• امروز : جمعه - ۱۹ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : 12 - ذو القعدة - 1446
  • برابر با : Friday - 9 May - 2025
کل پست ها: 73592اخبار امروز : 0
11

بیشترین فراوانی سنی معتادین در استان كهگيلويه و بويراحمد بین ۲۰ تا ۳۹ سال است

  • کد خبر : 3194
  • ۱۸ شهریور ۱۳۹۲ - ۴:۲۳

رئیس دبیرخانه شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان كهگيلويه و بويراحمد گفت: به‌طور متوسط سن اعتیاد در اين استان حدود ۲۵ سال می‌باشد و بیشترین فراوانی سنی معتادین نيز بین ۲۰ تا ۳۹ سال است.به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان كهگيلويه و بويراحمد؛ سيد حجت‌اله محمدی در گفت‌وگويي به […]

رئیس دبیرخانه شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان كهگيلويه و بويراحمد گفت: به‌طور متوسط سن اعتیاد در اين استان حدود ۲۵ سال می‌باشد و بیشترین فراوانی سنی معتادین نيز بین ۲۰ تا ۳۹ سال است.

به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان كهگيلويه و بويراحمد؛ سيد حجت‌اله محمدی در گفت‌وگويي به شرح وظایف شورا پرداخت و اظهار داشت: شورای هماهنگی استان در اجرای ماده ۳۳ قانون مبارزه با مواد مخدر به‌عنوان زیر مجموعه ستاد مبارزه با مواد مخدر استان‌ها تشکیل شد.

وي ادامه داد: وظیفه اصلی این شورا هماهنگی دستگاه‌های ذی‌ربط در مبارزه با مواد مخدر و در ابعاد مختلف آن همچون مقابله‌، درمان، فرهنگی و پیشگیری، حقوقی و تشکل‌های مردمی است و ریاست آن نيز بر عهده استاندار مي‌باشد و حدود ۲۰ دستگاه اجرایی استان عضو این شورا هستند.

رييس دبيرخانه شوراي هماهنگي استان ادامه داد: کمیته‌های مقابله با ورود و عرضه مواد مخدر و روانگردان‌ها، فرهنگی پیشگیری، درمان و حمایت‌های اجتماعی، حقوقی و قضایی و توسعه وتشکل‌های مردمی، اتاق فکر مبارزه با مواد مخدر و جلسه اصلی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر در استان و شورای فرعی هماهنگی مبارزه با مواد مخدر در شهرستان‌ها با مسئولیت و عضویت مدیران کل وکارشناسان ذی‌ربط به صورت نوبه‌ای تشکیل و بر روند مبارزه بامواد مخدر نظارت می‌شود.

محمدي در ادامه، نرخ شیوع اعتیاد در اين استان را ۱٫۰۸ درصد (يك و هشت دهم درصد) و حدود ۹٫۵۰۰ نفر خواند و گفت: از لحاظ نرخ شيوع استان كهكيلويه و بويراحمد در ردیف ۲۹ استان‌هاي‌ كشور قرار دارد.

وي همچنين، کسب لذت، کنجکاوی، تفریح، رفع مشکلات روحی، در دسترس بودن مواد، فشار دوستان و همسالان، دفع درد، کار سنگین، اختلاف خانوادگی و رفع مشکلات جنسی را از بیشترین دلایل گرایش افراد به اعتیاد ذكر كرد.

اين مقام مسوول در استان گفت: متأسفانه اغلب خانواده‌ها به خاطر عدم توجه به رفتار فرزندان و دوری آنان از خانواده پس از بروز علائم اعتیاد متوجه اعتیاد فرزندانشان می‌شوند و چون مهارت نحوه برخورد با اعتیاد فرزندانشان را ندارند مداخله صحیحی ندارند و به کارشناسان امر که مشاورین با تجربه هستند نيز مراجعه نمي‌کنند و در اين موقعيت از برخوردهای فیزیکی و محدود کردن فرزندان استفاده می‌کنند و چون به دلایل اصلی گرایش افراد به اعتیاد دست پیدا نمی‌کنند موجب بدترشدن وضعیت اعتیاد فرزندان می‌شوند و نهایتاً همه چیز را به گردن دولت و دیگران می‌اندازند و معتاد نيز سرانجام در جامعه رها می‌شود.

محمدي با اشاره به سن اعتیاد در استان افزود: به‌طور متوسط سن اعتیاد در اين استان حدود ۲۵ سال می‌باشد و بیشترین فراوانی سنی معتادین نيز بین ۲۰ تا ۳۹ سال است.

وي به ميزان مصرف مواد سنتي و صنعتي در استان اشاره كرد و گفت: ۷۵ درصد مصرف به صورت سنتی و ۲۵ درصد صنعتی است ولی چون اغلب، مواد سنتی را تفریحی مصرف می‌کنند آن را اعتیاد قلمداد نمی‌کنند و از آنجا که اغلب مراجعه‌کنندگان به مراکز ترک افراد مصرف‌کننده مواد صنعتی است بیشتر در معرض دید و اظهار نظر قرار می‌گیرند، اگرچه اعتیاد به سمت مواد صنعتی پیش می‌رود.

وي همچنين بيان داشت: ۳۸ منطقه آلوده به مصرف در استان شناسایی شده که اولویت همه آنها بالا نیست و همچنين در مرکز استان (شهرستان بویراحمد) حدود ۱۲ منطقه آلوده وجود دارد.

محمدي با اشاره به طرح جمع‌آوری معتادین گفت: طرحی برای دستگیری معتادین در دستور کار نمي‌باشد ولی طرح ارتقاء امنیت اجتماعی با محوریت دستگیری توزیع‌کنندگان هر ۱۵ روز یکبار در سطح استان و مناطق آلوده اجرا می‌شود. 

وي در پايان يادآور شد: در مجموع در سطح استان ۶۴ مرکز درمانی وجود دارد که ۲۰ مرکز آن مراکز اقامتی خودیاری گروه‌های همتا (کمپ ترک اعتیاد است) هستند و مركز نگهداري درمان و كاهش آسيب در اين استان وجود ندارد.


منبع خبر: روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان كهگيلويه و بويراحمد 92/6/18

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=3194

برچسب ها