقيت درمان ترک اعتياد در کشور باشيم.


منبع خبر: روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر۹۲/۶/۲۰

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=3229

برچسب ها