• امروز : جمعه - ۱۵ فروردین - ۱۴۰۴
  • برابر با : 6 - شوال - 1446
  • برابر با : Friday - 4 April - 2025
کل پست ها: 73297اخبار امروز : 0
21

بازديد نمايندگان كشورهاي خارجي عضو گروه ميني دوبلين از مركز ملي مطالعات اعتياد

  • کد خبر : 318
  • ۲۰ آذر ۱۳۹۱ - ۹:۵۸

نمايندگان كشورهاي خارجي عضو گروه ميني دوبلين به‌منظور آشنايي با برنامه‌هاي جمهوري اسلامي ايران در حوزه كاهش تقاضا از مركز ملي مطالعات اعتياد (اينكاس) بازديد كردند. به گزارش روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر؛ دكتر آذرخش مكري معاون آموزشي مركز ملي مطالعات اعتياد در اين بازديد به تشريح تاریخچه‌‏ای از فعاليت‌هاي مركز در زمینه […]

نمايندگان كشورهاي خارجي عضو گروه ميني دوبلين به‌منظور آشنايي با برنامه‌هاي جمهوري اسلامي ايران در حوزه كاهش تقاضا از مركز ملي مطالعات اعتياد (اينكاس) بازديد كردند.


به گزارش روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر؛ دكتر آذرخش مكري معاون آموزشي مركز ملي مطالعات اعتياد در اين بازديد به تشريح تاریخچه‌‏ای از فعاليت‌هاي مركز در زمینه اعتیاد پرداخت و گفت: مرکز ملی مطالعات ده سال پيش به‌منظور پژوهش و آموزش در حوزه اعتياد با همكاري ستاد مبارزه با مواد مخدر و وزارت بهداشت تاسيس شد و در حال حاضر به‌عنوان يك مركز دانشگاهي زیر نظر دانشگاه علوم پزشکی تهران فعالیت می‌‏کند.

معاون آموزشي مركز ملي مطالعات اعتياد افزود: اين مركز از ابتداي تاسيس مطالعات باليني و فعاليت خدمات درماني اعتياد را همراه با پژوهش‌هاي بنيادي و كشوري در حوزه‌هاي مختلف اعتياد از جمله پيشگيري، درمان و علوم پايه آغاز كرد.

مكري اظهار داشت: همچنين اين مركز در بخش پيشگيري از اعتياد به بررسي و طراحي روش‌هايي موثر براي كاهش شيوع و بروز اعتياد مي‌پردازد و در بخش درمان، روش‌هاي كارآمدي را در زمينه درمان‌هاي مختلف انجام مي‌دهد.

به گفته وي، مركز ملي مطالعات اعتياد چهار درمان عمده در كشور اعم از درمان نگهدارنده با متادون (MMT)، درمان جايگزيني با تنتور اپيوم (شربت ترياك)، بوپرنورفين و درمان مواد محرك همچون مت‌آمفتامين را ارائه مي‌دهد.

مكري گفت: همچنين اين مركز از نظر آموزش آكادميك رسمي، در دوره مطالعات گرايش اعتياد در مقطع PhD با دانشگاه فناوري‌هاي نوين و در دوره MDH گرايش اعتياد با دانشكده بهداشت همكاري مي‌كند.

وي بيان داشت: تاكنون ۱۰۰ دوره آموزشي به‌صورت هفته‌اي و ماهانه در اين مركز براي پزشكان، روانپزشكان و بيماران برگزار شده است و در مجموع چهار هزار نفر از درمانگران آموزش‌هاي لازم را در اين خصوص فرا گرفته‌اند.

مكري در پايان افزود: يافته‌هاي اين مركز در گسترش خدمات درماني و كاهش آسيب در كشور فرا گير شده و مورد توجه قرار گرفته است و اين فرصت، مي‌تواند زمينه آشنايي ديگر كشورها را با خدمات ايران در حوزه كاهش تقاضا فراهم كند.

دكتر عليرضا نوروزي، يكي از روانپزشكان مركز ملي مطالعات اعتياد نيز در اين بازديد، فرستادن تيم‌هاي مشاوره‌اي به كشور‌هاي افغانستان و پاكستان براي آموزش را از ديگر خدمات ارائه شده در اين مركز عنوان كرد و گفت: اين اقدامات بين‌المللي موجب شد كه از سال ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۱ با كمك سازمان بهداشت جهاني منطقه مديترانه شرقي، اين مركز به‌عنوان مركز قطب منطقه‌اي شناخته شود و كارگاه‌هاي متعددي را در سطح بين‌المللي برگزار و حمايت‌هاي تكنيكي را براساس نياز شركت‌كنندگان ارائه كند.

همچنين آنتونيو دلئو رييس دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل (UNODC) در اين بازديد ضمن تشكر از مسوولان ستاد مبارزه با مواد مخدر و مركز اينكاس اظهار داشت: اين بازديد فرصت خوبي را براي نمايندگان حاضر فراهم كرد تا از نزديك شاهد اقدامات جمهوري اسلامي ايران در حوزه كاهش تقاضا باشند.

شايان ذكر است؛ در این بازدید، نمايندگان كشورهاي نروژ، فنلاند، سوئد، سوييس، دانمارك، ژاپن، روسيه، آلمان و فرانسه، رییس دفتر UNODC در تهران و مديركل درمان و حمايت‌هاي اجتماعي ستاد مبارزه با مواد مخدر حضور داشتند و از چگونگی فعالیت این مرکز و بخش‌هاي مختلف آن از جمله واحدهاي روانشناسي باليني و مددكاري، كلينيك‌هاي تنتور اپيوم، مواد محرك، بوپرنورفين و متادون، آزمايشگاه‌هاي عصبي- شناختي و ژنتيك و بخش‌هاي پژوهشي بازديد كردند.

منبع خبر: روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر ۹۱/۹/۲۰

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=318

برچسب ها