استاندار آذربایجان شرقی با تاکید بر حل مشکلات مرکز نگهداری، درمان و کاهش آسیب معتادان (ماده ۱۶)، اظهار داشت: مرکز ماده ۱۶ مصداق بارز خدمت رسانی به انسان های نیازمند است و همه مسوولان استان باید از فعالیت های این مرکز حمایت کنند.
به گزارش ایرنا، اسماعیل جبارزاده روز یکشنبه در جلسه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان، راه اندازی این مرکز را نتیجه همدلی و روحیه همکاری دستگاه های اجرایی، قضایی و انتظامی استان دانست و افزود: مدیران استان در این زمینه احساس مسوولیت کرده و با خلوص نیت، همه امکانات را پای کار آوردند.
وی با قدردانی از زحمات و تلاش های دبیر و اعضای این شورا، گفت: کارهایی که امروز در مقایسه با گذشته انجام شده نشان دهنده همت بالا برای ریشه کنی پدیده شوم اعتیاد است.
جبارزاده با بیان این که هر کدام از جوانان بستری شده در مرکز ماده ۱۶، فرزندان ما هستند، افزود: بازگرداندن این افراد به آغوش خانواده وظیفه ای است که بر عهده ماست و باید نسبت به انجام این وظیفه افتخار کنیم.
وی با بیان این که لاابالی گری، بی غیرتی و جرم و جنایت ناشی از اعتیاد زیبنده مردم آذربایجان نیست و باید با این مظاهر ناپاکی مبارزه کنیم، افزود: اگر امروز آذربایجان شرقی به عنوان استانی امن و پاکیزه معرفی می شود قطعا یکی از عوامل آن مبارزه با مواد مخدر و اعتیاد است.
استاندار آذربایجان شرقی با بیان این که مرکز ماده ۱۶ از مصادیق بارز خدمت رسانی به نیازمندترین انسان هاست، تاکید کرد: این مرکز آبروی استان است و باید از فعالیت های آن حمایت کنیم.
وی با اشاره به مشکل کمبود پزشک و امکانات دارویی و درمانی در مرکز ماده ۱۶، دانشگاه علوم پزشکی تبریز را موظف کرد ظرف یک هفته نسبت به تامین نیازهای بهداشتی و درمانی این مرکز اقدامات لازم را انجام دهد.
جبارزاده با بیان این که هیچ بهانه ای در این خصوص قابل قبول نیست، افزود: همه باید برای حل مشکلات این مرکز تلاش کنیم و در این میان، دانشگاه علوم پزشکی باید با همکاری بهزیستی و بیمه سلامت به وظایف خود عمل کند.
وی بر حل مشکل صدور پروانه درمانی مرکز ماده ۱۶، استقرار واحد دندان پزشکی، استقرار یک دستگاه آمبولانس، تامین نیروی مددکاری مورد نیاز و حل مشکل فاضلاب این مرکز با همکاری دستگاه های ذی ربط تاکید کرد.
استاندار آذربایجان شرقی با قدردانی از شهرداری تبریز در تامین هزینه های مرکز ماده ۱۶، پیشنهاد کرد این مرکز به عنوان یکی از مراکز وابسته به شهرداری تعریف شود تا از نظر قانونی مشکلی در تامین هزینه های آن وجود نداشته باشد.
وی گفت: واگذاری این مرکز به شهرداری تبریز نافی مسوولیت سایر دستگاه ها نیست و دستگاه های مختلف باید همچنان به وظایف خود در این مرکز عمل کنند.
جبارزاده تاکید کرد: اقدامات پیشگیرانه از اعتیاد همزمان با اقدامات سلبی و درمانی باید ادامه یابد تا در آینده نیازی به افزایش ظرفیت مراکز درمان و نگهداری معتادان یا احداث مراکز جدید نباشد.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان نیز در این جلسه از افزایش چشمگیر اقدامات این شورا در حوزه عملیات پلیسی، فرهنگی و پیشگیری، درمان و کاهش آسیب در سه سال گذشته خبر داد و گفت: در این مدت تعداد سازمان های مردم نهاد فعال در حوزه مبارزه با مواد مخدر نیز ۳۰ درصد نسبت به مدت مشابه قبل افزایش یافته است.
محمدعلی نصرتی همچنین در خصوص مرکز نگهداری، درمان و کاهش آسیب معتادان (ماده ۱۶) افزود: این مرکز در زمینی به مساحت شش هکتار در سال ۹۴ به بهره برداری رسید و علاوه بر اقدامات بازپروری و درمان معتادان، فعالیت های کارگاهی، اشتغال زایی، آموزشی و فرهنگی نیز در آن انجام می شود.
وی با بیان این که تاکنون یک هزار و ۷۴۵ نفر در این مرکز پذیرش شده اند، ادامه داد: یک هزار و ۳۴۸ نفر از افراد پذیرش شده بعد از طی دوره بازپروری و درمان ترخیص شده اند.
نصرتی همچنین میزان کشفیات انواع مواد مخدر در استان در شش ماهه اول سال جاری را حدود یک تن اعلام کرد و گفت: در این مدت ۱۵ باند تهیه و توزیع مواد مخدر منهدم و ۱۱ هزار و ۴۹۱ نفر در این رابطه دستگیر شده اند.